Wednesday, November 30, 2011

alkisah

ok fine aku bukan pandai amik gambar..hahaha...guna tab sebab usb tab jer ada tepi aku...usb kamera malas nak cari(boley gitu)hahaha

alkisahnyer ari selasa aku buka fb then mata pun tengok la apa yg patut...tetiba terpaku...terharu beb bila azma buh link aku kat wall fb beb...glamer aku rasa kan...
aku mula minat ngan mamat ni masa dia berlakon babak "butang" dalam cinderella...

tq ler untuk azma yg sudi tgk ntry hajar aswad aku...walaupun review sket tapi ikhlas woo

p/s:kim salam kat mak cik mary yer..hahaha(suka mak cik tu)

lots of luv
et

wordless wednesday

lots of luv
et


Tuesday, November 29, 2011

sian kat dia

tajuk tak leh blah la kan...hahaha..tapi memang pun.kesian la kat apek ni.lepas satu gosip, satu gosip melanda dia...hurm dulu masa dia ni tak pemes, tak nak pun orang lekat kat dia gamaknyer.sekarang ni mcm ada gam la plak kamu ni apex..hahaha
aku bukan apa, aku sian jer kat dia, kontroversi banyak confirm la dia kena hentam kan, pastu bila bola kalah pun mesti dia kena gak. padahal mamat ni sure penat punyer..nak kejar game lagi..nak praktis lagi..nak kontrol hensem lagi..nak jaga adab sopan santun lagi..hahaha yer..leh baca kat sini

dah la khairul fahmi, lepas ni tak yah la kamu nak ambil gambar.nampak kamera jerk kamu lari..hahaha...kang org upload gambar kamu terlebih mesra alam, kamu jugak yang malu

ecececece ko ni et lelebey plak kan back up mamat ni...aku tak kenal pun dia...tapi pernah jumpa masa dia balik dr menang piala AFF dulu tu..aku tunggu kat epot..tapi aku sian la kat dia..dia naik dengan usaha dia sendiri n masa belum naik tu mungkin tak der sapa yg nak rapat ngan dia (kecuali elia yg makin cantik tu). tapi sekarang asyik cerita dia jerk kan...

apa-apa pun semua dah besar...semoga apek teruskan ke cemerlang an dia dlm arena bola sepak m'sia. walapun aku ada baca kat fb aku berkenaan status pasal bole lebey kurang gini "Memang saya dah kata, b/sepak malaysia setakat std asia tenggara shj. Why waste money and time nak capai lebih dari itu. Kita dah jauh ketinggalan dgn jepun, Korea China dan bbp negara asia barat yg pada suatu masa dulu setaraf ngan kita. Buakan tak ada smgt kebangsaan........tapi itulah hakikatnya."....(statement ni dibuat lepas malaysia kalah lawan bahrain)

sedih wooo baca statement mcm tu kat fb aku..tak kisah la waste money atau tak, yg penting negara kita mahupun jurulatih negara tak berputus asa. mereka berusaha dan mana tahu akan berjaya juga suatu hari nanti..lagipun sekarang kerajaan sekarang ni pun dah bagi banyak kemudahan apa terutama untuk kakitangan kerajaan mahupun rakyat yag berpendapatan rendah. rakyat ada anak sekolah, dapat duit.ntahlah manusia ni...ehhh emo plak aku kan...hahaha

ehhh melalut plak kan..tadi citer pasal apek, ni pasal lain plak..hahaha...aku cakap pasal apek tu pun sebagai pendapat aku jer..korang yg tak suka aku tulis begitu, maaf la yer...tak der makna apa2 pun...

p/s:aku sayang malaysia..aku sayang tanah tumpah darah ku..
dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung.


lots of luv
et

edward lagi

dlm entry ni, aku import gambor dr mak cik google jerkk...ari ni nak letak la kan tuan badan yg ebab ni..muahaha...alololo omeinyer jacob...meh ahkak peluk ko(gediks) tapi tak leh satgi kena baham dek serigala...gagaga

hurm sampai ari ni dok terbayang-bayang cerita ni..melor ajak repeat lagi.aku ok jer tapi lagi best pegi masa ombak rindu dah masuk panggung..leh tgk sekali (berangan tak sudah)

tapi sejak akhir2 ni, minat nak berblog makin kurang sebab gambar2 aku mesti hilang. aku baca kat blog otai ni
(ala ibudamianyer blog tu) n ada yg komen mungkin gmbr tu di ambil dr cik guggle.ok fine la kan klu mcm tu tapi kalau gmbar tu memang original dr file aku, kenapa hilang jugak..

