Sunday, December 21, 2014

campoq2



1-last week aku rimas sangat dah..rambut semakin panjang..takderla panjang mana..dah sampai bahu je...tapi sebab aku kan banyak masalah..jadi guguq banyak..so aku ckp kat melor aku nak potong..pendek macam rambut yasmin hani..maaf yasmin saya amik pic awok..huhuhu..melor cakap yasmin buat lawo..tapi aku buat muka je nampak..rambut takda..hahaha..sebab muka mcm talamkaa..coii sangat meloq ni...


2-hobbit kan dah start...aku dah tengok semalam..best gilak..sedih jugak sebab thorin mati. walaupun mcm meleret sket sebab si thorin tu jadi pentamak sebab dapat harte...tapi ok je...
3-selain legolas aku suka dia ni...hensemnye...hahahahahaha

4-alamanda dah ada sushi kat foodcourt dia..aritu aku order saba bento..tapi semalam aku makan spring sushi..sedap sahngat..sahngat..dan sebab sedap sampai 2 kali oder benda ni...sebab melor suka sahngat..hahaha
5- aisy adrian masuk hospital..sian budak ebok tu..dia demam..lagi kesian sebab nak cari urat samapi kaki tangan pun kena cucuk. sian gile dia..dia kan ebab sahngat.jadi susah nak dpt urat katanya..harap aisy ceat sembuh..kawan2 doakan ye...

6-dah nak tahun baru kan..aku rasa mood berblog ni ramai dah yg hilang kot..hahaha..sebab mungkin org lebih suka update instagram..tapi aku rindu nak baca blog2 otai punya cerita yang selalu hapdate citer mereka..aku blogger picisan yg suka baca je..tapi tak komen pun..huhu

7-skang aku kena pasang getah kat gigi atas dan bawah..uish susah nak makan..tapi bagus jugak..kita tgk berapa lama aku boleh kepalaran..hahaha..tapi aku skang menulis pun dlama kelaparan...owh nooo


Wednesday, December 17, 2014

Tuesday, November 25, 2014

kawan2 saya

assalam

asyik draft je tapi tak publish..hehehe..saya kan pemalu..huhuhu
last week sab mesej aku...dia kata dia ada wasap..fuyyo...best..maka terus membina satu group(pergh ayat mcm nak buat rompakan plak). best gila...ni smua group rumah sewa kat taman siantan, lorong pandan, melaka..perghh sib baik alamat rumah aku lupa...

dr kiri atas iza,cikmah,cik ta,
bwh kiri sab ,ct n wati...

well aku selalu gak cite ms zaman lupa diri kat melaka dulu..sekutu utama aku mestilah sab yg baju pink tu..teman begaduh,betekak kena tahan polis kol dua pagi sebab nak bagi epal kat talib laki dia, potong rambut pacak siap color lagi..dia je aku tak buat..hahaha...memang sengal la aku dgn dia...ada je keje kitorang nak buat...last kena repeat paper pun sesama..kahkahkah..padan.muka..
nak berasap gak la masing2 pny hp..nasib baru dpt 6 no...kurang lagi 3..hana, lina n shima..kitrg duduk 9 org dulu..hahaha.ramaikan..tapi tak kisah pun..best je.
oleh sebab lama tak jumpa, beria la dorh suh bg gmbr...cnfirmla aku paling besar dr dorg..well aku kan baka amareka...mmg dah gergasi kan..hahaha..tapi smua kwn2 aku mantain je..penat kot sebab busy keja dgn anak2..nampakt berubah tapi sama je kot..
tapi 
aku suka tgk kwn2 aku.iza makin cantik sebab dulu dia cengkung sgt. hahaha.tapi badan tetap kerempeng..suka tgk muka dia sekarang...
ita makin kurus..owh no..hahaha..dulu dia ni laaaa yg paling gile diet..tak makan wei...mkn roti je.tp lepas dia bersalin makin mengkurus dia...jeles gile wei..huhuhu
sab yg terpaling dirindu sebab dia kan kembat aku dulu...tp duk ckp badan dia naik...mana ada naik...standard la anak ompek..tapi dia ni sama je badan...nak sedapkan ati aku la tu..hahhaa
ct..hurm.mcm tula dia..comel, kecik sama je mcm tu...tetap terpaling chomel...
n last  si wati....makin cun wei dia...tp tulah badan smua pesen model..nymapah aku...hurgh..nak makan la..tensen tgk bdn org..kahkahkah...
tapi aku ok je...biar badan besq janji sihat...alhamdulillah

love u frend n tq sebab sudi jadi kawan saya yg gila 

Tuesday, November 18, 2014

roti sarang tebuan

assalamualaikum

hahaha..sekarang viral roti ni pulak..sebenarnya roti sarang lebah nama dia..tp aritu ms memula dpt aku excited la dgn bubu.terus la up dlm fb...roti sarang tebuan!!!...kahkahkah..then aku rasa mcm pelik je kan...sekali check semula dlm intenet..roti sarang lebah rupanya...ceh..beria sarang lebah

excited gak nak merasa...apa yg sedap sgt kan..sekali dah makan seketoi..hohoiii sedap sunggoh la.lembut sungguh rotinye.seketoi rasa mcm hilang mcm tu je..tak kenyang..makan sebekas baru rasa roti sarang lebahnyeee
tapi pelik gak..apa kena mengena sarang lebah dgn roti ni? tak mcm sarang lebah pun.hurmmm

