Monday, December 31, 2012

telor itik bersama rambai muda

assalamualaikum

masih bercuti...kalah org ada anak srkolah.maaf kwn2....org sibuk amik cuti urus anak pi sekolah, aku sibuk amik cuti gak.huhuhu
lepas blik kedah dan lgk, ku lepak umah atok. tolong mak selesaikan rambai muda yg mak lang krol bg..2plastik koooo...ingat mak melor mau juga.tp ok gak coz umah atok ramai..
maklang bg gak telor itik dan telor masin....bestnyerrr..terima kasih mak lang dan mak mentuaku...suka gilak atok aku
mak msk telor itik msk lemak bersama rambai muda tu..wallah bertambah atok mkn..
cuba juga pembakar yg br beli dr lgk tempoh hari. melor beli untuk cik nani.
best jugak gunanya ..yelaaa smua org duk sibuk beli kuali ajaib katanyaaaa..aku pun mau gak tp jenama biasa2 jerlaaaa...alhamdulillah...
nikmat sungguh lunch hari ni...

Sunday, December 30, 2012

selesai sudah

assalamualaikum...

percutian singkat yg menyeronokan.alhamdulillah.tiada yg lebih bahagia bila melihat wajah org tua kami bahagia....
moga mereka terus diberi kesihatan yg baik, di panjangkan umur, dimurahkan rezeki dan moga mak aku boleh berjln tanpa bantuan tongkat lagi...insyaallah.

Friday, December 28, 2012

cuti ujung tahun

assalamualaikum
alhamdulillah, percutian penutup tahun.awal tahun 2012, kami berdua kemiri tapi ujung tahun kami berlima ke langkawi
je.aku dan melor bawak mak, mak mertua dan abah melor.
perjalanan agak kelam kabut.hahaha.risau jugak nak bawak mak aku yg kesihatan dia pun bukan ok sgt. dahla naik feri. gila bersalah aku dan nelir rasanya...book flight gagal...sebab last minit nak fly kan...pastu. firefly pun sama gak.duk declined jer.
maka perjalanan diteruskan jugak naik feri.dah la aku terbeli seat atas.sian mak dan mertua aku.
kami singgah kerumah tok melor kat bndr bahru.best sgt bila pg2 dpt mkn durian. mak aku pun tak hengat gak mkn durian pg2 .tp yg baru jatuh la.
perjalanan bermula bila kami gagal nak dptkan flight from penang ke lgk.mak aku mmg suka la sgt dpt tgk sawah padi...
alhamdulillah...moga percutian aku ni dirahmatiNya...dan yg pntg dua mak aku ni sihat...

Thursday, December 27, 2012

why..why..why

kadangkala isu kecil akan jadi besar..kenapa yer?

1- kenapa orang suka parking ditempat yang ada tanda "kereta anda akan disaman"?
 sama mcm org yg tak cacat tapi memakir ditempat orang cacat..

2- kenapa orang suka buang tisu dlm toilet awam?
helllooo tersumbatlaaaa..dah la tak flush..owh keji betol perangai...mungkin org tu ada penyakit PELUPA

3- kenapa orang tak suka buat kerja yg paling senang...
contohnya, tutup pintu bila keluar..aircond boleh menipiskan lapisan ozon tau...hurmmmmm

lots of luv
et

Wednesday, December 26, 2012

Tuesday, December 25, 2012

cuti aku di hari krismas

baru pulang dr rumah atok....melihat kesayangan hati beta...mak ada kat umah atok....
cuti krismas kan.tp best sebab jumpa umar, gha acap n alya pun ada..dan yg pling ditunggu mestilah si ebab ayyad....
rindu ayyad ebab

tobleront

assalamualaikum

rindu mau membebel disini byk2. tp mls taip.sejak boleh update tru hp ni kan, mmg nan hado ayat yg pnjg2.
td terima coklat dr kwn cute yg dah mcm makcik santa ku rasa..hohoho....(ceh sempat mengata)..yerlaaa dia bg kat kami kan...moga murah rezeki kau dik..

tobleront.....dulu ms kat melaka teringat pd peristiwa seorg kwn lelaki yg pg2 akan baling batu kat tingkap bilik sab untuk bgnkan ktrg semata2 nak bg slurpee dan coklat tobleront...hahaha
hebat gile pagi2 mkn slurpee beb..bajet mat saleh sgt..hahaha...(iza...ko hengat tak saper jejaka itu)
dia mmg rajin bg kami tobleront.....ntah nape rajin bonar bagi cekelat...layankan jerrrlaaaa. zaman muda hanya sekali...yg pntg makan ramai2... muahaha..

kenangan indah yg bila dikenang pasti aku nak gelak sampai pengsan...owh rindunya taman siantan...

hohoho

mery christmas n hepy new year....

