Monday, April 9, 2018

Surat cinta utk starla

Suka lagi ni ssbab melodi dia best..
Penah karaoke..melor ckp aku nanyi atau membaca..hahaha..hampeh betoi..dah gitu mendatar je nakmbuat acaner kan...lagipun mmg suara i tak sedap..kahkahkah

Kutuliskan kenangan tentang
Caraku menemukan dirimu
Tentang apa yang membuatku mudah
Berikan hatiku padamu

Takkan habis sejuta lagu
Untuk menceritakan cantikmu
Kan teramat panjang puisi
Tuk menyuratkan cinta ini

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena tlah kuhabiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Aku pernah berpikir tentang
Hidupku tanpa ada dirimu
Dapatkah lebih indah dari
Yang kujalani sampai kini

Aku slalu bermimpi tentang
Indah hari tua bersamamu
Tetap cantik rambut panjangmu
Meskipun nanti tak hitam lagi

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan
Sisa hidupku hanya untukmu

Dan tlah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena tlah kuhabiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Untukmu
Hidup dan matiku

Bila musim berganti
Sampai waktu terhenti
Walau dunia membenci
Ku kan tetap disini

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan
Sisa hidupku hanya untukmu

Tlah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena tlah kuhabiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Karena tlah kuhabiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Saturday, April 7, 2018

Luahan rasa

Assalam

Kelmarin aku mimpi...seseorang mahu membunuhku dengan pisau belati yg agak pnjang..dirumah mak masa tu..ada along abg mak melor atam n bib...kami semua kelam kabut..berlari keliling umah menyembunyikan diri..masing2 tak mampu buat apa2..tiba2 bib dtg merampas pisau dan memandang aku..tepat dimata..
Esok siangnya, aku mendapat satu cerita tentang seseorang yg tidak suka kan aku...astagfirullah..depan baik..belakang nauzubillah..telah adu pd pegawai juga berkenaan sikap aku..well..aku bukan bagus pun...mungkin  dia terlalu sempurna. Namun hati aku tak pedih sangat sebab aku tahu dia bagaimana...
Malamnya, aku resah..tak lena tidor...hati gelisah...namun nyenyak tatkala jam mencecah 12malam..dan aku mimpi lagi...aku jatuh dalam runtuhan tanah yg dalam..tanah jerlus akibat hujan..ya Allah..apakah maksudnye lagi...
Mimpi memanh mainan tidur..tp aku percaya bila org kata mimpi yg sebelom jam 6pagi adalah penunjuk...wallahualam..yang pasti..tabungan semasa kami hampir habis sedangkan gaji yg diperoleh tak mampu menampung semuanya...kerja yg kdg2 aku termanggu dan terdiam seketika..apa yg aku buat ni sebenarnye...makin benak pun ada... Allahuakbar.....

Gundah walau saat aku menaip hal ini..seperti sesuatu yg buruk bakal berlaku.. Ya Allah tolong aku..

Monday, February 5, 2018

Demam

Assalam

Well mgkin badan dah berlemak sangat2. Bilabuat keja umh yg melampau extrem.t3rus aku demam.

Kan ujungtahun lepas kesihatan aku merudum..kesan aku angkat pasu dan angkat sofa suka2hati, terus attack pinggang. Makanya aku amik pendekatan buat keja ringan2 je..amboi amik kesempatn kan...hehehe.bakulbaju pun aku tak angkat ok.melor yg angkat walau berhari2 kat bawah...aku sabar je laa..

So disebabkan salah percaturan roster..aku off hr sabtu dan amik mak melor..dah mak mentua nak mai kan..beria la aku mengemas...angkat mop lap mcm lipas kudung bhai buat keja.kahkahkah...mlmnye terus pengsan...dn terus tangkap pinggang semula.