Monday, November 17, 2014

Big Hero 6

assalam

smlm ada appnt gg..apppointment jam 0115...tp aku telambat sket..sebab keje malam kan..tertidor sekalinyeee terbabas..hehehe
lepas settle, tak tau nak pi makan mana...konon nak balik terus sebab aku keje malam..sekalinye teringin nak makan nasi ayam kat alamanda...tapiiiii ramainyeee manusia..
lama wei baru dpt makan...
eh nak cite apa ni????hehehe
kami beli tiket big hero 6 dulu..nak tgk sebab lepas tgk citer kartun aritu kan mmg janji nak tgk plak big hero..

kisah big hero 6
kisah bermula di kawasan membangun nama fukusyima..ala2 kat jepun la...hahaha..negara maju dimana sorang budak nama hiro suka main lawan2 robot...dia lawan dgn org besar..robot dia cute je...tapi teror..dia ni pandai tapi tak suka belajar..dia tinggal dgn makcik n abg dia nama apa ntah..lupa aku...abg dia ni student uni cipta robot2.abang dia la yg cipta hero 6 ni nama bymax...

bymax ni dicipta utk membantu manusia yg punya mslh kesihatan..dia akan berfungsi bila ada org mengerang sakit...walaupun rupa dia tak sama mcm hero2 katun lain sebab gendut tapi dia super cute..tambahan ms dia berjalan..huhuhu

satu hari abg dia bw hiro pi uni dia n jumpa la kwn2 abg dia yg cipta mcm2 benda yg canggih..ada 5 org smuanya..dr situ dia berminat nak masuk n join abg dia belajar cipta robot. so nak masuk tmpt tu kena cipta sesuatu yg canggih dan mengagumkan..so hiro bersungguh2 la cipta sesuatu yg wow...tapi mmg hebat la ciptaan hiro ni..dia namakan mikrobot...
dr situ ada sorg yg terkenal nak beli ciptaan hiro tapi dia tak jual n diterima masuk ke u tmpt abg dia....

ms depa nak celebrate, abg dia pi tmpt bljar sat tapi ada kebakaran n profesor abg dia terperangkap..jadi abg dia bekorban dan cuba selamatkan la..tapi tempat tu meletop n abg dia terkorban...

sedih masa ni sebab hiro tak dpt terima hakikat..satu hari dia terjatuh dan mengerang sakit..masa tulah br dia tau bymax tu wujud...kelakar sangat masa ni...masa ni la jugak hiro dpt tau mikrobot yg dia cipta tu telah di ciplak...

banyak adegan2 kelakar mcm mana hiro bergabung dgn bymax sebab dia nak balas dendam kmatian abg dia yg ada kaitan dgn ciptaan hiro tu.


tapi yg pasti ending dia tak tersangka begitu...cerita kartun je pun..tapi aku nangis kau....sedih sebab bymax korbankan diri dia nak selamtkan hiro..sian dia..dahlaaa dia tu gendut n cute pastu sanggup berkorban pulak..isk..isk.isk. rasa nak tium2 je patung tu...homei hangat..
tapi aku suka la cite ni..besttttt 
patut bawak family tgk...heret la lelaki yg konon macho tak leh tgk kartun tu..mesti suka punya.hahhaa..

klah..maafla kalau sinopsis saya panjang..
saya kalau excited sangat mmg suka tulis panjang2..hahaha

Friday, November 14, 2014

mimaland,tasik sm nor dan mona fendi

assalamualaikum

lately ni aku dan bubu suka mencari maklumat berkenaan mimaland..sapa
1-
penah pi mimaland?
aku????????
dpt pg air tejun gng ledang pun dah suka gila...hahaha..arwah abah tak gemar anak dia pi ayaq tejun..dia kata bahaya..betoi gak kan...kadang2 kita tak tau bila ayaq pasang dr ulu sungai turunnnn..
taman tema lagi laaaaaaaa luar biasa aku pegi.klu balik umah atok, dpt pi dem yg kat gombak tu pun dah hebat wei..sampai anak cucu duk bercerita..mhahaha
ntah la.tak tau mcm mana boleh terpacul pasal mimaland..tp nak habaqla kan...negara kita ni hebat dah dr dulu..yalaaa zaman 80an dah ada taman tema...dahsyat woooo
walaupun aku tak merasainya, tp untung kan org dedulu..melor ckp dia pun penah masuk mimaland dgn paklang.
2-
tasik sm nor kat batu gajah aka tasik mat nor..hahaha
fuyyo kat tempat lahirku ni...lagi la harammmm aku nak tau kan...tapi glemet rupanya tasik ni...banyak artis2 buat konsert kat sini...perghhhh..negara kita mmg maju dr dulu..mcm tak percaya ja kan...aku la..aku kan org kampung....kisah tasik ni terkeluar pun sebab bubu la duk cerita..maklumlaaa dekat2 dah dgn sp...walaupun tak dekat sangat..
seronok kan .aku ni dpt pi mancing ngan abah pun sampai mati akan ku kenang...mihmihmih...seronok wei dpt pi sungai yg tak tercemar..bunyi burung n unggas..babi hutan pun ada..perghhh mana nak dpt mcm tu dah..hutan smua duk kena tebang...

