Saturday, December 28, 2013

sayang atok

assalamualaikum...

ini atok aku..kami panggil abahtok...dia kesayangan kami smua..dia juga tempat kami bergantung. jasa dia terlalu besar..kami syg sgt2 pd dia..
sekarang family besar kami diuji..maktok kami sakit..dan aku br berkesempatan melawat atok...rupanya hampir dua minggu dia bertanya pd semua org mana aku pergi...rindunyer dia pd aku sampai dipeluk erat2 aku...owh berdosanya akuuuuuuuu...
maafkan et atok...
et sayang atok sangat2

Monday, December 23, 2013

lazy monday

assalamualaikum

source:wasap atam
"kendurkan ketengangan"




white border..white border...white border...hahaha pinjam magic word azwan ali...x best plak azwan ali takder dlm masterchep

lots of luv
et

Tuesday, December 17, 2013

mari mengecil bersama-sama

assalamualaikum

hadoaiii...awal2 dah mengeluh kan..kahkahkah
sebenarnya aku tanam azam baru..walaupun belum tahun barukan...
aku sebenarnya nak kuwus...tapi aku nak makan...kahkahkah
menyampah...

wei tercabar sungguh bila tengok kengkawan yang kuwus2 ni..depa dah la tinggi...aku ni dah la renek...hebab plak tu..bila berjalan mcm org kerdil plak rasanya....
tapi aku ni tak kuat semangat..nampak makanan jer nak makan...sebab nanti membazir..membazir itu adalah amalam syaitonnnn

pastu semalam pegi ukuq baju.mengkonon nak wakili kampeni untuk perarakan maal hijrah nanti..wohoi hepi dapat baju n tudung freeeeeeee..sekali ukuq ingat L hupernyer size XL...ini semua dusta ni..uwaaa...sib baik ada size sebab tuan baju tu pun panjang lebih kurang aku jer...kawan aku dia speasis mkn kacang pnjg lebih..so tinggi takder size plak dah..pun satu hal gak tu...muahaha...satgi baju siap senteng plak...harap2 dia mau la terima ukuran masa ku antaq nanti...semangat ni sebab ada kawan..klu kawan tak join mesti aku mcm sayuq layu...bukan bunga yg layu hokey...bunga cun..

sebenarnya lately ni banyak makan..teman melor(eh melor pun kena masukkan dlm kes ini ok)..kalau ikutkan boleh jer control makan sebab cafe tempat kojo aku ni masak tak best..dahla tak sedap mahal plak tu...ingat makan guna sudu emas ker nak charge mahal2.
tapi tula bila balik jer lapaq..malam2 sebelum tidoq melor pi beli beger siap tambah cheese lagi...pastu ais batu tak payah ckp..mcm makan nasi aku buat..arghhhh kata pakai bracess...sekarang ni je bracess aku ada ngilu sket klu mkn air...

bukan tak bersyukur..aku sebenarnya malas nak turunkan berat padan ni(bluweeek)..yerla bagi aku janji sihat dan cergas kan....tapi tulaaa bila jumpa orang benda pertama org akan nampak confirm badan aku kan..mesti ckp lainnyer...besarnyerr...sihatnyerrrr...
satgi klu kurus org akan ckp..ada masalah kerrrr...hohoiiii semua tak kena kan...aku kalau jumpa org takder pun nak ckp eeei besarnyer kooo..takder ok sebab aku akan terasa bila org ckp macam tu...so aku tak suka org terasa tapi orang lain ada pk begitu...nan hadoooooooooooo.

sebab tu aku klu boleh malas nak pegi kenduri, jumpa sedara mara yang jauh atau jumpa kengkawan...sakit hati...kahkahkah..

belum lagi yang tanyer bila nak dpt anak...belum lagi yang siap bagitau cara2 nak dpt anak...belum  lagi yang suggest pi sana...pi sini......dan mcm2 lagi lahhhhhhhhhhhhhh
huhhhh senak kepala pkr...benda memang simple n tak payah pkr pun tapi klu jumpa org mesti itu yg ditanya aku rimassss hokey...aku rasa ada benda yang perlu kita share, boleh di share..klu tak diam ajer...mungkin sebab tu aku bukan sahabat yang baik, anak yang baik, menantu yang baik, cucu yang baik, anak sedara yang baik, sepupu yang baik, jiran yang baik atau apa sahaja lah...sebab tu aku selalu down n rasa rendah diri.dah la aku memang rendah...

