Thursday, January 26, 2012

Baju Kebaya Terakhir Bapak

aku suka tv9 sebab drama yang ditayangkan semuanya memang dekat dihati..huhuhu, maka
semalam malam sempat tengok cerita baju kebaya terakhir bapak...sedih sangat aku tengok cerita ni. mula2 jer air mata ni laju sangat mengalir. sedih sangat bila si "anoi"(azad jasmin) yang saja jer kenakan samsudin(dato rahim razali) sampai jatuh dia dari motor..kurang ajar sungguh..uarghh geram tol tgk lakonan laki si eira tu..thumbs up lol...
berikut adalah sinopsis cerita baju kebaya terakhir bapak.


Baju Kebaya Terakhir Bapak

25 Januari, 8.30 malam
Telefilem sedih ini mengisahkan dilema yang dihadapi oleh seorang duda bernama Samsudin yang merupakan seorang tukang jahit pakaian wanita yang terkenal di kampungnya. Dia mempunyai dua orang anak perempuan iaitu Salmah dan Latifah. Semenjak anak-anaknya Salmah dan Latifah sudah berjawatan, mereka kian meminggirkan Samsudin di kampung dengan alasan sudah mulai hidup baru di Kuala Lumpur. Mereka malu dengan cara hidup orang kampung dan nekad hendak mengikis segala ”kekampungan” yang ada pada diri mereka.

Salmah telah menjadi seorang CEO berjaya di firma guaman manakala Latifah pula seorang GRO. Latifah membenci Samsudin kerana selalu memuji Salmah pandai hingga menyebabkan dia lari ke Kuala Lumpur dan menipu kononnya sudah bekerja tinggi. Suatu hari, Samsudin kemalangan dilanggar oleh seorang penunggang motosikal iaitu Anoi. Disebabkan Samsudin seorang yang lembut, Anoi membuat fitnah kepada Salmah bahawa Samsudin menyimpan lelaki kaya dan ada hubungan sulit dengan lelaki. Salmah pulang ke kampung dan memarahi ayahnya. Orang kampung juga turut membenci, memukul dan mengurung Samsudin di sebuah pondok. Samsudin menderita akibat fitnah dan tidak diselamatkan walaupun oleh anak-anak kandungnya sendiri. Lakonan hebat oleh Dato Rahim Razali, Eira Syazira, Zarina Zainoordin, Zaibo, Shahz Jazle, Azlee Khairi, Liza Abdullah dan Aizad Jasmin.




aku tak dapat tengok ending cerita ni mcm mana tapi dapat tau yang bapak dia mati terbakar sambil memeluk 2 pasang baju kebaya yang dibuat untuk majlis perkahwinan anak dia lakonan eira dan zarina tu la..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedih..

p/s:sambung sedih jap..sob..sob..sob..(bestnya dapat peluk abah)

loyts of uv
et

Wednesday, January 25, 2012

wordless wednesday



lots of luv
et

Sunday, January 22, 2012

selamat ulang tahun BIB

selamat ulang tahun bib..moga bertambah umur ini, maka bertambah rezekimu, bahagia bersama cik mod dan keluarga tersayang, diberi kesihatan yang baik dan semoga impianmu tercapai...amin....
ini lagu khas untukmu..muahaha




umar n mama...

p/s:berat blog aku coz bulan ni penuh ntry ber video...muahaha

lots of luv
et



Saturday, January 21, 2012

Official Video: Malaysia Airlines Missing You Flashmob at KLIA

gigih aku cari airline atau airport mana lagi yg buat flashmob kan..hehehe

bawah ni kat miami international airport



ini dari changi airport..tapi lebih pada untuk shoping kat airport la..



yang ini dubai airport...memang gempak la depa buat..lagipun dubai airport tu kan cantik




tapi paling best sebab ini dari Malaysia AIRLINES yer...muahaha...best giler tgk stewardes/steward tu menari2




maka dengan ini aku tak kira..nak letak gak kat blog..bangga giler tengok even aku tak dak kat situ..muahaha...
skang ni tiba2 jer asyik nyanyi "rinduuuuuuuuuuuuu, rindu hatiku, tiada tertahan"..muahaha
gempak jer akak baju merah tu..

sedap plak lagu tu..sehingga skang dah 684,096 yg dah view..cayalah...

lots of luv
et

happy birthday abang!!!!!




to my big bro, happy birthday abang...moga semua impian abang tercapai...love u forever............


lots of luv
et

Friday, January 20, 2012

jalan2 cari pasal

alhamdulillah...lokasi pertama untuk tahun 2012 adalah miri..alaaa pegi kejap jerr.sabtu balik ahad..oleh sebab ini lokasi request by bestday boy, maka gambaq dia jer yg ada...muka aku...ada la sekeping..maklumla badan double triple membesar bagai johan...muahaha...bak ayat nak sedapkan hati pada kawan aku yg pregnant "aku gemuk sebab nak bagi support ko"..hehehe..yerla kan, biar aku temankan dia membesar bagai johan walaupun dia semakin kurus sejak ngandung..aku yg membulat plak.isk..isk..isk..takper ambik berkat..hehehe

belum naik belon, melor dah beli cekelat..isk..isk..isk..macam mana nak diet..hehehe
budak happy nak makan nasi lalapan.
baru balik gym...cantiknyer pemandangan..subhanallah
gmbar nasi lalapan aku dah delete dlm laptop tapi dah buh ari tu...so ni gambr sarapan pagi. breakfast kat hotel jer...malas nak keluar..

