Tuesday, July 30, 2013

rindu abah

assalamualaikum

ramadhan datang dan pergi dan 21 ramadhan yang paling meninggalkan kesan...tambahan lagi 9 hari nak beraya, abah tinggalkan kami...
aku rindu abah..dia manusia paling baik yang pernah aku jumpa dan takkan sama dengan org lain...dia paling sporting, dia paling sempoi, dia paling kelakar n dia paling bestlahhhhh...tapi mcm selalu org ckp, org baik selalu pergi dulu...


kadang2 kita tak bersyukur dengan yang apa yang kita ada didepan mata. bila dah hilang, baru kita mencari-cari..jadi hargailah apa yang korang ada......
masa hayat dia, aku suka cium muka dia..aku peduli hapa kan even aku dah besaq n dah kawin..he's my fathers n my hero...aku suka pegang n cium tangan dia...tangan yg itulahhh...aku akan peluk dia erat2..dan akhirnya aku dah tak boleh cium dia..aku dah tak boleh peluk dia erat2...rindu sangat2...
susah nak ungkapkan kerinduan itu.kadang2 org tengok kita happy tapi sebenarnya aku rasa kosong sangat...allahuakbar.... :(

untuk abah kesayangan aku yang memang tiada galang ganti, aku sayang dan sangat sangat sangat rindukan kamu...kalaulah dapat pergi ziarah pusaramu sekarang, seronoknya lah...

alfatihah untukmu abah...moga kau tenang disana..aku sayang kamu sampai mati

lots of luv
et

Friday, July 26, 2013

happy 9th anniversary

assalamualaikum...

alhamdulillah..kadang2 aku sndiri x percaya 9 tahun dah aku tengok melor..melor tgk aku...hahaha..

bila jatuh buln puasa n kerja pagi ni mmg menduga aku ar kan..dgn kn ot blik mlm..cnfirm no candle lite ar kan...tak dpt cndle lite tp dpt berbuka p. dah bersyukurrrr hangat2..tp nan hadoooooooo.. 

melor bg bunga...uishhh malu malu tp mahu meloncat keriangan aku..kahkahkah..tq mr suami...

moga hubungan ini berkekalan hingga kesyurga...amiiin

p/s:kdg2 nak update tp x tau nak cite apa..hahaha

Thursday, July 25, 2013

koleksi melor

assalamualaikum


1)japanesse cotton 

2)kain ela bunga hijau

3)kain ela bunga pink

4)tudung last kopek




alhamdulillah

tq wanikeni kerana membantu

Saturday, July 20, 2013

Munajat Cinta



sodap plak lagu ni

selamat berhujung minggu

lots of luv
et

terima kasih

assalamualaikum


nak pegi keje mlm tadi melor bagi buku ni dengan pesanan asyik baca buku cinta jer ka..ni i beli u buku ni...ok..ok..aku baca yer..huhuhu...

hadiah eniberseri ka ni pa?hahaha


haihhhh..
chomelnyer budak ni...siap dia..nanti jumpa aku gigit2 pipi dia ngan tangan dia..hahaha..ayyad chomel seeesaangat..

mcm biasala kan, time aku keje malam la org dtg nak repair rumah...ketensionan aku disitu sebab tak boleh tido..pastu nak masuk keje mlm balik..hadoiiiiii..melor balik 530 baru aku minta nak tidoq kejap.depa tak siap lagi coz check bumbung aku sekali kan..maklumlah duk umah tu dah hampir 8 tahun...takperla buat sekali dengan piping n toilet aku..mihmihmih.
aku ingat nak lelap sekejap jer coz nak masak kan..sekali melor kejut dah kol 630 sebab dia nak pegi beli makanan..tapi tak siap lagi mereka buat keje..aku dah cuak coz tak masak apa2 kan..hahaha.sib baik melor paham..n aku rasa mcm nak buka puasa dengan air liur basi jer..hahaha pengotoqqq...yerlaaa ngantuk bai..lelap sejam jer..uwaaaa memang nak nangis...next week last org dtg buat keje..nex week et..next week..klu tak ko raya bentang karpet jer...

