Tuesday, April 29, 2014

Monday, April 28, 2014

Sunday, April 27, 2014

rindu tanah suci

assalamualaikum

aku n keluarga aku dijemput menjadi tetamu Allah pada tahun 2009..tahun yang sama Allah ambil abah..selang 3 bulan lepas kami balik dr tanah suci mekah.
alhamdulillah dapat mengerjakan umrah bersam amereka yang tersayang..best sangat2 sebab kat sana pun dapat berpimpin tangan dengan abah..pegang tanga dia erat2..



 ni masa dimadinah..aku yang mana..yang duduk tu la..bersama abah aku..kesayangan hati beta sangat ni...


alhamdulillah...family aku yang tak berapa nak ramai ni sebenarnya havoc sangat..kami kepochi..kami poyo...kami selalu buat bising...
jujurnya aku rindu saat berkumpul beramai-ramai tanpa fikirkan hal2 lain..seronoknyaaaa


zaman sekarang banyak masalah...banyak cabaran...dan macam2 laaaaaa..

hurmmmm chow dululahhhh
babai

p/s:Ya Allah Ya Tuhanku, moga aku diberi peluang menjadi tetamu-Mu lagi tahun ini...amin

Saturday, April 26, 2014

rindu abah

aku solat subuh di tmpat kerja
saat aku buka pintu surau
bau minyak atar menerjah
nyaman sekali baunya kali ini
aku ambil air sembahyang
kedengaran suara iman lelaki
dr staff disini
aku tersentak
cara bacaannya
suaranya
persis abah...
air mata mula bergenang
solat subuh aku diiringi air mata
dari takbir sehingga ucapan salam
owh rindu abah rupanya....

rindu sangat pagi ini
paling rindu keletahnya
teringat masa hari raya
ceria sangat bila mak siapkan dirinya
potongkan misai...
dah pakaikan minyak atar pada abah
kemudian kami salam2 raya
peluk cium dan nangis2
kemudian abah pegi masjid utk smyg raya

rindunya saat itu
tapi paling rindu saat bersama abah

abah...et rindu

remaja purba

assalamualaikum

hurmmmm sebenarnya dulu2 memang aku tak suka amik gmbr
aku suka buat muka..pandang tempat lain
buat muka masam or muka mengarut-ngarut laaa..
ikut abah la ni
hahaha
tgk la zaman sekolah aku
takder langsung muka aku yang semenggah
hahaha



ko tengok kejap pandang kiri
kejap pandang kanan
konon bagus la tu..mbahaha
see gua dah ckp
dulu memang aku kureng suka amik gmbr...
gmbr bawah ni memang dah nampak kan kelebaran baju aku?
baju tu mmg aku suh buat besaq
senang tak yah membazior sangat..muahaha
alasannnnnn sangat



tapi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
nak jugakkkkkk buat mcm ni 

well 

blog sendiri kan
hahaha








ni jerla satu2 nya gambar sekolah yang semenggah selain dari gmbr utk buku sekolah tu..gila tak bagus..sure kengkawan aku panas menunggu nak amik gmbr yg cun sket.muahaha

haaa tu la kawan baik aku ms sekolah...aku rpat dgn mereka bertiga ni je...yang dua tu pun kwn jugak tapi takderla sebaik yg tiga ni...
sebelah kiri sekali..ema...
sebelah aku pakai cermin mata timah
n kanan sekali kak ju....
see i mmg tak de kawan pun dulu2...i kan pemalu...bluwekk
(eh aku tak pakai cermin mata plak masa ni..mana ada contact lens masa ni)

sayang kan dulu kurang ambik gmbr..sebenarnya kenangan tu..
ni dah tua ni baru nak terkinja-kinja amik gmbr..
pantang tgk kamera je mula lupa diri..menyampah kan
mbahaha.....

kenangan wei smua tu
seronok woooo

Friday, April 25, 2014

sharing is caring

Menyayat Hati: Perbualan Jururawat dan Pesakit |        



Pesakit: "Abang jururawat, best bekerja di hospital? Dah lama ke kerja sini?"     