kemudian kami merayap jap kat pantai n jalan tepi kolam...hurmmm dapat bestnyer dapat join budak2 kecik kan!!!

bestnyer dapat relax mcm ni selalu..tapi lepas ni tak dapek dah la melor kan...uwaaaaaaaaaaaaa

p/s:owh sudah berfikir, biarla aku gemuk janji aku n melor sihat...njoy uolssssssssss

selamat hari jumaat

lots of luv
et

penangan jang geum

jumaat indah....






sebab tu la aku dok ralit tengok cerita jewel in the palace ni...walaupun aku pernah tengok dah tahun 2002-2003, tapi sebab rindu, tengok lagi...muahaha(dasar pompuan gedik)
yerla masa aku pegi mana jumpa depa, mana la aku tau dunia blog ni...jadi maula abadikan disini..sebenarnyer kan, melor bukan tau pun sapa depa ni...sengih jer lebih....

p/s:semoga kita semua terus dirahmati dan dilimpahkan rezeki...amin

lots of luv
et

Thursday, January 19, 2012

mimpi oh mimpi

muahaha..gelak dulu..ada ker mlm tadi aku mimpi naik motor ngan afdlin shauki....ada ka patut?memang best wooo mimpi afdlinpastu sambung lagi naik motor plak ngan johan raja lawak...siap kembang2 rambut dia...gagaga..terbaik dowh..johan bawak pusing2 taman mana ntah..tapi tempat memang cantik..uwaaa lawak..lawak..bangang betoitambah best depa bawak aku naik motor lebih kurang mcm ni...motor afdlin lagi besar woooo..takperlaaa dalam mimpi pun dah membahagiakan aku..kalau jumpa betoi2 belum tentu aku dpt naik kan..ntah2 jumpa jer terus pengsan..muahaha...

p/s:love u ketat2 melor..hahaha(motif)

lots of luv
et



Wednesday, January 18, 2012

Monday, January 16, 2012

Cinta Bersabarlah


walau sehari ku tak berhenti
untuk mencari bunga hati

reff:
oh rasa cinta bersabarlah menantinya
oh rasa cinta bersabarlah menantinya

begitu lama aku mencoba
dan sampai kini tak berdaya

repeat reff

walau tak ku punya
tapi ku percaya cinta itu indah
walau tak terlihat
tapi ku percaya cinta itu indah

repeat reff [2x]

walau tak ku punya
tapi ku percaya cinta itu indah

lots of luv

et


kisah mereka

bukan untuk mengaibkan tetapi sekadar coretan kisah sedih yang terjadi. yang baik jadikan teladan..

kisah 1

makcik A ambil anak angkat kerana tak der rezeki, anak lelaki. membesar sihat dan dibelai penuh kasih sayang. sampai jodoh, berkahwin dengan pompuan b. tapi pompuan b ni agak moden dan berlagak. pegi rumah mak mentua pun siap bawa cadar sendiri tak mau guna cadar makcik A. anak dia pun (cucu makcik A) tak bagi disentuh sebab takut kuman. maklumlah makcik A orang kampung. tapi makcik A ni bukan lah kolot sangat. dia moden dan sangat sporting. 1 hari mak cik A sakit. suami dia jaga dengan penuh kasih sayang. si anak?
anak memang dah lupa diri. tak sedar di untung dah la anak angkat, harta mak dia pun dia ambil. pandai putar belit cerita. jahanam punya anak. sekarang makcik A dah tiada. sedih bila aku kenangkan hidup dia yang ambil anak angkat dengan harapan bila tua kelak anak itu yg akan jaga dia. tapi sebaliknya malahan semua harta di ambil sebab mak cik A sangat sayangkan anak dia. sama lah dengan suaminya.
kisah 2
zaman 80 an, makcik B merupakan antara orang senang di satu bandar. dia pun tak der anak. maka diambil seorang anak angkat perempuan. makcik B sangat cantik dan baik. anak angkat itu membesar dengan baik. selepas bernikah, suami (menantu makcik B) bukanlah orang yang baik. mungkin tak mahu menyusahkan gamaknya padahal mak cik B sangat baik dengan dia. selepas harta dibolot, mak cik B diletakkan di satu bilik dan hanya dipakaikan pampers tanpa pakaian dan diberi makan telor rebus dengan alasan tak perlu "buang" banyak2. air pula diletakkan dalam botol plastik(yg letak kicap tu) supaya senang makcik B minum. kesian mak cik B. dimana letaknya timbang rasa mereka yang berhati manusia.