meh la sesapa ug arif hal2 gini...meh tolong haku..ini takcerita poyo jer tapi gambar hampes..itam jerk..nyampah tau...geget blog ni kang baru tau

lots of luv
et




Monday, November 28, 2011

Buta Mata - Nadamurni

ntry merapu

hati oh hati
kenapa mesti ada perasaan iri
kenapa mesti ada yang dengki
mesti akan ada yang dicaci
oh hati
janganlah begini
kita belajar redhakan setiap hari
janji yer hati

susah kan mahu meredhakan semuanya. terima hakikat bukan untuk kita. hurm biasalah manusia.aku kan manusia biasa. jadi aku kena tetapkan dalam hati bahawa, Allah sayangkan aku.buktinya, Allah mesti suruh aku lebih berusaha dengan cara yang betol, dan mungkin ada sebab bukan hak aku walaupun berkali2 tak berpihak pada aku, mungkin itu bermakna, ada yang lebih besar menunggu..hahaha...semangat et...semangat

namun kebenarannya, aku sudah putus asa. melihat yang baik itu pergi dengan senang ke tangan orang lain. (hei et positif la)
susah sebenarnya jadi orang yang tiada keistimewaan ni..pendek katik gemuk tulisan tak cantik, tak pandai main net ball, leher pendek dan mcm2 la.bosan kan?
ntry ni memang ntry merapu pun. kalau ikutkan banyak nak aku luahkan tapi banyak juga yang perlu aku fikirkan. yang elok, yang buruk. sedih sangat bila melihat penindasan yang ketara tanpa pembelaan.
mungkin salah aku tak berani bersuara..eh silapppp mungkin aku terlalu lantang bersuara..hurmmm mungkin kot.zaman sekarang ni, tak leh guna peribahasa "cakap siang pandang2 tu sebab meja dinding semua ada telinga...huhuhu
untuk 3 ratu yang aku sayangi n hormati (i,w,n-paham2 sendiri, hehehe) ntry ni tiada kena mengena ngan kalian pun..hahaha..aku kan feeling lebey..

p/s:i pun ratu gak..ratu ayaq mata

lots og luv
et

Sunday, November 27, 2011

Nadamurni II - Maal Hijrah



selamat menyambut maalhijrah..semoga tahun islam baru ini, semoga aku pun berhijrah dari keburukan kepada kebaikan..insyaallah

p/s:lmbat plak post ntry ini..

lots of luv
et

kau bunga teristimewa


yg baju merah tu anak buah aku, yg pink tu sepupu aku...dedua tengah spm.dan dedua suka nyanyi..bagus boleh wat album duet ni..hahaha...vidoe ni masa kahwin atam tempoh hari.rupanya senyap dlm bilik tengah merakam lagu yerk
lirik awe (pink) yg buat, melodi syifa yg buat...berbakat dorang ni..awe memang pandai main gitar pun..belajar sendiri melalui internet jerk..tapi pastu dia beli la buku sama..semakin teror wooo..
so untuk kalian berdua, moga mendapat resul yg gempak spm nanti..

p/s:sian syifa, oleh kerana exam spm masih belum habis, dia tak dapat join kenduri atam kat umah mak aku nanti...abis exam kena tunggu plkn plak coa dia dpt yg first panggilan nyer..hohoho..tak leh la kamu nak enjoy yerk.

p/ss:awe jgn mara yer kak ti letak sini..muahaha

lots of luv
et

Saturday, November 26, 2011

twilight saga breaking dawn



owh malam tadi dapat juga tgk twilight..memang best la kan..semua babak aku suka. hahaha..tambahan masa depa kahwin, cantiknya dekorasi depa..hahaha..
walaupun banyak sunguuh babak cium-cium(ngeeee), tapitak kisah..
sian tengok bella masa dia preggy...tapi aku lebih sian pada edward..hahaha..dasar pompuan kan...maklumlah, edward rasa bersalah dengan apa yg dia dah buat sampai bella yg hampir terkorban.

tak sabarnyer nak tengok part 2 november 2012 kot..adoi lamanyer lagi

gmbr edward ngan anak dia (renesmee-bella yg bagi nama ni sempena nama mak edward n mak bella. kalau lelaki dia nak bagi EJ-edward Jacob..muahaha..
kelakar muka jacob time ni)babak masa dpt tau bella pregnant. kat pulau depa honeymoon..bestnyerr


hensemnyer edward...dia senyum sket jer tapi adoooiiiiiai..hahaha

bella swan

huh lega dapat tengok dah citer ni..nak tunggu ombak rindu jer lagi..