Sampai ke hari ini hidung tak mampu bertugas dgn baik..pernafasan terpaksa dr mulut..tau2 meleleh ayaq idong..kahkahkah...ayaq lioq punsama leleh..jahanam..kuikuikui

Mgkin emosi tak stabil kot..tu yg terus tangkap badan...ceh..sampai bila nak stabil ontah..

Friday, January 26, 2018

Myeondong street

Rindu pula nak menulis
Makanya bila dah cukup rest kami keluar semula mencari keseronokan..melor jamak dulu then turun lah kami mencari makanan..
Turun bwh tgk jalan basah..ingatkan hujan rupanya snow turun tp terus cair...
Kami cari mana2 street food yg halal.... melor pula menggila beli strawberry..mochi santaberi tu seketoi 2500won..mahai kan..tp besar dan manis..sedap sgt..
Disana kami gila makan busan fishcake..aku amik kuah ramen pedas..melor biasa..tp yg pedas tu mmg tahap menggila..mencirit ok.hahaha..meleleh2 air hidung keluar...tp sampai sekarang bila aku ingat psl fishcake ni aku terus rs nak muntah..mmg setahun la aku tak makan megi ramem atau apa2 ramen.kahkahkah

Tuesday, January 23, 2018

Hibernated

Umpama makan cili dia rasa pedas..
Walau jauh cili tu panas tetap ada..
Andai dipegang guna plastik pun
Bahang tetap membara

Hatiku yg luka akan kucuba rawat ia
Walau perlahan2 aku tahu tak
Seluka hati dia
Walau aku cuba
Yang terbaik untuk dia..tp aku tahu
Diakhirnye kita tetap pecah tiada bongkahnya

Yang tercalar akan hilang
Namun parut makin terang
Yang retak terus pecah
Tak mampu diselamatkan kah?
Yang dirindui tak bertepi
Yang merapati tidak berketahuan

Arghhh hatiku kecewa sekali
Andai mampu ku undur masa
Pasti ia tak akan terjadi
Tapi yang hakiki
Jangan cuba2 memaksa aku
Kerna akhirnya aku tidak tahu
Siapa aku yang sendiri

Monday, January 22, 2018

K-GRAND HOSTEL MYEONDONG

Assalam...
kami keluar dr fish market dlm jam 3ptg. Terus ke myeondong..sampai je terus teruja sebba tgk byk stall..owh tak sabar tau...so dgn konfiden aku pegi lah hotel yg aku letak beg tu..gembira dan ceria si  penyambut tetamu.
bila dia check booking tiada nama aku..oh em gggg..tp once yg aku suka, depa ni sangat2 membantu.dia minta booking aku n search kan..hek elle..depan sket je pun...kihkihkih..makanya dengan 2 beg besar kami turun lah bawah mcm org kena halau dr hotel..melor mcm biasa la..bebel2..elleh..biasala sesat dgn aku mmg takleh berpisah...so depan sket dengan zara belok kanan taraaa nampak sudah k-grand hostel..
Kena naik tangga sket then ada lift..terus ke tingkat 3. Keluar2 terus nmpk kaunter n tanya beliau..si bernard..dahla hensem..baik plak tu..dah cnfirm benar hotelnye, kami pun terus buat bayaran..tp.mungkin dia accept cash, makanya card dia tak nak.accept..ok fine..
malangnya, bilik tak siap.lagi..tapi dia bg aku another room same level tp katil asing2..bila.bilik.siap dia panggil n.kami pindah dilevel 4...arghh nyamannye sebab dapat rest kan..dan plg pnting kepala host panjang sampai ke jamban..sonang aku nak beristinjak..hahaha..aku suka hostel ni..semua ok cuma sebab byk sgt hostel dia bermula dgn K jadi sesat la sket..dia mcm cerita ali baba bujanh lapuk tu, rumah bertanda x sekali smua umah ada x..hahaha..adeh..tp kalau sesiapa berminat boleh la cr hostel ni..aku pun cr dlm blog juga..lupa blog beliau..maafkan saya.

ni time solat kat sana...aku kan cuti solat ms kat sana..