  
Abang misi:→ "Bolehlah. Nak kata best, ada juga stressnya. Tapi, selama 5 tahun kerja di sini, dapat banyak pengalaman yang bernilai yang orang luar di sana takkan dapat rasa."  


       
Pesakit: "Apa yang best sangat tu? Nurse-nurse lawa-lawa eh?"       
  


Abang misi: →"Bukan. Tu tak best. Ada yang lagi best."         



Pesakit: "Wah, apa dia?"  



Abang misi:  →"Di sini setiap hari saya lihat pesakit meninggal dunia. Kerja saya uruskan kencing berak mereka, bersihkan mereka hinggalah ke urusan jenazah.



          → Apa yang saya lihat sepanjang saya bekerja di hospital ni, betapa ramainya di antara mereka yang sudah meninggal..sebelum meninggal meminta-minta sama ada dari waris atau jururawat untuk pegang naskhah al-Quran.



          → Ada yang tak boleh baca, ada yang suruh kami bacakan. Ada juga yang tidak sempat sentuh al-Quran, tak sempat baca al-Quran, Allah telah pun mengambil nyawa mereka. Bila dibacakan          sahaja al-Quran pada mereka, berlinangan air mata.        



          →Saya lihat betapa orang-orang yang berada di akhir nafas, majoriti nak sangat sentuh al-Quran. Kalau boleh, nak mati dengan peluk al-Quran. Pengalaman-pengalaman yang saya lalui di sini buat hati ini insaf. Sedar satu perkara yang sangat penting."    

    
Pesakit: "Hm. Apa dia?"        



Abang misi: →"Apa yang kita biasa pegang ketika kita masih sihat, apa yang kita biasa baca dan belai ketika masih hidup gembira tika tak datangnya sakit...itu jugalah yang kita akan dapat pegang dan sentuh di akhir hayat.



          →Jika kita selalu pegang handphone di tangan setiap  masa, sibuk dengan gajet di tangan dan lalai kerananya, agak-agak di akhir hayat kita nanti...



          →dapatkah kita sentuh dan pegang al-Quran? Sedangkan tangan kita tak biasa pegang al-Quran, sehari sekali pun susah nak belai dan belek al-Quran apatah lagi membaca atau mentadabburnya...Allah...Allah... 



         →Sungguh, kita dah tak perlu handphone atau gajet di akhir nyawa kita..kita sangat memerlukan al-Quran...barulah kita sedar  masa itu apa yang dah kita rugi...Allah..Allah..."       
  


Pesakit:   "(menitis air mata.....) Abang..bacakan saya al-Quran...saya tak boleh baca..buta tajwid...  "   


     
Abang misi tersenyum. Dikeluarkan al-Quran mini dari kocek bajunya.        

 

✔Hampir 9 dari 10 pesakit yang beragama islam yang berada di katil hospital lazimnya memaparkan wajah penuh kesalan serta menyesal, menyesal dan menyesal tak ambil peluang untuk membaca Quran ketika sihat dan berpeluang?        
✔Wajah2 gerun dan seram bila ambang maut mendekati?       

 

◆ Anda yang sihat yang membaca sms ini belum terlambat dan pintu taubat luas terbuka untuk kita memulakan sesuatu saat ini.  '



♥( ^^) _旦~~♥ Jom copy paste n share kepada sesiapa saja,,

Thursday, April 24, 2014

rabu penuh misteri

assalamualaikum

cerita semlm....
blik umah dah mlm
maklumlaaa keje petang...
aku rasa sesuatu yg mcm tak best...
takpe..aku drive je

start keta
tunggu jap...haih
susah plak nak kuar parking...
takpe relax...pelan2 bawak keta kuar..
pass

tp msih rasa tak lengkap
radio slowkan
econ slowkan
sejuk tahap nak arwah
coz aku keje tmpt peti eis

