Thursday, January 31, 2013

kisah hati

down lagi...........................................................


-
-
-
-
-





><
 --

kecewa

lots of luv
et

Friday, January 25, 2013

daradif beger

assalamualaikum
semlm shoping kat tesco...
sempat mkn kat old town...order air bean apa ke nama..sedap sgt sampai tak hengat nmnyer..ala yg ada kcg merah tu..mcm biasa, melor mmg suka minum air aku oder.huhuhu
then ms shoping, aku ckp nak beli daradif beger ni...hohoho..blik umah msk la coz tak sabar kan...alhmdulillah sgt berbaloi....tebal dan yummeh sangat...yg paling pntg melor suka....

Wednesday, January 23, 2013

ww

stokin2 sekalian.......
sila cr pasangan masing2,
dr kiri cepaaatttt jalan!!!!!

dr DIA kita datang...

kepada DIA kita pergi....allahuakbar...

semalam pakcik melor pergi meninggalkan kami semua...
dan malam tadi aku sedih sebab teringatkan arwah abah...

rindu padanya....

Alfatihah untuk abahku dan  mamak Salleh...

lots of luv
et

Monday, January 21, 2013

membesar bagai johan

assalamualaikum...


khamis lepas ms melor cuti...dia kan memang teman membesarkan badan aku...yelaaa selepas kejadian kena sama tu la...melor dah bayar pun saman tu hari jumaat..kwn dia ckp kalau pegi same day kena bayar seploh hengget jer..ntah betol atau tak sebab melor bayar hari jumaat kena 80 hengget..hahaha..so lepas ni pa kita makan pau ajerla kan...muahahakuih pau..kuih pau kan ..hambik sekali kn pau..

sejak bila pandai amik gmbr mcm ni ntah...tapi aku suka....aku buat cover hp..tapi mslh bila tengok jer terus dahaga..sedapnya air..hahaha


my feveret ever...walaupun terlekat2 kat besi aku



halololo...sampai taknampak mata dah

p/s: aku pelik dgn manusia yang sanggup masuk neraka demi harta tapi sibuk ganggu kehidupan orang lain yang takder harta..hargailah harta ko tu derrrrrr..tak payah semakkan kepala hotak org lain...

lots of luv
et

Sunday, January 20, 2013

pasar karat lagi


assalamualaikum

kami ke pasar karat shah alam lagi..setelah lama bertapa tak ke sana..hehehe..
ingat nak pegi makan murtabak yg tebal tu tapi tak de rmpt duduk plak..melor ajak mkn charkeytiaw..ok lahh boleh jer..lapar tu tak la sangat tapi bila dah sampai sini semua aku nak sumbat...
ni melor punya plate..besar punya..cili jeruk dia sedap la pulak..tak pedas..mcm makan jeruk jer aku rasa..


kami tak beli apa pu...choiii la tak beli apa..hehehe..banyak gak aku beli..barang aku jer..hahaha..dah abang besar baik hati offer..jgn laaaa katakan tidak iyer..huhuhu...hebat abg besar hari ni...angguk ajer teman yer..agaknya inilah hikmah kena saman..hahaha
lepas selesai membeli terus pegi amik takoyaki yg dah dioder terlebih dulu..kalau tak peluh la ketiak nak tunggu..muahaha..org ramai derrrr



 yummy

inilah habuan yang tak seberapa tu..baru separuh ditangan melor..yg lain kat tgn aku la tapi yg ringan jer..perghhhhhh hebat kalau keluar dgn melor...dia mmg kaki shoping pun..nak kata apa kan?kuikuikui

kami keluar dr pasar karat jam 1200 tengah hari...gila lama duk dlm tu..jadi beli air soya buh dlm plastik yg besar punya..hahaha...puas hati minum dgn melor...

kemudian kami ke cash converter sekejap...tapi brg yg aku cari tak der la pulakk...melor suka la dtg sini sebab beli rojak belakang cash converter shah alam ni...soooodap woo.

ini antara br yg melor beli untuk ayyad..baju sejuk mesti tomei bila budak booolat tu pakai...
itulah cerita ahad kami yg menyeronokkan..seronoklaaa coz kuar ngan melor...org keje shift mcm aku ni memang mcm ni laaa..dapat dating terutama hari sabtu ahad pun kecoh kan..hahaha

p/s:syg kamu melor

lots of luv
et

bertabahlah hati

Doa Diberi Kesabaran Menghadapi Musuh

Saturday, January 19, 2013

short trip for bestday boy

assalamualaikum...