aku citer kat sini untuk kenangan aku jer..maklumlah golongan marhein mcm aku ni nak renovate pun sikit2 dulu..alhamdulillah..ikut mana mampu jerla..eh bukan renovate tapi repair je..hahaha

lots of luv
et


Wednesday, July 17, 2013

asid vs garam

assalamualaikum


hai kawan-kawannnn(suara patrick sponge bob)..hehehe

sekejapan jer kan dah puasa ke lapan..aku sehari pun belum sempat berbuka puasa dengan family melor or family aku..ish ish ish..tak sempat bai...kalau aku tak keje, nanti resaksa gorgon buat onar..aku kan creampuff girl.hahaha

tadi selesai sudah masalah sinki aku yang melanda..baik pulak tu cina yang betolkan sinki tu..kebetulan cash takder kat tangan aku coz tertinggal dlm keta dan kereta itu pula melor pi bawak kerja....aku plak dah ter"call" dorang, nak tak nak buka jerla pintu n ckp, u tengok jerla kerosakan dia..esok la u dtg buat..hari ni saya nyer duit tertinggal dlm kereta..hahaha..malu dowh...

tapi dia ckp, takper, saya tengok dulu..kalau ok saya buat terus..nanti u bank in saje lahh...fuyoooo begitu dia mempercayai akuuuu...muahaha..terharu sungguh...walapun hanya seratus 50 hengget.....habis tu nak buat mcm mana kan..wallet aku dlm beg kerja..beg kerja dlm kereta...cash memang aku n melor tak simpan dlm rumah..area umah aku ni memang byk kes pecah umah..tambahan nak raya ni....
lepas dah tengok kerosakan dia pun ckp, u ada guna acid ka?
hahaha..memang la aku guna acid untuk elak tersumbat tu....sekali tengok ranap sinki...bukan rosk sikit2  tau...reput aku punya sinki tu..dua2 plak tu..
dia ckp kalau nak hilang sumbat letak garam n curah dgn air panas jer...ooooooooooooo baru aku tahu..hahaha..dia kata klu sinki besi solid boleh guna tapi klu ada plastik tu jgn harap ar kan..memang jahanam sinki ko..

seketul sinki tu, 45hengget(ala yang tengah tu)..aku ada 2 jadi 90..sekali upah 150..aku ingat upah 150 + 90..dah la aku bagi lebih...sekali lagi cina tu jujur maaaaaaaaaaaa..haiya manyak baik lor.aku pun terbengong..kahkahkah..
so untuk panduan aku lepas ni, mungkin org lain dah tau kan....guna garam n air panas jer yer et..mihmihmih...jimat gak tu kan..alhamdulillah

so lampu, wiring, piping, pintu toilet, sinki, n dapur dah ok...tinggal cat umah sahaja...hei kamu otomen dina...kemari turun kebumi tolong aku cat rumah..muahaha..

so yg belum aku buat, langsir, cat dan juga pokok bunga kat luar...hahaha...adoiii rasa nak buang semua pasu n pokok..boleh tak melor?

hahaha..

p/s:sapa ada mslh sinki ka, plumbingka, bumbung ka area nilai boleh kol ini no 0126414788-express plumbing hapa ntah..aku lupa.tapi memang express maa...huhuhu

k selamat beribadah

lots of luv
et

Thursday, July 11, 2013

selamat bersahur

assalamualaikum

keje shift mcm nilah.....aku first ramadhan keje mlm...first mlm...tp alhmdulillah dpt msuk lmbt sket.dpt jugak solat terawih..
buka puasa yg prtama ala kadar jer..lgpun aku kepenatan..tgg org psg lmpn buat wiring. ptg sket budak yg janji nak dtg psg aku punya dapur aku tak sampai2...sekali dtg dah 630...nak hias table pun tak smgt coz bersepah..dgn kotak ..
alhamdulillah walaupun persediaan raya agak lmbt mula tp aku lega la jugak main problem kat umah tu dah selesai. so lepas ni umpama sambut pesta cahaya ar umah aku..mihmihmih
ada lg yg tak siap...harap2 aku n melor terus ada semangat otomen untuk hias umah walaupunnnnnnnnnnnn mlm raya aku kejeeee malam...huhuhu...
k lah....selamat bersahur...to my bantal buchuk aka melor....esok kita sahur sama ok...muahh..