3-
kes mona fenddy...
terkeluar cerita ni sebab tgk filem dukun...sayang la filem tu tak diluluskan...umie aida dlm tu hebat sungguh berlakon....sian pelakon n pengarah..habis duit ja..rugi tau....cerita perang n bunuh2 yg selalu mat saleh buat tu dpt je ditayangkan...even 18sg ka apa ka.luluskan la kan....cerita benar tu..aku pun ingat2 lupa dah pasal kes mona pendi ni..tapi ms tu mmg takut la nak kuar malam..mcm2 la yg kuar tambahan hal2 ilmu itam ni kan..hurmmmm..tp aku harap movie ni akan keluar jugak satu hari nanti....undang2 mak nyah pun dah digubal...takkan kisah benar yg memeranjatkan negara ni tak leh diluluskan...mesti box office..hahaha...

ini semua salah bubu..dia yg mulakan dulu...habis bateri hp sebab cr meklumat..eh mesti bubu marah saya..hahaha

Wednesday, November 12, 2014

kisah saya di krabi

assalamualaikum...
1-last minit trip to krabi plan by melor..dia yg semangat..aku??????
aku takde mood sangat.sebab mcm2 hal dikepala...well tipikal wife dizaman yg penuh pancaroba ni kan...
2-flight kol 815, alhamdulillah smooth ja...tak penuh pun flight...tapi jauhla gate nye..merasa la basah ketiak sebab aku habis  keje kol 7 pagi..huhuhu
3-sampai epot, pi tandas...wellll aku klu nak pi holiday ja cnfirm ABC punya..hurmmm....acaner nak mandi laut kan...lepas ja imegresen terus beli tiket bas utk ke aonang....tiket 150 bath je...lima belas hengget je...belah kiri kaunternyeeee
4-before naik bas, staff bas tanya nama hotel..aku book taras guest house....jauh nak mam*** dr pantai....kata 5 min dr pantai..5 min jadah dia...naik motor pun seploh min...pucat dah aku bila driver bas pun melilau cr..rupanya mmg kat area kampung islam..dekat mesjid...hurmmm dah mcm kay kampuchea dah....urghhhhh
5-smp kol 1130, nasib baik depa bg je masuk bilik..paling best owner dia br bangun tidoq..mampuih nak becakap...dahla ujan renyai...huhuhu....ketidakseronok dah bermula..aku mmh hilang mood....tp sebab melor semangat buat2 suka laaaa
6- petang sket kuar naik shuttle bas dia..tahan je tapi lama gak tgg..pinjam payung owner otel.ujan lebat la pulak...so turun aonang...pi la berjalan sampai penat..pi massage..pi makan pancakr yaminla yg popular tu then berjalan lagi dlm hujan....mood aku bertambah geram...tp takpe aku sabar....
7-tahan tuk tuk..hantar sampai hotel...kena bayar seratus lima puluh je...dia pun tak tau sebab dia kata itu hotel baru...eh guest house..apa2 jelahhh
8-hujan tak nampak nak berhenti...makin melebat adalaaaaa..so impian nak pi pulau esok..abaikan jelah....esok sewa motor jelahhhhh
9-aku tido awal..sebab peyod kan...sekali kol dua tebangun sebab melor kejutkan..upanya aku menangis2...aku mimpi tak best...sekali nangis2 dowh...lagi mood tambah down..hampeh
10-esok pagi kol 6 tebangun..sebab kol 6 dah cerah..tgk kat tingkap aku rasa mcm kat kelantan..org sibuk meniaga mcm2..nasi kerabu, nasi belauk..hahaha...tapi mood aku masih kelaut...aku follow je sebab saya sayang suami saya katanye
11- kol seblas dpt motor kami mula merempit...best gile kot sebab boleh peluk2 melor..dan paling best cuaca plak cun..tak hujan...hahhaa.takpela tak pi pulau pun..tak rugi pun sebab banyak pro n kons yg aku duk pikir....
12-melor plan nak pi krabi town...tgk map jauh kot..sekali ptg tu ujan...aku suh kensel...dia nak jugak pi.so gerak kol 5 pi krabi utk pi nite market...kol 5 depa dah rembang2 ye...nak senja dah...hurm jauh kot..hohoi cuak wei..sian melor..dia smgt sgt aku bg la kekuatan pada dia..sekali balik tu hujan wei..jalan dahla mmg buat aku cuak..duk.pikir kang balik dmm laki aku ni sebab sejuk kan...dan akhirnya balik kul mmg demam pun...urghhhhhh dugaan lagi...
13-esoknya nak balik..baru aku semangat..hahaha..maaflaaa mentayang..lepas ni aku ingat mana2 pulau aku tak mau pi dah...i is not the adventure person...tapi aku rasa, melor pun sama kot...nak pi cuti mana2 tempat kena cr yg ada shopping mall..sebab melor mmg hidup n bersemangat laaa bila ada shoping mall...
14-saya rindu rumah saya..home sweet home tapi hampessss cencurut mengamuk plak kat umah...nak tangkap dia seekor punyala hazab....arghhh tensen...saket sungguh hati saya..

sekian
wassalam
hahahha
tension wei

Tuesday, November 11, 2014

short trip-krabi

assalamualaikum....


best...hahaha

Friday, October 31, 2014

kisah malam jumaat

asaalamualaikum

hahaha..tajuk yg poyo je kan...well
i kan gila...
team aku ni suka wat plan last minit..sebab klu plan bebetol yg cecantik mmg haram la nak menjadi...
ini pun kali kedua kami membakar walaupun yg pertama dulu hanya rank kekami je....kali ni kita upgrade ajak sekali tuan pegawai..hahaha

majlis lepas maghrib..tapi nak jadi cite, aku tido baik punya tau2 dah kol 4 ptg....itu pun tejaga sebab guruh kuat gilee..hujan ribut wei kat luaq...hurmmm..jadikan aktiviti kami kann.......kol 5 baruuuuu pi kedai ye...menu aku nak bawak mangga asam boi...dgn laksa...

mangga asam boi cnfirm jadi kenyataan sebab mangga dah ada.tp aku tak potong lagi wei.