ini memang kisah benar. bagi aku kisah 1 dan 2 sama sedih tapi lebih sedih kisah 2 sebab makcik B dah tak der suami. jadi sengsara ditanggung sendiri.

sejujurnya aku sendiri dalam dilema bila memikirkan hal ini. bagaimana aku tua nanti? jika benar aku ada rezeki untuk mengambil anak angkat, adakah anak itu akan menjaga aku dan melor dengan baik bila aku tua nanti. adakah dia akan membacakan alquran ataupun alfatihah untuk aku nanti. bila memikirkan semua ini, membuatkan aku sangat2 risau. jika benar aku akan dilakukan seperti makcik A atau makcik B, kuatkah aku untuk tempuh semua ini. Ya Allah, bantulah aku...

teringat aku bagaimana kami menjaga arwah nenek kesayangan kami. beruntung nenek dapat anak seperti arwah abah dan menantu seperti mak. masa nenek sakit, mak dengan abah yang mandikan dia, pakai pampers, sediakan makanan yang sedap2 untuk nenek, kuih dan kudapan memang sentiasa ada tepi nenek sebab nenek kuat makan walaupun dia tak larat sangat nak bangun. mak akan pastikan kudapan mesti ada dlm bilik dia. hurmmmmmmmmmm..
ntahlah...yang pasti Allah Maha Mengetahui

p/s:Ya Allah, Kau kurniakanlah kesihatan pada ibuku, ibu mertua serta bapa mertuaku. jauhkanlah mereka dari kesakitan. aku mahu terus berbakti kepada mereka.



lots of luv
et

empat

mula2 40 kemudian 400 skang sehingga semalam ntry hanya 4..terbaik et...terbaik..



hurmmm...monday bluessssssssss...


lots of luv
et

Sunday, January 15, 2012

bestday melor



rasa bersalah plak sebab tak buat ntry wish bestday untuk kesayangan aku ni...hahaha..cian dia...takpa melor kita kan dah celebrate..so tak der la ralat sangat.so 3/1 tepat jam doblas malam aku kuarkan kek indulgance peberet melor..mamat ni sedih sebenarnyer coz dia ingat aku tak akan wish or celebrate apa2 malam tu..tapi dia tak tau betapa gigihnya aku pi secret recipe beli kek dia dan pi beli biskut kegemaran dia kat famous amous tu. tapi yg kelakar aku tak jumpa lilin. sudahnya aku amik jer lilin aroma yg ada untuk buat syarat jer..hahaha...lilin kek ada sebenarnya tapi dlm duk kalut sensorang kat bawah coz takut dia perasan, makanya aku malas nak godek dlm keta. lilin aroma pun lilin la..dari aku bawak sambil on lighter lagi parah kan..hehehe
maka menjerit la dia kan..hahaha..ada gambar tapi seksi la plak melor...malu aku nak buh sini..muahaha..

maka siang tu ari selasa melor cuti, kami pi alamanda jer. mkan-makan sambil mengumpat..hahaha..pi kenny roger sebab lama gila tak pi mkn sana...
sib baik pi kenny roger, kalau dia mintak nak makan ayam penyet, pengsan gamaknya aku kat situ..asyik ayam penyet jer...muka aku pun naik penyek duk mkn ayam penyet..uwaaaa nyampah tau melor...


edisi celebrate bestday melor sambung ke miri 7 dan 8/1 plak...lepak kat hotel, jalan di pantai, makan di muara(apalagi kalau bukan nasi lalapan) huhuhu. segar sungguh menghirup udara pantai..nyaman sekali.
alhamdulillah, seronok sekali walaupun mcm2 hal terjadi di awal tahun, tetapi diharap tidak mematahkan semangat kami untuk terus maju...angin malas pergilah dikau jauh2.
semoga tahun baru ini memberikan yang lebih baik dan aku boleh menjadi insan yang lebih sabar dan bertimbang rasa..uwaaaaaaa(kejamke)


p/s:usb kamera menyorok. jadi tak jumpa..huhuhu

lots of luv
et


iklan

yuhuuuuu..

lamanyer aku berdiam..muahaha, ni la akibat bila malas menjelma. serius memang aku malas sebab tenet kat umah ni lambat giler. mood bukan kata kelaut, tapi ntah kemana hilang. aku pun tak tau mana pergi. melor asyik tanya naper tak update.huhuhu...

ekceli antara sebab utama aku tak update adalah cerita dibawah..muahaha...aku duk pulun siang malam tengok cerita ni. melor siap perli2 lagi..pinjam cd icha(adik ipar aku)..bestnyer tengok cerita ni + hero dia hensem..hehehe..
dah habis pun tengok cd nyer..maka mood tu kembali semula.gagaga

yang lain semua sebab MALAS....kalau dah sebab ni memang tak leh buat apa la kan..hahaha

p/s: tq sudi jengah

lots of luv
et

Thursday, January 5, 2012

Tuesday, January 3, 2012

happy birthday

to my lovely hubby..happy birthday sayang...

Posted by Picasa

sorry sayang, vidoe tak bagus sangat..love mama

lots of luv
et