Dan ini tukaran matawang..mmg tinggi..rs mcm kat aussie plak kan..tapi takyah pkr..aku dah ckp.dgn melor..kalau asyik pkr je baik tak payah pegi
So mlm tu jam 8 kami turun lah kepasarnye..merayap lah sampai jam 930 malam..tak penat sebab sejuk..lgpun br lepas hujan..biasa kalau ujan turun ni nak turun snow lagi..sejuk sgt sebab tu tak penat..cuba ketiak basah...mau menggelupur balik bilik nak econ..kuikuikui..

Sunday, January 21, 2018

Rombongan cikmilah dan cik basnah

Hehehe..tajuk taknak kalah kan

Kahkahkah..semalam aku kerja pagi..suppose can left early due too my next duty was cancel..means aku ada ms terluang utj hantar cikmilah n cik basnah...

Well cik basnah n cik milah is our neighbour di kampung..bff tokdah. So early morning when i call tokdah, she remind me about cik milah...flight to medinah on 1300..around 1100 aku melilai kat level 5 cr jemaah..tanya mutawif beliau, tp mgkin penat kan..kurang mesra..well br dekat sini ustaz..tak baik tau layan saya begini..kecik hati saya..tp takpela..moga smua urusan dipermudahkan sebab bw bff tokdah kan..aku just tanya ada tak jemaah dr kg tokdah..sebab aku sndiri taktau depa ikut travel mana..tokdah cuma ckp beg mereka biru..kotla jemaah felda kan guna felda punya agent..
Rupanya andalusia....

Habis tawaf level 5 tu cr port2 jemaah berkumpul..aku kembali ke kaunter L semula..hampir2 nak pg kaunter je. Nampak cikmilah tgh ambil pas dia...gembira tak terkata tgk kawan2 tokdah ni kan..

So lepas dgr ceramah dan ambil passport n boarding pass..ambil gambar smua..terus aku bw je turun..hajat nak hantar terus ke kapal...gate agak jauh..c17..paham2 lah nak kena ambil wudhu smua..nak bw ke surau c22 aku kesian cik basnah..kaki dia tak larat..makanya aku tunjuk tandas yg terdekat sahaja..alhamdulillah sampai depan gate 1215..beratur utk pemeriksaan keselamatan dan aku tanya semula ..mahu tgg atau naik pesawat terus..katanya mahu naik terus..jemaah lain nanti jumpa saja didalam pesawat...alhamdulillah..lepad keluar aku lihat jemaah lain pun sedang masuk kedlm pesawat..

Lega hati dapat hantar..konon mahu terus jumpa tokda, tetapi kena sambung tugas kerana ada kawan yg kurang sihat..kecewa aku...rindu tokdah sangat2..maaf tokdah..selalu buat hati tokdah retak

Wednesday, January 17, 2018

Bila hati tak puas hati

Lafazkan kalimah cinta antara novel terbest aku baca..tp sebenarnye smua novel2 siti rosmizah ni smua best..

Tapi sedih pula bila tgk lafazkan kalimah cinta versi drama..aku tak pasti kenapa...
Masa 7hari mencintaiku dulu mmg buat aku tak sabar nak tgk..walaupun pelakon2 bukan yg aku suka.aku tak minat sgt siti saleha dan mamat yg jadi kuzairi tu..tapi selama aku membesar ni, terbitan ziela jalil tak pernah mengecewakan aku..aku suka smua drama2 keluaran dato ziela ni..

Aku excited juga la bila tau dato ziela akan terbitkan lagi satu novel tulisan siti rosmizah. Tp mungkin bukan rezeki, ditukarkan dan penulis bikin drama sendiri..nak cerita lebih2 pun susah..maklumlah dia peguam.tapi ni luahan hati aku je pun..tak payahlah depa nak amik berat sgt kan..lagipun aku dah beli smua novel2 tulisan siti rosmizah..sebab aku suka.