Monday, December 24, 2012

sherasi bersama

blink blink time.....huhuhu

chef adu

cik melor beli buku ini.......
motif?

sebab muka chef adu lerrr..hahaha

aku pun suka ngan chef adu niiii....ceh bukan nak msk ke apa keeee, tp sebab chef adu jeeee

monday bluessss...

Sunday, December 23, 2012

the odd life of timothy green

akhirnya aku sempat tonton cerita ni...sedih giler...ni semua terpengaruh tgk kat astro la ni..

cerita dia berkisarkan sepasang suami isteri cindy dan jim green yang mengimpikan mempunyai seorang anak tetapi gagal walaupun mencuba. selepas berjumpa doktor, mereka sangat kecewa dan telah menulis semua harapan yang mereka inginkan jika mendapat anak dan semua impian itu disimpan didlm kotak. kemudian mereka menanam kotak tersebut dihalaman rumah mereka. selepas berlaku hujan yang lebat pada malamnya, mereka dikejutkan dengan kehadiran seorang budak lelaki yang bernama timothy dan budak itu keluar dari kotak yang mereka tanam dan bernama timothy.
dekat kaki timothy ni ada beberapa helai daun dan setiap hari daun itu akan layu apabila impian yg ditulis oleh cindy tercapai. 

sedih sebab masa saat dorang nak berpisah...sedih sesangat.sampai menangis la aku dibuatnya...maklumlahhhh org yg tak der anak ni kan tpuching lebih sket...muahaha..
cerita dia ni mcm cindy ni bercerita pasal timothy la sebab dia nak mohon anak angkat...lagipun lepas berpisah tu, dlm kotak yg pernah diorang tanam (tempat timothy lahir) tu sebenarnya timothy ada tinggalkan surat...dia bagitau la sapa dia bagi daun2 yg dah layu kat badan dia tu..dan dia bagi semangat supaya jgn putus asa pada mak n ayah dia...masa ni serius aku sangat2 tersentuh...seronoknyaaa kan ada anak..



boleh klik sini kalau mahu tengok...

p/s:maaflaaa aku tak pandai sgt tulis sinopsis

lots of luv
et

Saturday, December 22, 2012

kuat merajuk

assalamualaikum....

semlm tgk astro aosis...selami jiwa bersama dato fadzilah kamsah....dia ni dr dulu dan  selamanya klu bg ceramah best je..smgt dengar.
topik pg td pasangan kuat merajuk.tetamu salih yaacob dgn ustazah zawiah ni...huhuhu
aku suka plak bila ustazah tu ckp
'yg suami pun kalau isteri tgh marah jgn la sama gak menjawab' situasi dia bila suami terlupa anibeseri yg ke 30.
ini tidak boleh plak suami jawab' tak mati pun kalau tak celebrate'...hahaha betol gak kan...kadang2 benda kecil ni boleh jadi besar....
dan sungguh terkesan dgn apa yg salih yaacob ckp, 'isteri tu jgn la marah dan merajuk lama2 sgt. mana tau tiba2
suami tu  keluar rumah pg keje tiba2 meninggal ke mana kita tau kan'
uishhh betol juga kan....marilah muhasabah diri dan untuk aku juga....

p/s: gaduh2 manjer

YaALLAH lindungi suamiku dan panjangkan umurnyaaaa. amin

lots of luv
et

Friday, December 21, 2012

abah-abah

assalamualaikum w.b.t


semalam masa otw pegi alamanda macam biasalah borak2 cari pasal dengan melor..aku tolong selimutkan cikza tp salah tempat coz selimut tu tak muat...(ceh kecoh citer pasal selimut keta)

melor : lain kali jgn selimut mcm tu..nanti sarang labah2 tu jatuh(hurmmmm bila ms plak garaj aku ada sarang labah2)...tau tak sarang labah2 tu dalam bahasa saintifik dipanggil abah-abah...
aku: haaaaaa(muka pelik tapi tahan gelak)
melor:kalau tak caya balik nanti buka kamus...cari sarang labah-labah dlm bhs saintifik dipanggil abah-abah..ingat i tipu ker..betol tau (muka gile confident tanpa senyum)

aku : dlm hati jer (abah kau)..