laksaaaa mcm dlm.mimpi je...tapi sebab aku pkr hujan sedap ada laksa atau yg boleh hirup2 ni maka pi la kedai...amik ikan sardin dlm seploh ekor..besaq dan gemuk dan segar..alhamdulillah..pi cr asam boi habis plak dah....pi kedai sebelah amik 7paket yg sepeket lima kupang tu, bayar duit seploh hebgget...dia takdak tukar...aku bayar la dua hengget..dia kata takpe kakak.hahaha

so memecut balik umah...dlm otakbdah set siap2...apa nak buat...siang ikan, rebus ikan,rebus cili kering, potong bawang yg sekali tgk bwg holand je ada then baru potong mangga...bacam mangga masuk peti ais..settle...owh lupa, laksa ku beli je yg segera dua kampit..stlle..cepat keje..

laksa kuah aku senang je kan..blender n tapis...dah siap..yg penting tlg ikan cnfirm takde...alhamdulillah...

settle kuah, sambil msk asyik celur laksa, melor sampai..memekak2 ckp tak jadi..hahaha..lantakkan...yg pntg menu laksa aku menjadi...

sambil tgg kuah menggelegak, tgg air menggelegak jugak, ptg timun, bwg sama cili..sampai pijar tgn aku...tiba2 dgr azan maghrib...alamak....kuah dah mendidih tp aku nak biar dia sebati...perghhh sedap dpt rsa kuah laksa sndiri....yg selama ni duk beli kat luar dgn manis la apa la...maklumla blender aku rosak..jadi lama la tak melaksa...

settle smua packing2, smyg maghrib jap then teruz gerak pi bagan lalang...iye bagan je...

melor plak mata dah rabun...jadi membawa pun slow laaaa

sampai destinasi aku tanjat.ingat sikit..maklumlah hujankan....laksa aku ditala dulu..kahkahkah..sekejapan habis..tak sempataku nak menoleh..allahuakbar..kesian kengkawan.aku..anak2 mereka makan kata sexap..maklumlah aku buat tak pedas...nanti laaa aku  buat lagi bawak pi opis..insyaallah.

mangga asam boi lagi tak payah nak ckp...selesaiiiiiiiii

yg menjadi korban malam tadi ayam 10 ekor, sotong 2 kilo,caru 2 kilo, kembong 2 kilo,  kerang sosej fishball..pastu bini depa bawak la dadih, bihun goreng, karipap popia sama donuttt...alhamdulillah melebih2 makanan..


ni masa kat pit ikan caru..hahaha tempat bakar ikan ni.mmg best..sebab bunyi laut mendamaikan sungguh...

ni lah team partner aku..kecuali yg baju ceklet sblh baju ijau tu.dia pengkecoh je...hahaha....best la aktibiti mcm ni...harap dpt buat lagi next year...buln depan n bulan doblas cuti sekolah...bila off memasing ada plan nak bercuti..hohoho

tq semua Alpha...moga ukhwah terus terjalin..insyaallah

Wednesday, October 29, 2014

wordless wednesday

assalamualaikum...

mabahahahaha
mcm ikan jaws plak aku tgk

Tuesday, October 28, 2014

spagheti carbonara secret recipe

assalamuaikum

inilah kegemaran terkini aku.kesian kan kat aku...hahaha..selama ini aku tak pernah terfkir pun nak hoder menu ni bila pi secret recipe..
baru2 ni je aku mencuba dan akhirnya aku jatuh cinta...
tambah bila aku ckp nak banjir sket buleh tak?dia kasi banjir punya hohoiiii makan tak mau share klu buleh...n rasa nak jilat je pinggan..dap sangat..

bebaru ni pi mkm dgn wancu dekat putrajaya...sr yg depan dca punye opis tu..yg kat laman galleria tu kan...ckp la nak banjir sket..dia buat tapi portion dia sikit...saing2 perut org kaya je dia buat...aku golongan marhein...portion kecik mana cukup kan..uwaaa..dah la sodap...mcm branch nilai ni segedebuk ha kau..banyak sunggoh..dahla banyak..sedap...kuah banjir...
dapnyeree..dapnyeee..
hurm....masak megi kari telor hancor la...
takdpt carbonara..megi kari pun jadilaaah
i is malas.

Monday, October 27, 2014

Book of Life

assalamualaikum

aku sedang bermalasan sekarang ini..kahkahkah..aku mls la skang..hadoi apa nak jadi ni..
deepavali ari tu aku off..jadi kami kebosanan berdua dirumah..celik mata kata nak ke alamanda..jadi kami pun semangatla...wey nak habaq mai, bila diingat semula, lepas kejadian mh370, aku n melor mmg down terusnak berjimba.mmg kami tak jejak alamanda langsung...lepas makan pi mph sat beli novel siti rosmizah yg baru tuuu..cukup derita ini tak silap aku..tak baca lagi..nak ngabihkan nobel acik lana.best gak nobel tu..
so terus gsc...hurm...tak tau nak tgk apa..melor ckp tgk annabelle la..aku tak mau arghh..sebab depa kata bosan..antu dia lambat..hahaha mcmkan berani sgt nak tgk cite antu..dracula untold lmbt plak...so beli book of life..urkkkk..aku mcm tak suka sebab kathn dia tak cantik..badan mcm kotak..pastu bercorak-corak...
dahla patut wayang kol 0415...kotla kol 4 pr405 leh masuk...haremmmm..kol 415 baru masuk...kurus kaki i...
so aku dah mcm hurmmm best keeeeeeeee..sempat gak la google sinopsis..layan jelaaa..melor yg smgt nak menengok cite ni...