arghhh tensen plak tiba2 aku menulis ni...

lots of luv
et

Monday, December 16, 2013

bukan kerana aku tak cinta

assalamualaikum

sapa follow citer BKATC ni?
aku baru jer dpt tengok...baru 3 episod lagipun..
jatuh hati plak dengan sharnaaz dlm drama ni..dia nampak sangat hensem dan kacak dan sangat lelaki..kahkahkah..ulasan apakah ini?
cerita ni dari novel...
pastu aku suka sebab nama yang dia guna tak glamor pun...senang jer jebat dgn mastura..even mastura tu nama sebenar dia hannah mastura.dan jebat tu pun nama dia bukan jebat..panggilan je jebat..tapi best laaaaaa.
kisah bermula bila si mastura ni jatuh hati dengan sijebat. jebat ni plak ada kisah masa silam yang sangat sedih..
watak dia dlm ni macam kool je..macam best jer..sebab tu aku terminat nak tengok..hehehe..
tapi sedih plak bila tau sharnaaz kata ni drama terakhir dia..halamak..dia ni berbakat la..sayang tau...apapun gud luck untuk sharnaaz



lots of luv
et

Sunday, December 15, 2013

the hobbit the desolition of smaug

 assalamualaikum

the hobbit datang lagi..ini part 2..dia ada 3 kesemuanya...hohoho
yang pertama the hobbit an unexpected journey..kisah yang pertama mengenai orang kerdil nama bilbo yang bersetuju nak ikut 13 org kerdil lain diketuai oleh thorin nak ke gunung sepi..kat gunung sepi ni dihuni naga nama smaug n gunung ni sebenarnya perkampungan sebenar orang2 kerdil..mcm lord of the ring jugak, ada gandalf tolong depa.

so untuk episod kedua ni depa meneruskan lagi perjalanan ke gunung sepi. mcm2 benda nak kena tempuh. aku tengok yg 3d..aku sebenarnya tak berapa suka nak tengok yang 3d..mcm pening sket.tapi nak cepat sebab keje malam kan..amik la yang paling awal 1120 pagi.. 




semasa mereka meneruskan perjalanan ke gunung sepi, dorang kena melalui hutan yang mana dihuni oleh spider yang besaq2. masa kat sini la si bilbo gunakan cincin untuk selamatkan diri dan kawan2 dia..kemudian dorang ditangkap masa kat Wood-elf oleh legolas n tauriel..ala yang perempuan dalam cerita LOTR tu..
perghhhh legolas dlm filem ni best gilak..banyak jugak la aksi dia memanah lawan orc yang jahat itu.geli tengok depa...ada lawak jugak yer dlm filem ni..terutama masa dorang nak lepaskan diri dr wood-elf melalui air terjun tapi nak kena tangkap dgn orc yang jahat tu .cumanya aku tak puas hati sebab masa si smaug@naga tu dah nak serang kampung, terus habis...arghhhhhh walaupun aku tau ada lagi satu episod tapi tak sangka nak habis masa naga tu nak ngamuk...hohoiiii aku plak sambung amuk..
sebenarnya aku tak puas tengok filem ni..rasa nak repeat jer...tapi tak mau tgk yang 3d..nak yang biasa jer...
best sangat cerita ni..sapa2 yang follow LOTR n the hobbit part 1, pergilah tengok babe...memang best gilakkkkk