tapi
aku park tepi jap
coz tak puas hati
mana tau keta tegores
takde pun.
perasaan je lebih

sitbelt pasang
jalan semula
bg signal
masuk kanan
terus melepasi terminal
aras 5 perlepasan
slow je pun
tapi semua memandang
ok..aku mcm terasa sesuatu
lepas terminal
turun bukit agak gelap
eh apa ni
tak buka lampu rupanya..
owh teror sungguh saya...
muahaha

perjalanan diteruskan
dgn hati2 kenderaan dilajukan
tak ramai pun atas jalan
lega aku sebab tak payah
nak bertindak kejam
maksud aku memotong di
kwsn yg dibenarkan
sebab aku kan jiwanya seram..

sampai satu bukit
sebelum membelok kerumah
jalan dikiri agak berlopak
aku kekanan sebab aku sorang
saja dijalanan
kemudian kekiri utk membelok
kelihatan seekor kucing ditgh jln
aku memperlahankan kenderaan
tapi sikucing berdesup jugak masuk kebawah
kenderaan
aku terkedu
nasib tiada pengikut dibelakangku
sikucing berdingkit berlarian
nampak seperti ada nyawa lagi dibadan
moga betol nyawamu ada 9

betolkan kucing nyawa ada 9?

kenderaan terus aku perlahankan
membelok kekiri dan terus kekawasan
perumahan
gelap..pekat
lampu ditinggikan
getar dikaki tak payah nak diceritakan
cuma tiada hancing yg masih aku tahan

membelok kerumah
masih gelap
pagar tidak dibukak
lampu jugak tidak bernyawa
kiri dan kanan jiranku
sudah membuta

pagar dibuka
kereta diparking
kenderaan dilihat
tiada yg jelik
ok..kucing itu pasti hidup

pagar ditutup
kunci rumah diambil
mangga dibuka
pintu utama ku umpil
terbuka namun masih trkunci
dek selak dlm yg dipasang
aku terperangkap lagi
diluar rumah aku sendiri
jemmmmmmmm

Monday, April 21, 2014

meet lisa

assalamualaikum

meh nak tunjuk apa itu lisa..
lisa ni gurlfrend yas..
dani illyas..

dani illya adik umar qhaliff..
mama dia ckp, yas yg suka panggil patung ni lisa..dia tau mana satu lisa n patung2 lain.. 
sebelum  ni lisa yas lain..tapi hilang..syarat nak jadi lisa adalah telinga mesti panjang
hahaha
lisa lisa..
tapi kamu comel..mcm tuan kamu..

Sunday, April 20, 2014

air oh air

assalamualaikum

alhamdulillah aku hidup di kawasan negeri 9.

walaupun takde mslh dgn air tp kdg2 depa ttp gak..cuma aku tak terasala kan sebab duk pun dua ketoi je dlm umah ni..tapi sama je coz kami mandi.mcm sepuluh org..huhuhu

so kawan aku ada wasap gmbr ni..aku pun dah lama nak tls dlm ni...tapi terlupaaaaaa

bagi aku isu takdak air bg org felda kat kampg aku dah biasa kot...sampaikan ada masa tu nak mandikan jenazah pun takdak sumber air bersih...sedih gile wei dengar...
tapi depa sabaq sebab kat sana mana ada org besaq or vvip..org kampung kan..mana la org nak dengar luahan hati mereka
.aku ingat wei balik umah mak ayaq takdak..tu kami mandi sungai la..kolah ada tapi biasalaha klu dah ramai2 satgi.susut ayaq sian mak..so mcm last year mak selalu trn kl..tapi ayaq kolah mak.kat luaq, jiran aku guna..buat mcm kolah sendiri..
lama wooo kes tkda ayaq kat umah mak aku..bertahun.wei air kena catu..sian org kampung..mcm2 depa bagi alasan..buat paip la..buat itu laa.buat ini laaa...
kemuncak kmrahan bila nak mandi jenazah pun takdak ayaq bersih..sian wei..nauzubillah
pastu terima kasih la pada anak kg yg ada hp canggih ni pi tweet n fb kat pihak atasan sana nun..
alhamdulillah..lega skang dah tak perlu mak aku merasa sengsara takdak ayaq..yela maklumlakan..kita kat bandar ni takdak ayaq leh mkn kedai..baju anta dobi..depa kat kg tu mcm mana..baju still kene basuh..makan lagi laaa..masih kena masak.....
eh aku plak emo..aku tak emo sebenarnya
pernah dengar tak roda tu bulat, kadang kita diatas..kadang kita dibawah...haa mcm tu laa.eh ada kene mengena ka..mbahahahahahaha
jangan la jadikan isu plak.ntry aku ni...kang ada yg sntap...
bersabaqlaaaa..n moga betoi ujung april settle mslh ayaq ni

