Saturday, February 27, 2016

Kentut owh kentut

Assalamualaikum..

Kentut
Semua org kentut
Kentut ni penting..kalau tak perut pasti sakit..badan pasti meragam

Org kata kentut bagus
Sebab buang angin dalam badan
Tanda sistem dlm badan berfungsi dengan baik

Semua org kentut
Pak jib kentut..ct nurhaliza kentut...
Ustat kazim pun kentut

Tapi tak pernah pulak aku terbaca mereka kentut dikhalayak ramai
Takkan la takde wartawan tulis isu org2 kenamaan kentut kuat kan

See...
Kentut kuat atau kentut berbau tak de pun nak buat isu
Tapi ia mcm kurang sopan
Kentut depan kawan2
Yg bukan rapat pun dgn kau...
Lebih parah yg tinggalkan bau bangkai

Iyeee kadang2 kentut sendiri hidu pun rasa nak pengsan
Inikan kentut orang
Tak biru mata kau

Bau atau bunyi...
Mungkin aku yg tak normal
Sebab menyentuh hal kentut
Depan org ramai
Maklumlah...kentut kan normal
Hurmmm

Betolkan..kadang2 kita yg menegur
Tapi kita pula disalahkan
Hahaha
Kentut
Owh kentut

Sebab kentut pun dah batal air sembahyang
Inikan pula kentut bau tembelang
Mau tak pengsan

Sunday, February 21, 2016

Thursday, February 18, 2016

Daun pandan

Kelmarin
Merayau ke tesco
Mencari brg2 yg ada separuh harga
Yg nak expired
Lebih berbaloi kan

Satu persatu dilihat
Satu persatu ku angkat
Tapi kuletak

Kaki terus bergerak
Hajat hati mahu mencari ubat ketiak
Hurmmm
Bau bangla dah pahitnye
Hahaha

Arghhh
Smua mahal
Smua naik harga
Owh apa nak jadi niii
Nampaknye kenalah tanam pandan
Then buat mandi atau kepam je kat ketiak..
Pastu petik bunga cempaka atau bunga yg wangi2 yg putih tuuu
Letak dlm baju..mbahahahaha

Hurmmmm
Stress....
Stressss...
Tp tulis ni bukan sebab nak start meniaga ka..apa ka..luahan hati ja ..

Well keliling aku pun penuh bangla kan..apa de hal..bau depa dgn aku sama ja..ni nak tambah lagi 1.5m...apa de hal 😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤

#terimakasihmalaysia


Selipar

Siapakah aku dihati mu
Andai permintaanku sering kau tolak mentah

Siapakah aku dimatamu
Setiap bicaramu umpama pedang dileherku

Aku tahu aku langsung tak sempurna
Dimatamu...dihatimu...dibibirmu

Aku bukan sapa2
Aku hanya selipar hanyut yg berguna
Bila selipar barumu tiada

Monday, February 15, 2016

Bicara sama hati

Wahai hati
Dimana letaknye perasaan
Dimana letaknye kasih sayang
Dimana letaknya kerinduaan
Dimana letaknye kelembutan

Bila dilihat pd hati
Sama smuanya..
Warna merah gelapnya..
Beza mungkin pd saiznye
Tp hati
Besarnye kamu tak sebesar kasih yg ada
Besarnya kamu tak melambangkan banyak sayangbya

Kadang terpikir
Dimanakah salahnya hati
Bongkak ego mahupun bangga diri
Sombong poyo mcm dunia ini milik sendiri

Lembutlah hati
Jgn dikeraskan ia
Lihat pd 1 sudut yg ada sayang itu
Pupuk ia biar bercambah rasa gembira
Atau terus disemai perasaan benci
Dan  terus mati sendiri
Tanpa ada rs kasihan dihati kami...

Sunday, February 14, 2016

Geram

Bila di fikirkan mmg terasa geram..
Saket hati...smuanya tak betol...
Smuanya..

Sampai bila bertahan aku x pasti...
Sebab makin stress bila pkr..
Tau marah je kan..mcm aku ni takde perasaan..sapa dia...

Hurmmm mls nak ckp..saket hati kita

Saturday, February 6, 2016

Beijing 2016

Ntry pertama tahun 2016..hahhaha...
Cerita sydney x habis...sambung beijing..😢😢😢😢😢napela mls sangat ni kan..