perghhh lama gila menyepi..bosan aku dibuatnya sebab aku tak mengomel disini..series aku suka baca apa yg aku tulis walaupun peristiwa bodo jer....kahkahkah
hokey perjalanan yang sangat pendek..biasalah aku dan melor kan selalu buat kerja gila ...ini semua idea bestday  boy yg nak sangat ke singapore...ok ikutkan ajer...last year pun pegi singapore gak tapi ke universal studio jer...bajet ciput jadi kami ikut kepala dan poket kami yang nak jugak berjalan ni kan..hehehe
so kejadian adalah pada sabtu lepas...12 jan...punya lambat celebrate bestday boy..dia punya bestday, dia yang booking tiket..apa punyer bini daaa..hahahatakper ikut selera dia jerlaaa.
flight adalah diawal pagi..oleh kerana trip terperanjat coz hari jumaat baru melor bagitau, aku memang mcm takdak mood nak pegi..yerla malam sabtu aku masuk keje malam der..tapi sayang punya pasal(kuikuikui)..aku follow ajerla..sib baik wanikeni ada bagi cermah motivasi kejap..hahaha






 happy dowh dpt naik belon



 breakfast on board...

changi airport...terus check in untuk flight balik nanti..kol 525 ptg

selesai urusan di airport, terus amik teksi kami ke marina sand bay..shopping complex penuh brand outlet..tapi kami tak masuk pun..tengok2 jer udahla..kami kan pemalu.hohoho..ni salah satu tempat menarik..air ni berpusing2..






cantik la...relax jo..mcm mines pun ada
ni kat luar...feeling2 sydney...kahkahkah...




ni kat merlion park...depan ngan marina sand bay tu..kat sini pemandangan lagi cantik pemandangannya....orang..masyaallah ramai gila..jenuh nak amik gmbr..dah la aku besar..nak selit pun depa suh ketepi dulu..habis tu bila aku nak posing kan?depa punya posing bukan satu dua take..gaya romantik la, gaya bebas la..kuak lentang la..tensen aku

kemudian melor ajak pi shoping la..tapi makan dulu.
 kat sini ada org tu beli tshirt superman..satu yg paling aku suka kat singapore baju depa ada banyak size besar..sampai 7xl ko...hahaha..aku beli gak baju kat sini...tapi bukan kedai ni la...sgd 10 dpt 3 helai baju..berbaloi tak?muahaha..kualiti sangat best..kain sejuk wootz

kemudian kami pegi ke mustafa centre kat little india...masuk sini lagi rambang mata...sampaikan aku tak snap gmbr langsung...hahaha..semua benda nak grab..mustafa centre ni buka 24 jam...dari pakaian, makanan, cenderamata, makanan sejuk semua ada....
bila perut dah gigil2 baru perasan, yg dah pukul 1..so laju2 pegi kedai makan...



ketam ni sodap tapi susahnya nak makan..hahaha..

tapi lambat sikit ms dpt makan tu...maklumlah kedai dia ramai org..nasi sodap sangat...so dlm kol 2 lebih terus gerak pi epot...nak balik dah..pegi kami tak bawa bag, tapi balik ada plak tambah beg satu..hehehe...beg ni beli 1 free 1 beg kecik dlmnya..best aku suka...leh la buat tambah untuk next trip yg pasti guna banyak bag..boleh bagi pinjam kat mak aku dan mak melor sama...insyaallah.

inilah hasil yg sempat aku ambil selama hampir 7 jam di singapore..beli baju melor jer yg banyak...hurm bestday aku ms kat bangkok beli baju dia gak..pi singapore pun  beli baju dia gak...hurmmmm..takper i tak kisah..janji dapat mkn ketam..kahkahkah

begitulah ceritanya agenda short trip kami ke singapore...naper aku tak amik cuti, sebab trip ni melor bagitau last minit..lagipun sebab aku simpan cuti...insyaallah tahun ni nak guna cuti banyak..semoga semuanya dipermudah dan dilancarkan hendak-Nya...amin

p/s:ya hampun....asyik dlm draft jer..akhirnya publish juga

lots of luv
et

Friday, January 18, 2013

lepas hujan pastii adavpelangi

assalamualaikum

semlm melor cuti..nak selesaikn urusan yg tertangguh lm dah...then dia ajak pi alamanda..aku ok jer...pegi dengan suka hati bergelak tawa ngutuk org..nak pegi maybank putrajaya tp mslh parking..buat kebal la kan park tepi jln sekali dpt surat cinta dr abam polish....huhuhu....sedih tp tokey besar kata takpelaaaa..mmg slh kita pun..perghhhhh bersabar gila abang besar hari ini..kalah aaron aziz kemachoan melor bila ckp gitu...kahkahkah...moga rezeki suami saya bertambahh murah insyaallah.hehehe
so pi mkn secret recipe kejap..dan aku suka sgt pd gmbr melor ini...penuh kegembiraan dan kepuasan selepas kn saman.....opppssssss..hehehe..