Saturday, April 19, 2014

#projekkawenmatkie

assalamualaikum

busy gak kelmarin..sampai tak srmpat main smurf...huhuhu..sian smurf aku...
busynya adakah sebab selesaikan projek kawen matkie...
matkie ni kwn opis aku. duk kedah nuuu..ms tunang aritu cikwanikeni buat..tpsebab dia pun skang ada puterakecik...jadi aku amik aluh tugas2nya..
aku janji dgn dia amik 3/4coz awal bln 5 majlis dia...
sekaliii aku lupa bhaiiii..mesti hijau biru muka dia..cuak kan..muahaha
bengong aku
maka bermula selasa aku mulakan projek ni...
mulanya rncg warna putih..sekaliiiii kunibg muncul.. dah kedah..redho jelaa mat kie woii..
ni lah hasilnya...sepuluh dulang...
tgn melecet takyah ckp la kan. huhuhu...
inilah hasilnyaaa.alhmdullih matkie suka .
gila dia tak suka kan...aku amuk kang...mbahaha

tu yg angsa tu mas kawen n cincin..dpan beskl tu aku buat bakul..buh cincin...siap buat bekas cincin baru tu..hahaha...mcm beg posmen pun ye gak..huhuhu..kelakar
secara totalnya aku puas ati...aku suka n hrp tuan bdn pun suka
untuk matzie or zaki n zulaikha...moga bhagia sampai kesyurga..selmt menepuh alam kebahagiaan 

Friday, April 18, 2014

salam jumaat

assalamualaikum

i've got this from my wasap group..group where's always busy n a lot of story to share..and becoz of that my hp batery  alway kong...well senyum ajalah..

Thursday, April 17, 2014

kisah epic zaman ini

assalamualaikum

perghhh epic gila muka zaman dulu kala...hahaha
sekarang memang batery hp cepat kong...pagi full batery..tapi time
lunch dah nyawa2 ikan...hurm cap hayam tol hp aku ni...
banyak cerita wei kawan2 sekolah aku...

semalam mereka wasap gmbr2 sekolah
yng diambil dr buku sekolah
dan inilah hasilnyaaaa


berdarah hidung tgk gmbr dulu2...
hahaha..wei itu kira tudung paling "in" laa tu
tudung berjambul sket...pastu ikat belakang..pergh kira ko laa gadis desa terakhir gitu
bluweeekkk...hahaha
byk dah yang berubah kan...biasalahh
pipi cucuk botox sket..
nampak kembung
dagu menten..hidung menten..kan..kan..

mana ada botox
tu smua hasil ternakan dan penjagaan rapi
lepas makan tido..mbahaha

hadoi 
tergelak2 kami smua..
aku tunjuk kat boboi gambar ni
nak termuntah kot dia..
dan jawapan dia mcm biasa
ko ni dulu gangster yer..
mbahaha
gangster la sangat boboi oi
i anje tau dulu...mihmihmih

seronok yer membahankan diri sendiri

babai

pray4mh370

Tuesday, April 15, 2014

hp aku jem

assalamialaikum

morning
lately ni lag hp aku...kwn aku buat group wasap..sehari ja masuk beribu-ribu..prrgh sakit pala..hp tak sempat bateri full kong balik
maklumlaa 50 mulut..lama tak bercerita...memang menjadik la kan...