sekali nyeee best kooo..hahaha..
cite dia mcm dunia lepas mati...kat brazil ada satu kampung  depa ada buat pesta memperingati hari mati..masa tu smua family hias pusara famly yg mati cantik2..so utk roh yg mati bila diingati dunia depa meriah la..tapi yg fmly depa lupa, dunia depa mcm sunyi n sedih sebab roh depa dilupakan.so adalah dua roh lelaki dan perempuan ni yg bertaruh bahawa pesta ni akan dilupakan..yg lelaki ni mcm mentadbir dunia roh yg dilupakan..yg perempuan mentadbir dunia roh yang sentiasa diingati.
so 3 sahabat ni berkawan dari kecik...manolo ni mak dia dah mati.bapak dia matador.lawan lembu...pastu kawan dia jaoquin bapak dia dah mati.bapak dia ni hero la sebab mempertahankan kampung ni dr penjahat..apa ntah nama penjahat dia.aku lupa..hahhaa..
so depa ni jatuh cinta ngan kwn depa nama maria...so yg roh dua org td bertaruh kalau maria jatuh cinta pada manolo, pompuan tu akan terus mentadbir dunia roh yg gembira dan kalau jaoquin yg berjaya yg lelaki tadi akan tadbir dunia roh yg gembira tu...tapi yg lelaki tu jahat..dia bagi lencana kekal pada jaoquin..jadi jaoquin tu kuat..tak mati2 even kena bunuh...
so satu hari roh jahat ni main kotor..dia pi suh ular dia patuk maria sebab maria nak pilih manolo jadi teman idop dia...pastu dia ingat maria mati..jadi dia pun minta biar la dia mati sama dengan maria..jadi manolo pun kena patut dgn ular tapi dua kepala ular yg kena..jadi manolo mati tapi maria idop..dia pengsan je...
so bermulalah perjalanan hidup manolo di dunia roh.dia jumpa.mak dia n family dia yg dah mati smua...ms tu br dia tahu yg maria tak.mati.
roh perempuan yg bertaruh atas nama manolo plak dah pergi ke dunia roh yg sepi...sebab yg jahat tu dah menang..jaoquin dgn maria nak kawin sebab atok maria paksa..katanye jaoquin je boleh selamatkan kampung depa dr perompak jahat tu..
maka, manolo tak puas hati, dia nak hidup semula..demi maria....kat situ dia mulakan perjalanan dibantu mak dia yg dah mati tu utk cuba idop semula..kelakar ms ni sebab rupanya bapak manolo pun mati...sebab pertahankan kampung...nenek manolo pun mati sebab kolestrol..hahaha
cite dia best..tapi aku duk tgk melor je sebab kelakar bila.mamat nmpak hero tapi tgk katon..kahkahkah


lepas ji nak tgk hero no 6 tu..ala katon yg warna putih tu..comel kot..comel gileee.mhahaha

maaflaaa rumusan cerita aku panjang bebenauuu.

Tuesday, October 21, 2014

my 'bird day' celebration

assalamualaikummm

p/s:ntab berapa kali aku edit daaaa..tak smpt edit habis..ada je keje nak buat yg sampai aku lupa lepas tu..hohoho

uish banyak nak story..tapi nak buh pasai bird day aku last week....
bermula jam 0001 16/10, aku dah tidoq masa tu...tapi ada org tu mcm gelisah je..malas nak layan, lepas solat isyaq aku terus tidoq...tiba2 dia cakap nak buat ayaq milo..aku geram gal kan..coz tau satg bekecah dapoq even nak buat secawan milo je kan...
lama aku rasa dia kat bawah..lastly aku lena..
tiba2 tedengaq org nyanyi lagi hapy birthday to you..hahaha
comel je suami saya..aku tiup lilin then sambung tido..kejam tak aku...mahahaha..melor ckp aku tak romantik...hohoi bang esok aku keje pagi bang hoii.baik.aku tidoq...maaf ye pa sebab berkelakuan luar kawalan..hahaha

so pagi2 rasa besalah sangat...aku pun amik gmbr kek tu dlm peti eis...


so pi la keje tapi sentiasa kena bahan dengan melor psl mlm tadinye kejadian...sian dia...i luv u pa...
so sampai opis, tgk loker aku mcm pelik lain mcm je kan...sekali bukak, ada kepala naga wei...mn nak dapat kepala naga dlm lemari aku...waaaah ini sudah ong wooo..kahkahkah..
tq wani n aira
tp belakang tu ada hadiahnye yg aku dah bergaya dah pun...
aku teruskan aktibiti keja mcm biasa..tiba jam 1230 mcm tu, ada org anta bunga ni..hohoi tahap nak pengsan seratus limaploh  kali then bangun balik..then pengsan semula.
.cantik kot bunga ros ni...aku kan tgk je gangsta tapi dlam hati penuh taman woooo...
ada jugak dibaginya nobel ini..huhuhu..aku duk la bezikir dlm ati supaya dia terdetik nak beli novel..alhamdulillah termakbul tapiiii bukan nobel feveret aku...siti rosmizah...namun demikian dpt jugak novel siti rosmizah..tq buchuk...hohoho..nmpaknye januari ni aku kn la spent byk utk beday dia puloksss...

ms dpt kad..tegelak2 aku..apahal bird day...naknbuat acaner binik lurus bendul n tak paham bahasa facebuk..melor kata itu pun taktau..ntah apa kn mengena ngan pecbuk..aku pun tak tau..kahkahkah

so balik umah kasi la kami buat lawak..happy kot..maklumlaaa aku kan tak sihat ms bulan 9...allahuakbar..bila ingat september aku rasa seriau sangat...sampai aku rasa aku tak akan sambut birdday aku on oktober...alhamdulillah...terima kasih Allah.
untuk semuanya

abaikanlaaa umah besepah tu....well ari jadi kan..kasi la cooti wat kojo

ni hadiah beday dr wani n aira..tq kawan...moga sahabat sampai syurga

last sebab sayang aku pun bukak la bunga ni..tapi rasa nyesal plak...bunga2 sebelum ni smua aku keringkan...arghhh sayangnyeeee
tq melor sebab cuba gembirakan aku..dia je yg tau..tq jaga aku ms sakit aritu walaupun aku tau dia pun tensen jaga aku..tq utk semuanya...