p/s: ada org nak amik melor jd model tak?muahaha

Tuesday, January 15, 2013

Monday, January 14, 2013

mimpi owh mimpi

assalamualaikum

semalam keje malam...balik sampai umah seploh setengah pagi...melor kata tido jerla..memang nak tido pun sebab dia dah kemas umah..ok tq..masuk bilik melor dah buka econ siap..perghhh memang sodap la kan..huhuhu.oleh kerana ku "coti", maka tido samapi petang...maklumlahhhhh penat sangat sangat sangat....lepas balik singapore  kene keje plak...

sekalinya aku mimpi kena tangkap basah dengan melor..kat umah atok plak tu....kah.kah.kah..apakah maknanya?
hurmmmmmmmmmmm
kalau la aku tido omei mcm ni kan best..hahaha

p/s: melor ckp..sedap kan zikir hafiz misdun ni?haaaaaaaaaaa haaaaaa haaaaaaaaa...hafiz hamidun la pa....

lots of luv
et

kampung semarah padi


aku baru tengok cerita ni semalam (ahad pagi)...kelakar nak mampossss...hahaha...tambahan sebab ada beto.memang la aku suka.... leh tengok kat sini..
cerita ni diarah oleh melissa saila..memang best...tergeliat urut kentut tgk..huhuhu

sinopsis

kisah bermula bila Musalmah yang mengandung termakan buah cempedak milik tok ketua.
kemudian  Musalmah telah dijatuhkan hukuman mati akibat termakan buah cempedak milik penghulu Siak. Sebelum mati Musalmah telah membuat sumpahan bahawa penghulu Siak serta seluruh penduduk kampung akan menjadi marah selama tujuh keturunan.
Sejak itu hiduplah penduduk Kampung Se’marah’ Padi dalam kemarahan dari segi tutur kata mereka, perilaku mereka dalam keadaan marah semata mata. Itulah cara hidup penduduk Kampung Semarah Padi. Selepas terkena sumpahan, penduduk kampung Se’marah’ Padi masih lagi hidup dalam keadaan marah.
Pada suatu hari penduduk kampung telah menyelamatkan Kasim yang terdampar di tepi sungai. Kasim yang berasal dari kampung lain telah dibawa ke rumah penghulu Siak.
Sejak itu Kasim dirawat oleh Penghulu Siak, isterinya Tanjung dan anaknya Meriam. Setelah sembuh Kasim menjadi hairan dengan penduduk kampung Se’marah’ Padi, walaupun hati dan perbuatan mereka baik tetapi percakapan mereka sentiasa kasar dan dalam keadaan marah.
Oleh kerana terhutang budi kerana telah diselamatkan, Kasim berniat untuk berbakti kepada penduduk kampung Semarah Padi dan mengajar mereka untuk bertutur secara normal dan mengawal kemarahan mereka. Kasim membuka kelas mengawal kemarahan(anger management) bagi penduduk kampung.

Friday, January 11, 2013

sooonyummmm

assalamualaikum

jumaat sudah..sbenarnyeee minggu ni aku rssa mcm sloww jer.aku ingat semalam adalah jumaat.rupanya hr ini br jumaat.minggu yg bosan dan penat..iyeeee penat.dgn mcm2 hal. org mungkin tengok aku mcm takder keje kan????? tp adakah org yg pk begitu mahu duduk ditempat aku..meh sini meh.
tapi kdg2 aku pun satu jugak..pegi pk sgt hal org buat apa kan?hehehe
yerlaaa kadang tu org tak mau senyum pun aku boleh buat isu...aku rasa org tu suntik botok tu...takpun sebenarnya dia tak nak senyum sebab gg dia rongak...hahaha..jadi buat apa aku nak bengang kan...tapi bengang jugak sebab aku senyum mcm model tak siap....merenyehhhh ja..hahaha...
rindu sgt mcm dulu2..zaman kecik2.mak dan abah ada mslh pun depa relax jer..tak kalut pun.mcm aku..org tak mau senyum pun dah kecoh sedunia

owh emak...aku rindu kamu...moga mak aku sihat dan selamat di kampung..senyum mak..senyum..wotz..wotz

Wednesday, January 9, 2013

ww


omei..omei..bulat...huhuhu

Monday, January 7, 2013

candle lite

assalamualaikum...

nama je candle lite tp takder candle pun..konon nak seprais tp bezday boy turun awal pulak...hampes.
walaupun mkn western tp akhirnya ada org tu mintak nasi gak...omak mentua den bagi bekal kari tulang paling sodap seantero dunia..siap air asam kerisik dan sebiji timun sebagai ulam ulaman..tq mak..muahhh

p/s : cikdah dah blik segamat...huhuhu..dah jauh mula rindu omak den...