jujurnya aku pun ada yg tak kenal.ingat2 mcm tu je....ikut jerlaaaa

moga ukhwah berpanjangan.tp aku segan sket..dorang semua keje bagus2...dan mcm biasa au tetaplaaaa rendah diri...takpelaaaa.biarlah mereka borak... i tgk dr jauh je..nak nyampuk tak pandai sgt..hurmm..

i kan pemalu...phuiiii


ni aku last clear convstn jam 1230 pagi...bangun tgk mereka saja 734...kalah keje shft...hadoi..
ada cite sbnarnyeeee.tapi tak pelahhh

babai....
pray4mh370

Monday, April 14, 2014

sambal caru yg manja

assalamualaikum

ku rasa blog ni jg blog msk plak dah
pdhal lauk aku biasa2 je kan

well boboi aku sgt suka ikan cencaru
mak aku panggey ikan jaket
aku tak suka sgt ikan ni
sebb kulit dia tu yg keras

tp chenta punya pasai
aku mskkan la jugak utk boboi aku ni


nampak sedap je dlm gmbr ni kan
tp mmg sdp pun

tp aku takpandai sgt bab menyambal ni..
kdg2 sedap tp biasa kelaut walaupun aku punya niat tinggi utk memask.

so bhn2
10-20 tgkai cili kering-rebus
2biji bwg besar tp kecik sizenye
seulas bwg putih pling kecik
blender smua
then tumis...

dah naik minyak aku suka buh sos cili dlm sesudu dua..ikut naluri korg ye

nak agak msk cili buh la perasa mereka tgen masukkn ikan...

dan bolehlaaaa dihidang

sekian


mkn dgn nasi panas yg lembik2sket..
marbeles bhai

pray4mh370







Sunday, April 13, 2014

rendang kasih sayang

assalamualaikum

menu semalam sebenarnya
request by boboi
sibuk nak mkn rendang n nasi impit
nasi impit ku beli jenama apa ye
lupa pulak
tapi bukan yang biasa ada tu
tak silap aku jati kot..jenama beras mcm tu
sedap woosuka sebab sng n cnfirm sedap...


1/2 ekor ayam
3 biji bwg besar
1 biji bwg putih
halia sbsar ibu jari
kunyit lebih besar sket dr ibu jari
3 btg serai yg gemuk2
lengkuas kecik sket dr ibu jari
(mak ckp jgn byk lengkuas)-tapi tak bubuh pun takpe.
serbuk kerutuk dlm 2 sudu besar
1 sudu kecil ketumbar
cili kering dlm 10-20 tngkai

blender smuanya then 
panaskan minyak n tumis laa..
sedap betoi bau dia..hurmmmm
dah tumis naik minyak semua baru bubuh ayam yg dah dibersihkan.
campur santan.
klu tak nak sntan buh la susu..
terpulang tp santan sedap..lemak pun lemak laaaaa..sedap bhai
ops jgn lupa letak asam keping jgn byk kang msm..aku buh satu yg kecik je..pastu aku angkat coz aku tak suka msm sgt.

pastu makan ngan nasi impit...pergh marbeles beb

makan sambil nangis sebab rindu mak

pray4mh370

Saturday, April 12, 2014

magnum gold

assalamualaikum

sejak drive sendiri ni aku balik keje mesti beli jajan kat boboi aka melor
sian dia duk umah kan.
sorang opis hour sorang shift
mcm ni la kejenya
tmbhan sabtu ahad boboi pegi keje gak.
cium bau kentut pun tak sempat
mbahaha
so mlm ni boboi ckp klu nak beli
belikan dia eskrem magnum
hamboi demand tinggi tau
nak magnum saja
esktem lain tak mau
gedik
tapi takpe saya sayang je kamu sampai bila2


so magnum gold utk boboi
almond utk aku
tapi aku suka la pulak magnum gold tu..sedap weiiii...
next time mesti beli lagi..hohoho
(ini yg dikatakan diet. hurm kelaut..eh hr ni kan jumaat)..huhuhu

pray4mh370..