Sunday, October 5, 2014

berkorban apa saja

aku keje pagi
dihari raya
hurmmmmm
lepas kol seploh, kereta mai singgah 
hantaq bekalan n juadah raya utk laki depa yg keje shift
sorang..sorang turun lengkap berbaju melayu bersampin songket...amik bekalan n senyum kat aku sambil cakap
'selamat hari raya!!!'
aku......
telan jelaaa ayaq kosong yg ada...
aku masak rendang n kuah lodeh
tapi melor demam teruk malam tadi
so tak de mood nak bawak bekalan
macamkan cafe kat opis tu smuanya bukan islam..dah sah2 laa tutup kan..
tapi tak de selera gak nak makan sebab teringat suami katanyee..dah melor demam kan????
kol 2 datang satu keta berenti depan..aku tak pelik pun..mai sorang budak lelaki hulur paperbag...
'nah utk akak...dotdotdot ckp suh bagi akak'
"hah...bg saya???"
aku telefon dlm...
n dia kata mmg utk aku
perghhhh termalu aku sendiri.
YaAllah terharunya aku....


dahlaa sedap..satay dia..laksa johor dia.sedap sesangatlaaah.
aku rasa klu org bagi kayu n batu salot ceklat pun aku happy..mbahaha..umpama la..umpama yeee
terharu woi..org bergumbira aku bekerja...maka hati ni hurmmmm tuhan saja yg tahu....tq pada pemberi..hanya Allah mampu membalasnya...

so ptg balik keje singgah kedai..roswell tutup..kami singgah kedai sebelahnya..sekali masuk terus mcm fuyyyooooo...dahsyat kedai ni..mcm tesco..aku suka sebab kemas kot...senang nak cari barang...
pastu yg best sekali sebab ada eskrem ni...sodapnyeeee..sapa pi ostolia mesti biasa jumpa kot...
yg bestnyee dlm tu bukan eskrem ni je..tapi ada lagi jenis eskrem yg diimport dari ostolia..mmg dia tulis imported from ostolia..tapiiii

yg tak bestnye sebab mahai sunggoh...sesekali buleh la kan..huhuhu

alhamdulillah

saya sayang suami saya...eh tetiba

Saturday, October 4, 2014

selamat hari raya qurban

hujan lebat menemani sabtu aku
selebat hujan yang turun
sehebat galau dihatiku yg gersang
terlaju ia membasah bumi
seberkas penuh melenjun wajah

andai aku di 20 tahun dahulu
berlarian bogel tanpa baju
terselit peluh masam tak bernafsu
tulang tersembul terkurang zat
nasi putih bersulam minyak
itu lauk yang maha hebat
disuap emak di hujung beranda
berebut kami bertukar suapan
umpama burung yang kelaparan

gembira hati bukan kepalang
disuap bonda kononnya berkasih sayang
sedang rupanya mahu menutup kesusahan
ntah dia makan atau dia sebenarnya menahan kelaparan

andai 20 tahun dahulu
abah kesungai mencari ikan
masuk kehutan mencari ayam
mendakut burung sampai deman
dikacau jembalang
mencari rotan menambah wang
sehinggakan ikan yang buruk dijadikan makanan
yang mana sekarang menjadi ingatan
sedapnya mungkin hanya jd kenangan
baunya tengik menjadi igauan
kerana hanya abah yang tahu ikan pilihan

dan smuanya mampu kami telan
tak pernah melihat abah mengeluh
andai kurang hasil ladangan
abah kehutan mencari makanan
andai tiada duit ditangan
kami tak pernah tidor kelaparan
andai makanan terpaksa dicatu
abah mencari dilain jalan
andai smua barang dinaikkan
abah kata takpe itu semua utk kemajuan...

abah
andai kita masih seperti dulu
biar terpaksa mencari rotan
et sanggup kezaman itu
andai ikan buruk jadi santapan
et rela kembali kesitu
andai mampu et undurkan
et mahu ke tahun itu
andai et ada peluang abahhhh....

sebenarnya et tak kuat
dan terasa et terduduk tanpa boleh diangkat

et rindu abah....

selamat hari raya qurban abah....

alfatihah






Monday, September 29, 2014

fb, instag,blog

assalamualaikum

lately ni badan tak kuat..rasa sakit2 smuanya..tp kuatkm jugak...aku ada melor je..nak minta picit pun dgn dia..syok kan org ada anak leh picit or pihak even mainnya lebih..tapi best kan..kan..kan
ekceli lama kot aku tak on fb..ntah knp ntah..aku suka instagram dgn blog..mungkin sebab kat instagram boleh ngomel sikit2 je kot...yg follow pun tak ramai.jd bolehlaaa aku meroyan kat situ..
nak meroyan lebih2 sila buka blog...huhuhu..kat situ aku luahkn apa yg aku nak cite...maklumlaaaaa org lonely mmg mcm ni...
fb ni ok tp kadang2 aku rs byk hipokrit kot..eh..eh.hahaha...
mcm aku..marah kucing tulis dlm fb...marah tikus tulis  dlm fb...sampai sini check in..even lalu je tmpt tu, check in...fb...hahaha..itu smua melor punya pangai..ntah apa2 je..sket2 check in.
yelaaa aku kan pompuan meroyan....
so smlm aku bk fb sbb adik ipau suh tag gmbr kawen..then tetanjat sebab tgk feeds ada berita kwn aku pny adik,baby dua meninggal.... allahuakbar
haaa skang sila selalu on fb awak ye...sebab nak tau hal kwn2...
ok bye