p/s:tq melor..sampai umah 330 pagi..sian melor, pepagi dah poie kojo...semangat melor..muahaha

lots of luv
et

new gadget

(barang biasa jer bagi org lain tapi luar biasa untuk aku)
semalam melor hulur bungkusan kat aku. aku gelak la kan..ape kejadahnyer mamat ni nak seprais aku kan.hehehe...dgn excited giler aku buka kotak..hehehe..samsung baru..hehehe..elleh melor tak nak aku guna tab dia la tu..hehehe..

takderlaaa...aku yg malas bawak tab melor..dah la besar. nak letak celah mana..klu bawa kat tgn mcm apa jer ntah...dari hilang sebab aku ni asyik merayap check kawasan, lebih baik buat rungutan supaya dapat yg kecil sket.tapi tak sangka melor terus jerk belikan..murah la rezeki kamu melor

tapi yang paling best sebab dapat tiket wayang cerita twilingt saga breaking dawn part 1...hahaha..terbaik walaupun jam 1245AM...aku tak kisah..nak pergi jugak...

p/s:hikmah kasut terbalik..hahaha

lots of luv
et

Friday, November 25, 2011

kasut oh kasut

hari :khamis
jam : 1600

mungkin korang pernah alami tapi bukan pergi kerja kot.huhuhu...melor gelak aku guling2 la kan bila aku ckp kasut keje aku lain sebelah...dah la aku dah bertawaf pi bayar bil kat pejabat pos semua 2-3 kali ulang alik bayar bil celcom kat mesin semua, bila sampai opis aku tgk kasut aku lain sebelah...maksud aku patern la...warna memang sama jer..hitam...uwaaaaaaaa sengal betoi laaaa..hahaha...sib baik ada kasut lain dlm loker..tapi bila pakai dah macam donald duck bejalan la plak..mcm org besunat pun yer...kasut berattt...harap kilat jer lebih.nyampah
muahaha

p/s:takper fesyen kan..muahaha

lots of luv
et

gambar kami pulak


hehehe...aku nak masukkan gambar kami la pulak..maleh nak edit gambor penantin..hehehe
yang bawah ni gambar anak2 buah aku...suka gmbr ean ngan aqis ni....umar sibuk ngan baju superman dia..hehehe

yg bawah ni plak gmbr campur2 bebu
dak tu la..bila berjumpa dberpesta dorang..besh sungguh.
mak nak gak enterprem kan...hahaha
...yg ni gmbar melor sibuk makan kek atam..sedap la plak kan kek dia...


ini family sepupu aku..kak yong ngan abg zizie..anak dia semua 4 org...yg ada ngan dia si kinah ni jer..lagi 3 dah buat majlis sendiri dengan sepupu sepapat yg lain

bib n gyra , is ngan acap bawah tu masa nikah(dlm masjid)

ni la atok kesayangan kami semua.

aku, mak n bib....

ini dania ngan mama dia..papa dania asyik nyanyi jerk..
alhamdulillah...selesai majlis belah shima, majlis kami akan berlangsung pada 04/12..pejam celik, pejam celik minggu depan jer yerk..semoga berjalan lancar hendaknyer. cuti sekolah ni adik aku nak bawak semua anak2 buah balik umah mak...wahh meriahnyerrr...umar yg kecik pun dah dipos balik kampung..hahaha..seronoknyaaaa

p/s:gmbr pun tak tersusun..muahahaha

lots of luv
et

Thursday, November 24, 2011

gambar atam

owh sukanya dengan program baru ni..huhuhu..tq yer adik sebab ajar aku.kakakmu yg otak pun dah kertu..