Friday, April 11, 2014

simple garden salad

assalamualaikum

aku suka salad
aku suka mayo
dan aku suka kurus
hahaha
tapi itu smua poyo...
aku cuba mkn salad utk kurus
tapi gagal
tak sampai sejam aku mcm rasaksa gorgon
cari mengkanan
tgk remote tb pun mcm sedap...hohoho


ok ni feveret salad aku setakat ni
aku buat ms nak mkn je coz sng n rangup

1/2 labu bwg besar 
1/2 tomato
2 hirisan timun
dan 8-10  lai daun salad..aku guna salad bulat tu..
satu sudu teh mayonis
stgh sudu kecil gula
sikit garam
sikit lada itam
2-3 titis minyak bijan

gaul smua n campur dgn salad tadi..pastu ngap

pergh sedap bak hang...minyak bijan?
ye aku beli kelmarin buat nasi hayam
sebotol kecik mahal nak arwah
pastu takkan tak nak guna kan..
sekali try buh dlm salad
marvelous sangat kan
itu yg asyik repeat je mkn salad..
aku goreng ayam jugak...hurmmm
mencuba menghindari nasi
baru 2hr bak hang
aritu mcm tu gaklaa
dgn wani beria
last2 byk plak org bg makanan
hurm kelaut...dr membazir
kami pun makan..hahaha

klah sapa nak cuba silakan
tapi ramai tak tau blog aku nikot
coz aku tkar nama lagi
mbahaha

pray4MH370

jumaat indah

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Segala puji bagi Allah Tuhan pentadbir seluruh alam. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad yang semulia-mulia pesuruh-Nya, serta ke atas keluarga dan sekalian sahabat-sahabatnya.
Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkan kami dengan iman, matikan kami dalam iman, serta masukkan kami ke dalam syurga bersama-sama orang beriman.

Ya Allah, ya Tuhan kami, ampunilah segala dosa  kami dan dosa-dosa kedua ibu bapa kami, serta kesihanilah kedua mereka sebagaimana mereka berdua mengasihani kami semasa masih kecil.

Ya Allah, akhirilah umur kami dengan kesudahan yang baik dan janganlah  Engkau akhirkan umur kami dengan yg sebaliknya.

Ya Allah, ya Tuhan kami, janganlah  Engkau pesongkan iman kami sesudah Engkau kurniakan kepada kami petunjuk.

Anugerahilah kami rahmat yg berkekalan sesungguh nya Engkau Maha Pengurnia.

Wahai Tuhan kami, kurniakanlah kpd kami kebaikan di dunia ini dan juga di akhirat, dan peliharalah kami daripada azab api neraka.

Dan segala puji itu tertentu bagi Allah, Tuhan pentadbir seluruh alam.

amin
amin
amin
yarabbalalamin

sindarela, hp n drive ataupun karipap gemok

assalamualaikum

hurm masih menonton sindarela...
sebab ada kesayangan aku si bront palare n si butang..mbahaha
well hari ni keadaan semakin bertenang tapi dlm tenang jangan disangka tiada onarnya...kita tunggu dan lihatlaa apa akan jadi...
dlm perjalanan aku pergi kerja...aku kagum dengan mereka yang boleh drive sambil tangan ada hp. klu hp button tu aku paham gak la coz sng nak taip kan..ini yg smartphone.tgk fb..amik gmbr ...bls wasap..hebat dowh...
aku ni kan penakut..selalu membayangkan yg bukan2..yang tak sepatutnya jadi..minta selisih la kan..tapi yang pasti klu aku drive aku paling risaukan pemandu motor...weh takut guwa beb..sebab tu aku akan lwtak jauh2 hp aku..walaupun aku agak kekampungan...lantakkan..