Saturday, September 13, 2014

bengang!!!!


kenapa mesti HP aku rosak hari sabtu ahad dan isnin????
kenapaaaaa
isk
isk..isk
isk..isk..isk



grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


Sunday, September 7, 2014

Friday, September 5, 2014

budak2 memang best


morning uolsss

cerita lama ni..ms puasa..adik aku msuk dlm insta...aku selalu tgk gmbr ni coz aku akan gelak guling2...mcm comel.je mereka...
mereka main jual2 n masak2 mcm kat kedai makan...
menu dia
-kulit buaya panggang..
-stik kanggaro
-dolphin celup tepung
-air tembikai

umar oder lagi best
-zirafah masak dengan nasik
-binatang masak sampai habis
-air masak..
mbahahaha
aku pun tak paham menu binatang masak sampai habis tu mcm mana...
zirafah masak dgn nasik mungkin mcm claypot tu kot...imaginasi melampau bebenorr

tu yg ashu tora mendapat seekor zirafah dlm pinggan dia...maklumlaaa zirafah masak dengan nasik..mbahaha

mainan nia depa main..best je kan. takyah nakpikir hal keje...makan zirafah wei..stik kanggeru lagi..muahaha...lawak tol.

bestkan..rindu

Thursday, September 4, 2014

mabling,babling,gigling,punching.....bluwekssss

assalamualaikum

1-last week kan aku ckp ontel aku tereksiden lagi...kereta depan aku bawak keta mcm sipot sedutsss...aku n melor ingat dia nak laju...sebab trepiks lite masih hijau..dia melaju tetiba terus brek bila lampu oren n merah..kami dah dekat n relakana jelah mencium muntots keta depan...hurmmmmm...dah tau sakit mata tu duduk jelah umah...pastu sibuk beborak..grrrr geram aku..tapi  mls nak bawak kuar stereng keta...klu  tak mmg aku hentak je..biarlaa aku popular dlm utube pun..gantikan kiki..aku jadi koko..

2-marah pun tak guna...ontel masih mcm tu jugak..kesian dia...itulaa kereta yg banyak berkhidmat utk kami bedua...keta yg ulang alik pi balik kampung...sian tgk dia..walaupun dia tak de la teruk sangat...tapi kuat jugakkan body myvi...keta proton tu kemik dlm jugak ar..ontel aku pecah plate depan je...ishhh geram laaaa bila ingat..rasa nak tunjal2 je...esoknya lepas kejadian dia kol ckp reverse sensore dia plak rosak..helloooo ko yg salah aku plak nak tanggung...pastu pandai ckp ala kita melayu sama melayu je kot.....habis tu yg dah tau nak drive tu kosentrate jela drive..nak beborak n bawak slow macam ba** buat apa....

3- aku ckp kat melor takpelaaa...bukan rezeki kami..bayaq jelaaa sebab bukan bawak kemana pun isu ni...kami kat belakang...walau apapun halnyeee mmg akan salah kami gak..katenyeeee...bluweksss

4- aku tak tau mcm mana nak control makan dah..uwaaaaa geram...badan mcm kena tiup belon..tensen makan..kena marah makan..susah hati makan..melor membebel aku makan....uwaaaaa apaa nak jadi ni....

5- mak dah balik kampung..aku tak pegi
pun umah atok jengok mak...mcm2 hal..tak sempat langsung nak pegi sana...malas nak cite

6-  kenduri mak poji kat ipoh pun aku n melor tak attend sebab kami keje.. masak laaa keba marah

7- kenduri umah kak ayu yg kentut pun dengar ni pun kami tak pegi..memang kena buang family la nampaknyeee..

8- melor mmg suka memasak..dulu laa...sekarang klu dia masuk dapor..uishhh fobia aku...sebabnyee aku pun tak paham..nak goreng fries je pun..tapinye senduk dia siap yg kuar senduk nak tapis minyak yg kalau goreng pisang kat tepi jalan tu...nak makan sorang or berjual....aku jarang kot guna penapis tu...kecuali klu ada ramai org kat umah ni..aku guna la cepat sket ngangkatnyee..eeeeii gedik kan...pastu ada hati ckp nak mee la..apa la..bukan aku tak bagi..satgi jerit ma mangkuk mana...ma senduk mana...ma sudu mana. ..pastu membebel sendiri..aku ada beli ni..ntah mana dia letak..aku ada beli senduk ni mana dia sorok....hohoiiii semak dengarnyeee...lepas tu sinki penuh dedua...sapa nak kemas tu....AKULAAAAA

9- sekarang topik utama selalu borak adalah kita beli lori nak..kita jual goreng pisanglaaa..kita jual baju laaa...kita bukak kedai makanlaaa....kita jual bululaa..hahaha..hadoiiii susah hati weiiiiii...psl apa?????kita2 jelaaaa yg tau kan wani..paaaeerah.....hurmmm taktau nak ckp macam mana...umuq dah lanjut..nak apply keje tapi cuak nak pi intebiuuuu..