Dulu novel beliau tajuk kau dan aku pun pernah diterbitkan utk siaran rtm..sedih kot tgk hasilnye..mcm klimaks dia tak sampai..lebih puas bc buku..

Tapi dalam drama 7harimencintaiku tu, dua2 aku happy..drama puas..novel puas..

Sekarang terjadi pd drama lafazkan kalimah cintamu..hurmm hatiku retak..tp nak juga tengok sebab farid kamil dgn heroin feberet nelydia senrose..nely dulu penah jadi damia dlm setitia kasih damia..pun novel keluaran kampeni siti rosmizah..

Takpelah..dalam hal ni mungkin penulis puas hati sebab terbit sendiri..tapi utk org mcm aku yg senang terhibur ni tiba2 tak terhibur susah juga kan..hahaha..

Arghh sedih aku...sedih walau pelakon smua hebat2..bukan calang2 kot... azri iskandar ada..adibah nor..hurmmm...
Mungkin br 2 episod kan..mana tau hujung2 dia buat aku sendiri tak tido malam plak..kihkihkij

Tuesday, January 16, 2018

Ketagih

Assalam..

Stop jap psl korea...last sunday ada apppint gg dgn dr.wan..biasala lepas check ktrg pg cr makan..dan selalu pi kayu je laa..hahah..dan aku pasti amik tenggiri goreng suh letak bwg lebih..

Mantap bhai...apa benda ntah dia letak..takkan goreng dgn spenda kan sampai sedap lagu tu..

Tapi yela..aku kan golongan bersyukur..smua s3dap..hahaha
..aduyai..sakit gg plak

Saturday, January 13, 2018

Korea-noryangjin fish market

Hi uols...lepas jumpa hotel kedua yg salah tu..dgn konfiden aku letak beg dan tinggal pergi ke noryangjin fish market. Kebetulan turun je ke jln utama ada staff tourism..jd tanya dia aje n dia bantu aku cara nak ke noryangjin by subway..so kami dr myeondong station amik line 4..turun2 je jjmpa kedai jual snak jagung ni..sodap weyh..

So turun je amik line 4 nak kr soeul station..berenti naik line 1 ke noryanjing...
Inilah line yg perlu aku amik
Sampai2 je terus gembira sangat2..melor la.nak sgt kesini
Pelbagai hidupan laut yg ada..aneh2 betol..subhanallah

Tengah gembira tiba2 melor sibuk dgn hp dia..aku ingat krnapa rupanya dia dpt msj dr bos dia psl tukar roster..adeh..tukar last minit tak inform..bos dia ingat dia di tanah air..dah hilang mood sket..
Selesai smua kami pergi ke fish market yg baru..sebenarnye bg aku lebih murah kat tapak lama..yg baru ni a bit pricey..lgpun depa ada org yg akan amik smua hidupan yg kita nak korbankan n akan bw ke kedai makan depa..
makanya hr tu melor berminat nak amik sotong, ketam dan aku amik.ikan..
Mengkonon dpt la habiskan ikan yg dikenali sebagai shashimi..uish mcm kucin rsnye..last2 aku tak.mampu makan mentah2 ni sorg2..suruh depa bbq semula

Inilah wira utama..masyaallah sedap betol isi ketam ni..aku kan tak leh sgt mkn ketam n sotong..nasib perot tak meragam.

Ni kat salah satu gerai di tapak lama..bapak besar udang kara dia..tp aku amik gmbr je dgn melor...

Inilah hasil ikan yg telah di bakar..hahaha..
Dan ketam yg lazat..melor ckp mcm mkn telor pun ada sebab kepala.dia penuh telor..sedap benar....
Selesai misi..melor la beria2 benar nak ke pasar ni..agak pricey bg aku tapi bolehla nak merasa..jgn convert sudah..sebab tak tertelan bila di kira semula dlm duit kita..
Tapi sesungguhnya..aku rindu nak makan ketam ni sebab sedap sangat2..uwaaa rindu ketam