kami sampai umah mak 120 pagi...semua orang masih tak tido sebab sibuk pakai inai.. along mak paling busy la..makanya aku pun terus tak tido tolong yg patut coz pagi2(sabtu) orang dah datang rewang. jadi kena la tolong sediakan sarapan. memang la diorang buat juga tapi mak aku ni sukaa buat extra. biar yg dtg rewang pun suka.
aku kukus kuih lompang sampai jam 5. then suh mak lelap kejap aku terus potong bawang ngan jagung buat coq jagung...along pun dah bangun sebab dia nak buatkan pau...sedapnyer pau along...tapi disebabkan jam umah mak tu salah, along ingat dia dah tido sejam pdhal setengah jam jerk..hahaha..sian along...
dan oleh kerana mata aku dah tak tertahan aku pun mintak pi tidoq..ingat nak lelap setengah jam jerk..terbabas sampai sejam..muahahaha
so pagi sabtu tu, orang rewang masak telor dan buat lauk untuk makan mlam nanti untuk marhaban..selain itu, depa siang gak ayam n daging..oleh kerana ada masalah untuk beli lembu, makanya akikah umaq buat len kali..so mak beli tulang n daging kilo ajer...
yg bawah ni la tukang masak nyer..en harun..alhamdulillah sagat, lauk memang superb sedap. semua orang suka + teringat-ingat. aku pun sampai sekarang duk teringat kari lembu cik harun yang sedap tu..kari pekat tak mcm kari, mcm rempah apa ntah tapi memang marbeles.
pak cik mat leham-goreng ayam
lots of luv
et