lots of luv
et

p/s: apo den nak msk esok nih...kuikuikui...hr kedua kepala dah jem nak pk menu

Monday, July 8, 2013

mulut owh mulut

assalamualaikum

hurmmm lately ni aku tgk mulut aku mcm besar..melor ckp takder pun..mungkin aku byk mkn atau aku byk gelak..aku rasa nak salahkan wani dlm hal ni sbab jumpa dia aku mesti nak mkn pastu gelak tak hengat doniaaaa...pastu dia mkn tak byk..aku je mcm hapa..hahaha
takderlaaa mungkin sebab bracess kot.mungkin gg dah mula rata jd mulut aku melebarrrr.kahkahkah..lepas ni jadi joker ar mulut aku...coiiiii!!!
khamis lps aku mkn aiskrim..magnum yg salut coklat tu..hazabnyer nak mkn..kan cokkat tu keras..last biar bg cair pastu tebuk lobang n seduuuuut..muahaha...biasalaaa tak mkn syg..membazir tu amalan syaitonnn...jd kn mkn jugaklaaa..ceh alasannn je woiii


so rabu dah start puasa...aku sahur kat opis jer..huhuhu..takperlaaaa demi rezeki dan kehidupan aku n melor..cewahhh.sodapkanhati aku lerrr...
esok byk sgt keje menanti..harap dpt settle..tak dpt separuh pun jadilah..semangat nak puasa ni...hahaha..hurm konsep raya thun ni adalah zaman melayu lama...raya duk bersila sambil berkain batik..hohoho...

mohon maaf andai ada terasa dgn aku...kdg2 aku menulis ikut suka hati aku jer...selamat menjalani ibadah puasa n moga kita diberi kesihatan yang baik..insyaallah

lots of luv
et

Ustaz Mohd Kazim Elias- Pesanan buat Si Suami dan Si Isteri

assalamualaikum




lagi aku nak share sini


lots of luv
et





Sunday, July 7, 2013

Pesanan Buat Suami



assalamualaikum

 best plak ceramah ni..hahaha



lots of luv
et



Friday, July 5, 2013

jumaat sudah


assalamualaikum

hurm rindunyer nak kesana lg.tau tau dah lebih 2 bln kenangan aku ditanah suci.harap dpt kesana lg....
insyaallah
ah..rindunyerr..rindunyer

salam jumaat indah kwn2.....

lots of luv
et

Thursday, July 4, 2013

yerlaaa..yerlaaa

ptg smlm

bini: hurm pelik ar suar jeans ni...apasal byk sgt longgar kan? u i dah kurus ker?
laki: mana ada u yg kurus..seluar jean tu yang MEMbesar...hahaha

sengallll...ok fine seluar aku ada magic..dia boleh membesar beb...aku jer mantain mcm tu...tak kecik pun..so  sebab seluar aku membesar, ptg smlm lps melor blik keje, pi kedai mcm2 ada..ala yg ada bege bakaq tu..jadi aku order mcm2 supaya. seluar sy ketat semula.muahaha

ok tu je..nyampah kan...tak support lgsung..mihmihmih

satay



meatball..kuah banjir lagi sodap..smlm lupa minta kuah byk

beger leleh..tp aku punyer tak meleleh pun..huhuhu..ini pun terkial-kial aku nak ngabiskan..
intanj:beb roti dia dah tak keras..muahaha

n keatiaw...sodap2..tp aku mkn udang je...alhamdulillah

Tuesday, July 2, 2013

AKU DAN WAKTU - IZZUE ISLAM ( Ost Bunga Merah Punya )





Di sini hati yang menanti
Menanti tanpa pasti
Di sana dia yang menunggu
Menunggu tanpa jemu
Kau aku dan waktu
Kau aku dan rindu