so buh sini untuk kenangan masa depan aku..sedih woo masa majlis nikah adik aku ni...aku sedih sebelum majlis lagi..mcm2 teringat..teringat abah pun yer jugak..
alhamdulilah majlis berjalan dengan lancar. aman dinikahkan oleh ayah mertua sendiri..jadinyer gugup dia berkurang tapi ayah shima plak yg gugup..hehehe

macam biasalah mamat baju biru tu kan mesra alam..hahaha.melor kalau jumpa anak buah + sepupu sepapat, suka la dia..senang aku nak bawak diri..hehehe
hantaran dari pihak lelaki. bib yang gubah..cik pun buat jugak untuk aman..aku.....tolong bawak jerk

hantaran pihak perempuan.(owh gambar sirih tak dak plak)
majlis sanding buat petang. jam 0130pm..alhamdulillah lepas kami sampai, hujan turun dengan lebatnyer. hujan rahmat kan..hehehe..cantik sungguh pemandangan dari dewan yang shima tempah ni..sebab tepinyer ada tasik.maka bila hujan turun, pemandangan tasik tu cantik sangat. dewan nyer tingkat dua. sib baik ada lif. senang mak aku naik..
family kami kan havoc..so meriah la sesangat. tambahan tiba2 melor pi nyanyi..tepanjat gegirl dengar tau.laki haku lepas gian..oleh kerana semua org puji kata suara dia sedap, makanya aku terpaksa dengar dia menyanyi sepanjang hari..adussss...jahanam telinga mak.

nanti aku nak upload gambar lagi...behind the scene plak..hahaha..
lots of luv
et

kecik yg cantek














p/s:amik dr emel jerk

lots of luv
et

Tuesday, November 22, 2011

tahniah

bangga giler tengok bola malam tadi. org jerit goal, aku yang nak meletop jantung..hehehe
akhirnya menang jugak malaysia. tetiba aku rasa, banyak2 acara, bola sepak paling di tunggu2 sebab jumpa indon kot ataupun sebab ada khairul fahmi..hahaha
takperla, walau banyak gosip pun, khairul fahmi tetap bermain dengan baik. semoga skuad malaysia terus bersinar hendaknyer.

cuma sedih gak la kan dengan sikap fanatik penyokong indon yang melampau sangat. hishhhh bior la depa...ngeng bebenar...

p/s:makin kecik jerk aku tgk indon ni..sekeh kang(hehehe)

lots of luv
et

p/s:aku amik logo cari dr google...

Sunday, November 20, 2011

20.11.2011


tarikh hari ini hari istimewa untuk adik aku....alhamdulillah
untuk adik aku yang tersayang aman...selamat menjalani kehidupan berumah tangga.moga bahagia hingga kesyurga....
untuk shima...welcome to my big family...huhuhu

p/s:semoga segalanya berjalan lancar...

p/ss:gambar ambil dari i luv islam.com..mohon copy yer


lots of luv
et

Saturday, November 19, 2011

Don't worry be happy

Here's a little song i wrote,
you might want to sing it note for note,
don't worry, be happy

in every life we have some trouble,
when you worry you make it double
don't worry, be happy

dont worry be happy now
dont worry be happy
dont worry be happy
dont worry be happy
dont worry be happy
aint got no place to lay your head,
somebody came and took your bed,
don't worry, be happy

the landlord say your rent is late,
he may have to litagate,
dont worry (small laugh) be happy,

look at me im happy,
don't worry, be happy

i give you my phone number,
when your worried, call me,
i make you happy

don't worry, be happy

aint got no cash, aint got no style,
aint got no gal to make you smile
but don't worry, be happy

cos when you worry, your face will frown,
and that will bring everybody down,
so don't worry, be happy

don't worry, be happy now...

don't worry, be happy
don't worry, be happy
don't worry, be happy
don't worry, be happy

now there this song i wrote
i hope you you learned it note for note
like good little children

dont worry be happy

listen to what i say
in your life expect some trouble
when you worry you make it double
dont worry be happy
be happy now

dont worry, be happy
dont worry, be happy
dont worry, be happy
dont worry, be happy
dont worry
dont worry be happy
don't worry, don't worry, don't do it,
be happy,put a smile on your face,
don't bring everybody down like this

don't worry, it will soon pass whatever it is,
don't worry, be happy,
i'm not worried

p/s:semangat et..chaiyok..chaiyok

Friday, November 18, 2011

Alamak Toyol

aku tengok citer ni masa hari isnin 14/11...dahla aku sorang jerk duk kat raw tu..tengah plak tu..hahaha...apa punyer takut daaa...kata citer lawak.
yang takutnyer sebab preview citer keramat yang bakal ditayangkan hujung bulan doblas ni...memang seram giles....adoiiiii...kecut peyut.
citer pasal alamak toyol..bagi aku, ok laa..penyelamat citer ni bagi aku tentu la Hamid Gurkha..hehehe..cer la bayangkan tengah kita jalan2 ada plak org hulur botol suh amik toyol dia..hahaha...part tu memang lawak la bila pak amid tawarkan org ramai toyol yang dia pelihara tu sebab dia dah tak mau bela...
yang lain mcm besa jerk...