kengdian kami sama2 gelak sebab melor tiba2 ckp betol ker abah2...abah kau...hahaha..memang betol pun..sesedap rasa dia jer sarang labah2 tu dipanggil abah-abah...tampar kang baru tau

tapi sebenarnya sampai sekarang aku tergelak sensorang klu terpkr psl abah-abah tu...chomel jer melor..tapi yg penting jadi bahan aku la kan untuk gelakkan dia...muahaha


jumaat indah....alhamdulillah

lots of luv
et

Thursday, December 20, 2012

the hobbit

assalamualaikum

semalam aku off...jadi melor dah kegedikan mau pegi tgk he hobbit...syebukkk jer nak sgt tgk hobbit..aku follow jer..kami tengok jam 0900 mlm...seat yg ketiga dari belakang...ok la kan..dan aku berdoa yg duduk belakang aku adalah org yang berhemah...
lepas habis keje, kitorang terus pg alamanda..pegi makan2 dulu..umat manusia memang ramaila kan..maklumlah semua gaji awal sebab nak krismas..hohoho

lepas makan, pegi gunting rambut melor kejap...kengdian kami lepak kat foodcourt...sekalinya tertengok bersamamu tu..wani pernah cakap, sekarang depa flashback yg mana pernah depa tolong tu...aku memang tak pernah tgk bersamamu ni..kesian aku tgk depa..satgi jiwa aku yg macam neng yatimah ni asyik kacau jer..sedih wooo tengok orang susah mcm tu...

sebenarnya aku tanya melor sebelum tu, wayang kol berapa, dia kata 0930..walaupun aku yg simpan tiket tu tapi aku tak tengok pun sebenarnya time kol 0900..lebih kurang 0910 kami turun pi panggung. sekali tgk lampu dah nyal..eh awalnya kan..then pi amik cermin mata 3d tu sekalinya budak tu ckp cerita start kol 9 la kan...laaaaaaaaaaa mati2 hengat kol 0930...sib baik baru jer mula kan ceritanya..

pasal cerita hobbit ni aku suka la kan yang cerita ngarut2, epik2, hero2 hensem, pemandangan indah, air terjun, rumah cantik2...haaa itu aku suka la...cuma part gaduh2 tu aku tutup mata la sket...elehhh tutup mata sikit konon..padahal aku tutup mata terus sebab citer dia banyak cakap la..hahaha.

tapi aku tido kejap jer pastu aku bukak balik sebab dgr orang gelak2...best sebenarnya cerita dia..mcm LOTR gak la....endingnya mcm tergantung..sure depa akan buat yang kedua punya sebab smurg si naga tu baru bangun jer...hohoho...

what ever pun wayang habis kol 1200 mlm...pecut balik umah sebab ada org keje esok pagi...tq tuan besar melor...


lots of luv
et

Wednesday, December 19, 2012

glamour ke?

aku rasa dia ni jejaka paling glemer skang ni..hahaha..dlm fb duk tag psl mamat ni je..

tp aku pun geram ngan dia...

Tuesday, December 18, 2012

pontianak vs orang minyak


aku baru berkesempatan tengok kat dramatvonline...muahaha...memang best gila cerita dia...kelakar yaaa hamat...paling tak tahan tengok sharifah amani jadi ponti dan ponti merempit..kakakaka...bolehlaaa nak betolkan tali perot..golak-golak sensorang kan..huhuhu

itu jer nak tulis..hahaha

lots of luv
et

Monday, December 17, 2012

smurf

assalamualaikum w b.t

aku mmg gila dgn game dulu farm village kat fb....tp mmg dah tinggal..pstu gn iphone donlod smurf village.. geng ngan aira. sampai lvl 22 dah tak silap aku, iphone aku mengong... terus game hilang.  dah betolkan aku donlod lg tp iphone wat hal lg... repair lg tp tak lm phone tu wat hal blik...wei rs nak baling longkang jer. .mcm hp cap ayam daaaa.
kengdian dah ok br aku donlod n main semula game smurffff.  best gilak...
tapi br sampai lvl 11 mcm tu..aku decide nak tukar..huhuhu....amik s3 jer....
(tp aku agak melor kesian kat aku coz dok msuk contest samsung kat fb...dok share n tag gmbr s3 jerrr.huhuhu)tp cnfrm tak mng...
makanya,dia cdg suh tkr..lgpun tkut iphone wat hal lg. soooooo ada org tawsr, aku best jerrr..muahaha
ni nak cite smurf ke tipon hsaaaaaa...muahaha...
sebenarnta aku tak boleh donlid game smurf dlm s3 aku....jeles je tgk aira nfan nonie duk becucuk tanam..tp akhirnya  hr ni aku berjaya gak donlod...hohoho...

mari kita lompat bintang bersama-sama .huhuhu

Saturday, December 15, 2012

sesangan kerang dengan bayam

assalamualaikum.....