so apa kena sindarela,hp,mendrive dan karipap gemok..saja je pun..hahaha

gemok kan karipap ni..sedap bak hang..
karipap ni kat foodcourt klia level 2 tu.mahal gak..3.50 seketoi bak hang.dlm tu inti dia ada ayam cincang dan teloq...memang sedap uuuu...
seronok sebab ada org belanja..makan sampai rasa nak telan je paper beg dia...hahaha

klah..bubbye
still pray 4 MH370

Thursday, April 10, 2014

kisah dia dan aku

assalamualaikum
aku nak.mula dgn kisah bila smlm kwn aku upload gmbr ni..nasib baik gmbr kelam sket..hahaha..
aku yg mana?sure la yg kanan atas mencekak pingganh tu..gangsta tak habis2...
so one of our friend suggest buat group wasap.apasal baru buat kan..pdhal wasap ni dah nak lama dah..mbahahaha..ekceli baru tersedar kan..
so mlm tadi bermulalah jejak kasihan semua kelas tahun 1998 sampai nak jam hp aku..kawan2 smua ngadu hp batery kong cepat..mbahaha...big thank too elly coz being group admin kan...gud job elly..cikgu mmg selalu mcm tu elly..hahaha
habis pasal kwn2 sekolah...
ni nak cite psl kucing jalanan ni
hadoiiii tensen aku
smlm ms melor pi keje aku malas turun bawah..
maklumlaaa lm tak golek2 kat katil kan...
tak lama lepas tu dgr melor jerit2...
aku ingat napa...
katanya.ada kucing ikut dia..
aku gelak la coz sebab kucing pun takut ka...
then melor ckp kucing ni bwh keta
takut kena langgar
so aku turun
bila tgk alahai comelnyeee dia
mmg sejenis yg suka ngekor ni kan..
so bwk pi belakang
bg mkn..senyap..bila aku buka pintu semula
tgk dia tgh landing.atas mesin basuh aku
ok gud job tucin
kamu mmg pandai goda saya..

ni cerita hr selasa ms minum kat secret recipe..
dapnyee kan
klah itu ja...

doaku sentiasa ada utkmu mh370...

Wednesday, April 9, 2014

lamanyee tak hapdate

assalamualaikum

hidup agak hectic lately...busy dgn kerja..dgn pemikiran manusia n mcm2laaa
aku nak update blog tapi tak sampai hati.sedih...
genap sebulan sehari kan mh370 hilang...hurm dalam sedih kita kena teruskan kehidupan..masih mengharap semuanya adalah gurauan kasar...itu harapan aku laaa kan..
sedih bila org bercakap mcm2 dgn keadaan sekarang..

jangan disalahkan MAS..jgn menuding jari pada AJ...jangan menghentam Najib...jangan menambah masalah pada kerajaan..kita smua tertanya2..hal ini bukan kes kecil...hal yang besar..ujian yang memang tertulis oleh Allah untuk kita rakyat malaysia..bersatu kita teguh..bercerai kita roboh.

jangan disalah maklumat yang lambat
jangan disalah maklumat yang bercanggah
jangan diamuk tapi banyakkan bersabar
Allah pasti bersama kita...insyaallah

berfikirlah kita walau sedikit
lihatlah dulu jasa kita pada mereka
sebelum kita meluah pendapat dan kata2
kelak merana badan binasa

mereka bukan calang2 manusia
pemikiran hebat sehingga mampu mentadbir negara
ataupun syarikat besar dimata dunia
sedangkan kitaaaa
hanya berkhidmat untuk diri kita
atau menghabiskan duit kerajaan semata
lepas tu langsung tak merasa berdosa
sebab salahkan kerajaan yang membantu mereka..

arghhh..
persetankan mereka smua
aku doakan perdana menteri aku sihat sejahtera
terus mentadbir negara malaysia yang aku cinta
diberi kekuatan dlm menempuh dugaan
dan
aku antara satu dlm berjuta dibelakangmu

p/s:luahan hati aku...
i proud to be malaysian and a family member of MAS