p/s:citer ABUYA pun mcm best jer..faizal hussin berlakon...

p/ss:tq melor

lots of luv
et

Thursday, November 17, 2011

secret recipe alamanda

maafla aku ni memang ketinggalan...hehehe...
baru pegi SC kat alamanda so baru tgk depa nyer promosi...besh..besh..besh



yg penting lunch 1200-0300pm, hanya rm15 jer ok...menu pun yang aku suka...tomyam kung,prawn macaroni wiz cheese dan grilled black pepper...

alhamdulillah...tapi bila la dpt pegi ni..muahaha

lots of luv
et

berjimba di alamanda

alolololo bajet comel ar melor tu..hahahah...

beronok-ronok sebelum pulang kerumah dan dapurku buat hal...hehehe...tak perla...barang yang lepas jangan dikenang..uwaaaaaaaa



menu melor

menu aku

kek pilihan kami....sodap sungguh

then pegi tgk citer toyol..hurmmm boleh la...ti la aku tulih kat sini..untuk kenangan aku..alhamdulillah

lots of luv
et

Wednesday, November 16, 2011

Tuesday, November 15, 2011

Ombak Rindu (OST Ombak Rindu)


semakin tak sabar nak tengok filem ini.....melor hang jangan lupa bawak aku yer..hehehe

lots of luv
et

dengki

{tiada kena mengena antara hidup atau yang mati}

kenapa kita suka ambil kesempatan..

1-sebab kita nak kerja senang
2-sebab kita nak kan perhatian
3-sebab kita suka gedik-gedik
tapi
agak2 la klu nak ambil kesempatan pada org pun. jgn menyusahkan orang lain mahupun kawan sekerja sendiri.
sebenarnya bagi aku la kan, ambil kesempatan ni bermula dari hati. walaupun sebenarnya diri sendiri kata "ehh mana ada, aku kawan jerla" mana dia perasan jika semua tindakan dia menyebabkan kawan2 lain susah....itu bukan kawan, tapi ko nak tikam kawan.

elleee aku tau semua tempat ada manusia mcm ni..kalau tak, dunia kita ni mesti aman..takkan ada rusuhan, takkan ada perbalahan. dan tak akan ada pertumbahan darah sebab dari ambil kesempatan akan timbul hasad dengki yang bakal merebak menjadi kuman yang boleh membunuh(perghhh prof et berkata2)
kenapa ada orang suka tikam belakang?biasanya orang seperti ini nak naik cepat. muahaha...kojo tak berapa nak pandei, tapi boleh pulok naik pangkat...alaaaaaaaaaaaaa kan banyak dalam drama..tapi drama tu pun berdasarkan kisah benar kan?
hasad dengki ni pun tak bagus.kalau hasad dengki ni dibalas dengan cara nyata tak mengapa la kan..kurang2 pun biji mata lebam atau makan guna straw. tapi yang tak best bila org kita ni hantar plak guna2 bagi sakit, lumpuh atau yang paling dahsyat, mahu kita lenyap didunia ini..isk..isk..isk..astagfirullah...kadang2 aku terfikir, kita dididik dari kecil, pergi sekolah kebangsaan diwaktu pagi, petang terus kesekolah agama, diajar semua benda tentang agama islam yang indah, apa itu hati, halal mahupun haram tetapi kenapa kita perlu lupakan semua itu. aku tahu yang aku bukan taraf ustazah nak nasihat orang (ehhh blog i ler ni) tapi bersihkanlah hati kita. jangan ada perasaan hasad dengki. biarla nak kerja senang dengan usaha kita sendiri. jangan pkr ada muka lawa, akan cantik sampai bila2. sakit diherdik lebih sakit bila dapat tau org main kotor. makan dalam oooooo.astagfirullahalazim.......aku tulis ini untuk ingatkan aku supaya cuba membersihkan hati..walaupun orang kata mulut aku longkang, tapi hati aku lembut. kasar diluar tapi dlm hati ada taman nok..

biarlah aku begini. semoga Allah berikan aku lebih kesabaran. biarlah hati yang sakit ini sembuh sendiri.

tq iluvislam..aku cilok gmbr kat situ..huhuhu

p/s:biar mulut longkang dari hati busuk macam longkang

lots of luv
et