menu lunch hari ini adalah sesangan kerang bersama bayam...muahaha. sesangan ni sebenarnya msk lemak...last week pg umah atok.mak aku kat sana. diw msk sesangan kerang dgn kangkung.mmglaaaa sgt sedap.mkn plak dgn ikan goreng dan sambal belacan.
melor ckp dia tak penah mkn mcm tu. sian dia kan.dpt plak bini yg terlebih rajin mcm aku. sebenarnye bukan tak nak msk tp takut tak sedap.. huhuhu..aku kan low profile...ceh langsung tak dak kn mengena kan?
so hr ni bos besar mintak msk lauk gitu. aku ok je .
tapi kangkung tak dak.tukar dgn bayammmmm...alhamdulillahhhh....rasa jadi seperti isteri mithali....(buweeeekkkkkk)

Friday, December 14, 2012

bunga itu lagi

assalamualaikum

asyik gmbr pokok ni jer aku bubuh.aku teruja sebenarnya dgn ciptaan Allah terhadap pokok ini. dan pelik juga dgn pangai aku yg byk2 pokok,kejadah apa pokok ni jugak jd pilihan hati aku.huhuhu
cepat betol bunga dia naik.maklumlah hujan kan. melor plak sibuk tanya, bunga dia sangkut wayar tak? mcmlaaaa aku tau tahap ketinggian bunga dia acanner.tunggu jerlaaa.
huhuhu

plsss

Wednesday, December 12, 2012

wordless wednesday


12.12.2012


40 years......

moga terus gemilang

lots of luv
et

ok

kejap ok
kejap tak
geramnyeeeeee

Monday, December 10, 2012

Saturday, December 8, 2012

simple


is better than nothing...

uwaaaaaaaaaaaa sebenarnyerrrr blog aku hampir hilang gara2 kegatalan aku mahu menukar templates.nasib baik ada backup..kalau tak memang kekodok terus bulat laaa...nan hado dah nak memokak kat sini..
dan amik jorlaaa yg ini jer background nyer..setelah 2 ke 3 kali aku terkojut coz bila preview blog terus kosong, aku amik jer yg senang...kang ada yg meroyan plak ntry semua hilang..kurang glemer ahkak..hahaha


klahhhh hari ni aku ceria sebab aku nak pi jumpa kesayangan hati beta di selayang...

lots of luv
et

Friday, December 7, 2012

jom makan buah



Jom datang beramai-ramai memeriahkan acara tahunan Putrajaya sempena Karnival Jualan Buah-Buahan Tempatan, pelbagai aktiviti menarik di samping persembahan pentas bakal berlangsung, program Jom Makan Buah ini dianjurkan bersama Perbadanan Putrajaya dan FAMA dengan sokongan dari Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA). Berlatarkan 3 konsep utama iaitu Pilih, Timbang dan Bayar.

Program ini pasti menjanjikan suasana yang selesa dan menarik untuk peminat buah-buahan tempatan. TUNGGU APA LAGI…… hadirkan diri anda bersama keluarga dengan mengunjungi gerai-gerai jualan buah-buahan segar bertempat di :

Tempat
:
Laman 1 Malaysia, Presint 2 Putrajaya
Tarikh
:
7 - 11 Dis 2012
Masa
:
10.00 pagi - 10.00 malam


p/s:sharing is caring


lots of luv
et


Thursday, December 6, 2012

Pokok itu!!!!!

Bunga yg aku tanam depan umah. Konon supaya susah pencuri nak masuk langkah pagar tp nan hadoooo. Pencuri sekarang tak main lompat2,depa buka je pagar terus.

Masa lepas tanam mcm menyesal coz ku tanam 3 pokok sekali. Dahlaaa besaq. Sepokok ku bagi wanikeni. Tinggal 2 pokok tp hamek ko. Dia punya subur punya beranak pinak. Tanjat akak nengok hanak2 pokok tu. Nak dibuang susah coz duri dia byk. Ok pandai sgt kan. Padan muka aku.

Sekarang pokok ni mcm nak keluar bunga. Alaaa bunga yg sebatang jer menjulur keluar. Hurmmmm takpelaaa harap lepas bebunga dia akan mati sendiri. Maklumlahhh musim ujan kan.makanya pokok mcm terlebih baja. Rumput tak payah cerita. Membesar bagai johan. Adoiii pening disitu nak melayan halaman rumahku. Sebenarnya mood dah kelaut.huhuhu. Maklumlah hujung tahun aku masih dibumi nilai(huhuhu alasan)......

Berubah et...berubah....sila jadi rajin. Terima kasih



Wednesday, December 5, 2012

malware detect

assalamualaikum

Malware oh malware...pergilah engkau jauh-jauh...hadoiii banyak blog tak boleh buka sebab kena malware detected...mulanya blo ghaku pun terkena juga..setelah ambil langkah berjaga-jaga, ok boleh on semula tapiiii blog lain aku tak boleh bukak...aloooo nak baca blog depa..hurm,...kaciwa aku