hohoho
lots of luv
et

Thursday, December 12, 2013

ngobrol petang hari

assalamualaikum

musim hujan ni best kan tido...hahaha..eh tak..tak..best dapat makan goreng pisang ngan minum ayaq kopi..pisang tu plak jenis pisang tanduk..perghhhh..pastu ada plak pencicah kicap sambal tu...wohoiii puan razmah sidek lalu aku tak nampak hoi..hahaha..(tu mak melor la)
hujan sentiasa lebat kat nilai ni..terutamanya petang...bumbung umah aku bocor daaaa bila hujan lebat beserta angin kuat ni..bukan apa..kan ada selisih kat bumbung tu kan...bila angin kuat, dia tiup ayaq hujan tu so masuk mcm ayaq terjun bak hang..hoiii dugaan sungguh..kalah duk setinggan..kat tangga plak tu..pastu nasib baik tangga tu buh pasu bunga ..tak la besaq sgt pasu tapi memang tepat kejatuhan ayaq ujan tu..klu tak masak meja aku kembang...mcm2 hal kan..dahla barang semua naik..nak pi selayang pun sekarang ni kena berkira2 duit minyak bak hang..hohoi, duit pun mcm ayaq dah sekarang ni...uwaaaaaa..bila la aku nak kaya..hahaha..tapi maleh keja mcm mana? mihmihmih
citer pasal nak kaya ni kan sekarang ni semua org berlumba-lumba nak kaya kan..mcm2 keje org buat..aku pun kadang2 tu jeles mcm mana depa ada semangat dan masa nak buat smua keje dlm 1 masa or hari...mcm kwn2 aku..si wani, intan n nor..depa dah join mcm2.si intan join elken..wei klu buat betoi2 boleh jadi kaya woo mcm kak cody kan intan kan...hahaha..si nor plak join stemcell..dah merasa dah duit walau sikit2 imbuhannya...wani besa la dia lagi hebat...mcm 8 tangan dah dia..buat koi boleh, menggubah boleh..aku? sangap jer laaa.hahaha
seronok kan tengok kengkawan mcm ni tapi pelik tol jin pemalas dlm badan aku ni banyak sangat kot sampai tak mau mencontohi kengkawan aku kan?
tapi tula  semua tu bagus...kena ambil contoh yang bagus ni..ini tidak, yang tak elok jugak yang nak diikutnyer..biasalah pemikiran manusia ni berbeza..
contoh paling mudah, bila orang komplen pasal dekorasi krismas..mcm2 versi keluar..satgi ckp lebih2 susah plak bila melibatkan agama ni..tension tau..bukan beria-ria atau apa..barang dah ada kan...niat cuma nak menceriakan suasana dan hati semua org yang ada..tapi tulah pemikiran org berbeza..dan contoh lain bila nak adakan exchange gift dengan kawan2 dengan niat suka2 n eratkan ukhwah sesama kengkawan tapi ada pulak kata "dosa ni ko tanggung ok"......tapi masa berborak sambil mencarut tu takper pulak!!!
hai la kawan-kawan.susah nak menduga hati dan  perasaan mereka ni...niat untuk suka2 kadang2 boleh jadi gaduh pun iyer juga...takperla..yang penting aku dan kengkawan tau niat kami apa..terpulanglah pada mereka nak menilai..sedih dan terus hilang semangat.mihmihmih...

takperlaaa..kita buat mcm biasa je kan wani..

lots of luv
et

Friday, December 6, 2013

Wednesday, December 4, 2013

ombak gatal

assalamualaikummm

perghhh rindu nak hapdate...kelmarin bersamaan hari senayan, aku kojo pagi dg. gembiranya...tengah hari lepas lunch mkn ikan cencaru,tiba2 aku kegatalan...bermula di leher...menggelabah aku bhai..dah mcm s ke muka...aku leh thn lagi klu gtl kat leher or muka. tp klu dah gtl tang tuuuuuut mcm mn aku nak garuk kan..uwaaaaa
so terus pi jumpa doktor, dia bg aku injection sedas...katanyer elergik...urmmm aku mkn ikan cencaru jerk. tp start gtl lepas aku mkn ayam kepc mlm sebelumnya...hurmmm takperlaaa..dah nak jadi kan...
so lepas kn inject aku dah mcm org mabuk todi daaa...mata x leh bukak..dahlaa inject kat muntot..kebasss wooo..tp sebab mengantuk, lepas mandi aku tido..esok pagi aku bgun tgk2 kaki aku mcm apa dah jadi..uii takut aku..bdn dah pns..aku syak kn campak je..sekali chek dokto, darah tinggi guwa naik babe..bila ms plak aku berdarah tinggi.patutlaaa pening je kepla..2 kali dokto tu check..dahla hensem dan muda belia...hahaha..saje je bg dokto tu check byk kali kan..kan..kan..vengong...
blik umah aku masih pening lagi..doktor nak cucuk lagi sekali tp ku x mau..gila smp 2 kali cucuk..kang bukan kt gatal..menggatal aku kang..

alhmdulillah hari ni aku sihat sepenuhnya tp kepala aku masih pening2...gile cnfirm ada darah tinggi ni..cerita ngan wani rupanya dia pun kn ms blik kg dia hr sabtu kot..adik dia pun sama..hurmmm mungkin angin gatal kot..takpeelaaa..alhamdulillah diberi sakit sikit..tp sekarang ni tgh menahan sakit gg..bracess aku yg ujung ni sakit la pulokkkk.tp klu dpt mkn prosperity bege  ok ni..hahaha

p/s:i love u melor