Saturday, January 5, 2013

telefon tangan

assalamualaikum

aku nak abadikan disini handphone yang pernah aku guna selama dah bekerja ni..masa mula2 dapat beli hp pun waktu aku dah kerja kat majlis peperiksaan negara(eh betol kaa..aku lupa laa)...kat jalan duta...kerja aku check kertas jawapan objektif  untuk peperiksaan upsr,pmr dan spm. mula2 yg check kertas tu adalah komputer tapi mana tau murid2 ni tak hitamkan jawapan dgn betol..maka kerja kerani2 kontrak yg bergaji 800 ni la yg tolong...huhuhu..sebab t u ms bulat jawapan kena betol2 hitamkan supaya senang komputer tu baca..eh ni citer apa sebenarnya..
so dgn gaji yg ada aku beli hp ni...tapi masa tu aku dah keje kat situ 3 bulan tak silap then berhenti keje coz pi sambung belajar kat melaka balik....beli hp ni tetapiiiiiiiiii tertinggal dlm teksi ms otw pegi puduraya..sibuk call sab la masa ni..sedih sungguh..tapi belii second hand punya...dpt main game ular pun dah terbaik..



jadi ms belaja kat melaka aku takder la hp...tapi 3 bulan lepas tu aku dpt panggilan keje kat maybank..interview sebelum pi melaka..alhamdulillah best la kan dapat keje kat bank..kahkahkah...dengan gaji yg ada aku beli hp nokia 3310 ni..dulu nokia paling hebat la kan...sebab model dia cantik2....tapi hp ni aku jarang guna..maklumlah bukanada pakwe pun..selain bergayut dengan sab, aku tak guna sgt..maka aku bagi kat atam.ms tu dia sekolah lagi..amik la atam.leh la main mesej ngan shima..hahaha..tapi atam pandai jaga barang...hp ni dia pakai lama sangat2...sampai pegi poli pun bawak jugak..ntah berapa tahun dia pakai..

 


so lepas tu aku tak guna mana2 hp..ntah kenapa ntah..tak suka sama..lagipun aku kan suka berjimat. dr aku beli hp baik aku tolong makpak aku..simpan duit atau bagi kedepa..huhuhu
lepas kawin pun sama. masih tak der hp. lagipun aku bukan manusia romantik pun...ada 1 hp jer cukup untuk call family masing2..hahaha..giler teruk aku..
lepas keje dengan company baru, aku kerje kerani contrak jer..kemudian aku tukar departmant dan ke jawatan tetap..department lama aku bagi hadiah telepon beb..telefon dia mcm kat bawah ni la..tahun 2005 tak silap aku..pergh terharu gila...alasan mereka kerana aku tak der hp..gila sian kat aku..hp pun org bagi..hahaha...comel tak hp aku..hahaha



tapi sebab mungkin agak up to date sangat kan, melor pun rasa mcm eeei susah nak ckp ngan bini dia, dia belikan aku hp motorola sama mcm kat bawah ni..warna pink..melor beli hitam...kami beli dekat mines..dulu suka pegi mines..makan..tengok wayang jugak..rindu plak hp ni..cantik ler...suka dowh hp ni


setahun juga aku pakai hp ni, last tukar plak amik sony ericson yang mcm kat bawah ni..hp ni paling tahan aku rasa...jatuh terhempas ke apa semua..relax jer hp ni...pun sama gak dengan melor..aku merah dia hitam..


kemudian keluarlah era telepon pintar semua kan..blackberry...blueberry...tab..hehehe...melor tukar lagi hp dia..upgrade ke tab..aku tak suka..aku lebih selesa pakai sony aku..hp sony tu pejam mata pun boleh taip mesej...tapi melor beli jugak blueberry ni untuk aku..terima jerla kan...tapi tak guna sangat laa..hahaha ...ni dia bagi birthday tahun 2010

tahun 2011 melor belikan plak samsung corby ni..melor plak masih setia dengan tab dia..aku ok jer..mana2 aku pakai..


tapi melor kesian kot kat aku dia belikan pulak iphone 4 ni..tapi second hand dr orang la...tak sampai sebulan iphone ni wat hal...3 kali masuk kedai last aku ckp nak jual..malas nak pakai..lama kat kedai dr kat tangan...tapi ms aku jual tu dah ok dah..aku hantar iphone center terus..


dan akhirnya melor belikan aku yang ini...s3..aku lebih suka samsung mungkin sebab dah biasa dgn tab kot...iphone pun best jugak tapi aku nak yg besar sket..hahaha..dan yg penting aku sayang hp s3 aku..

tq melor sebab selalu bagi aku hadiah...muah..muah
selamat berhujung minggu

p/s:entry untuk kenangan

lots of luv
et