Oh, Tuhan tolonglah
Aku pinta cuma satu nyawa
Agar dapat aku sebut namamu
Tuhan tolonglah
Aku pinta cuma satu cinta
Aku sebenarnya rindu
Kau aku dan waktu
Kau aku dan rindu
Tuhan tolonglah
Aku pinta cuma satu cinta
Aku sebenarnya…
Aku sebenarnya rindu

"aku suka lagu ni..ke aku suka izzue lepas tgk citer ssid..hahaha..dasar kan..tapi aku suka cerita bunga merah punya tau..bukan sebab ada izzue tp sebab cerita, lagu n zulhuzaimy..kahkahkah...mana satu ntah la..tapi sejak tgk sebenarnya saya isteri dia, aku tersuka pulak dgn izzue ni...ramai kot angau ngan mamat ni..nasib baik dah kawin..kalau tak sure tampal muka dia dlm buku mcm dolu-dolu..hahaha..untung si awin tu..moga berkekalan jodoh mereka sampai ke syurga"

hari ni melor cuti..aku plak keje malam..member dah balik kampung sebab ada misi yang perlu dia selesaikan..hahaha..nanti aku minta permission dia boleh tak share kat sini..tapi aku pedulik apa kan..aku nak share gak tapi nanti la aku citer...so aku drive sendiri pegi kejelahhh..dan hari ni mesti aku bosan sebab takder kawan nak gaduh...

aku rindu la kat bumi selancar....hurmmm

lots of luv
et

Monday, July 1, 2013

cinta jangan pergi

assalamualaikum

cinta jangan pergi!!!!..malam tadi last episod..sedih gilos sebab hud mati..rasa macam nak jerit jer sebab hud mati..dah la mati sebab selamatkan si shireen tu.hampesdotcom betoi..baik giler la hud tu..best jer dengan bila dgr dia cakap..mcm sopan gilos la..kahkahkah..tapi bengang ar sebab lea tak kawen ngan hud..huhuhu


ni sinopsis citer cinta jgn pergi pada sapa yg tak follow ini cerita..

Cinta Jangan Pergi mengisahkan perjanjian manis dua kekasih sehidup semati namun siapa sangka dalam sekelip mata, takdir bakal merubah segalanya. Lea Soraya (Tiz Zaqyah) dan Kalil (Remy Ishak) dua insan yang tidak pernah bertemu mula menjalin cinta secara tidak sengaja bertembung dalam perjalanan ke Paris. Takdir bagaikan sengaja terus menemukan mereka apabila sekali lagi mereka ke destinasi dan mempunyai tujuan yang sama untuk menjelajah ke seluruh Eropah seorang diri. 

Mulanya Lea kurang menyenangi kehadiran Kalil yang kelihatan seperti cuba untuk meraih perhatiannya. Tetapi setelah saling mengenali dan menghabiskan masa bersama, bibit-bibit cinta mula terbit di hati dan mereka mula mengikat janji. Kalil akan membuktikan cintanya bukan hanya untuk semusim dan cintanya hanya untuk Lea. Namun siapa sangka, dalam sekelip mata segala yang dirancang berubah tanpa diduga. Dua hati yang bersumpah setia terpisah apabila satu insiden tidak diingini menimpa Kalil.

akupun selalu gak tak dpt tgk live citer ni coz kojo aku kan tak tentu masa(ceh mcm busy bebenau)...tapi aku cari je kat intenet..aku follow sebab ms tu baru balik paris kan..jd excited ar aku..tapi aku masih tak puas hati ni sebab hud mati ni..adoi masalah sungguh ni..

minggu ni semua episod akhir..teduhan kasih last episod hari selasa..nasibbbbbb baik aku ada kat umah..mihmihmih..akan ku tenung ehsan habis-habisan..muahahaha...jumaat ni citer sebenarnya saya isteri dia pun last juga..tgk gezek tu mcm ubah jer dr novel..tapi antara novel dgn drama aku suka drama lagi..coz bestttt..hahaha..

tapi aku tak puas hati lagi ni sebab hud mati..ok lah bai

lots of luv
et