YaAllah permudahkanlahh urusan kerja kami..moga rezeki kami smuanya berpanjangan disini...aminn

Thursday, August 28, 2014

mari mengenang zaman silam

assalamualaikum

semalam ada lagi dugaan...Ya allah..rasa mcm tak mau harungi hari esok..well ini la manusia lemah kan...
so aku mengemas lagi..mcm habit plak..susah hati je kemas..ntah apa yg dikemas....
so jumpa gambar lama..zaman singlemingle
zaman klu kol mak aku berejam-rejam..
bukan sekali..tapi banyak kali kol..pagi sekali..tengah hari..malam
tp ckp ngan mak je
sampai abah selalu ckp kenapa anak2 tak nak ckp ngn dia ke...hahaha...
tipikal fmly kot...abah kan jarang kat umah...jadi apa2 semua nak share ngan mak..even beli sependa baru pun nal citer ngan mak...
ni ms family day maybank dulu..maybank finance selayang...branch aku ni before merge dgn maybank,fmly day best2..sebab staff tak ramai sgt..bila merge dgn maybank, depa dab ramai...sampaikan aku ms nak berenti pun tak kenal smua staff lagi..hahaha...
so aku penah alami zaman kritikal merge n buang org dulu..tapi sekarang nak kena hadaplagi sekali...
insyaallah pa, ada rezeki kita, adalah..isk..isk..isk...sedih...sian aku tgk melor..
mcm ayam berak kapur...semua benda tak kena...itu yg sampai telanggar keta org kot...

ni plak ms aku lepas tunang...miss u mother...if ms boleh diundur...aku rasa aku nak  pegi zaman ni..happy..takda pkr mslh even pegi keje naik bas..lalu kwsn nepal n bangla..tak takut pun..depa ni baik je.hahaha.baik yeee..

gmbr bawahplak s celebrate birtday wancik..duluuu bln satu peti ais umh atok penuh dgn kek...birthday olen wancik bib along abg abgzizi..smu celebrte plak tu....itu aku ckp umah atok adalh tempat yg best sekaliiiiiiiii...even tido besepah (trademark fmly aku kt) tp bahagia dia masyaallah...tak tergmbr..
kami clbrte bukn majlis besar n cake mhl pun, dulu ada kek 12 hengget bunga matahari.....klu buln 1 n 10 merasa la kek tu sebab asyik beli kek tu je kan..hahaha...kami tongtong ar...aku beli kek,abg beli mkn, atau wancu msk atau along ke msk...best sgt...bukan apa pun...seronok sebab tgk nama org atas kek n tiup lilin...feel blessed sgt diraikan org tersyg...
penah nak jugak celebrte birthday wanciktapi bajet tak cukup coz beli kek, ku beli mkn kat psr mlm je..rangka ayam 4 ekor kopok lekor yg nipis tu byk2 coz murah..hahaha...duduklaa bersidai makan keropok lekoryg rs nak berdarah mulut sebab keras..hahaa...kokak la ayam sorg sikit..yg pntg kek ada n tiup lilin...
mmg famly hj jems suka buat havoc..cousin's n untie...rindu korg.. *_*

ini plak ms cinta hati pimemancing...gila wei 
pak alim ni..dia suka memancing...mana lubuk dia tak pehi..sampai ada cina tu ckp 'lu ni gila la..org takberani woo masuk itu tasik'
hahaha
ko tgkla dia duk mana
tpni mnving lepas gian bwk ank2 tak silap...kat rompin...alfatehah abah...

yg sebelah tu aku...mcm indon dtg malaysia naik tongkang kan..hahaha
ms ni kat melaka..pi umah kwn aku kuala linggi...best woo kmpg dia..pak.menakan dia ada bot...dia ajak ronda laut...best giler..sib baik tak kawen dgn abg  nelayan..hahaha
depa pun tak selera tgk aku..hahaha...
best kan mengenang ms silam...
isk.isk..isk..

aku habis kata2..
k bai

Wednesday, August 27, 2014

hari membebel aku

assalamualaikum

dulu2 ms kecik mak aku selalu bebel

alas kaki jgn sepak...alaa yg letak kat depan pintu..yg letak depan bilik air..yg letak kat sinki...
mak ckp cuba jgn disepak benda tu...pijak elok2....

rupanya betol gak ckp mak..sekarang aku ken membebel kat chief kodok aku..arghhhh...
alas kaki mesti akan disepak..tak pun berjalan ikut kaki mcm setokin...i is rimas ok...
benda tu nak kena pijak je pun.kenapa mesti berjalan sekali...suka sgt dia sepak2...dah bekedot...pastu bukan betolkan balik...

yelaa benda simple je pun kan..kenapa kena tulis kat blog..mbahahahha...suka aku la..kata ini blog aku....

banyaknye keje nak buat .nak kemas stor belakang..sebab dah mcm apa je..tempat beranak kucing dan tikus...smlm org tembak ubat nyamok tu...berasap2 umah smua..tgk luar mcm kat obersea..feling2 jap..hahaha...pastu  cuak gak...so berazam nak ngemas..tapi org blkg ni renobet umah dia...kat dapor dia..segan pulak aku..

nak kemas bilik atas....tapi byk sgt barang...mana laaa aku nak letak...melor mmg suka sgt beli brg..lepas tu aku sndiri tak tau nak letak mana..sama gak baju dia....nak dibagi org tapi dia tak setuju...arghhhh semak aku..kang akh simpan dlm peti karun,kang yg disimpan tulaaaaaa dia suh aku cari...rasa nak lari je bila aku simpan pastu tak jumpa..dia tau tnya je kan..pdhal banyak je baju lain.tapi aku mmg selalu letak baju yg dah lama dia tak pakai dlm peti karun coz aku tgk dah lama tak pakai...jadi aku simpan laaa.......hurmmmmm susah betoii....kang goyang kaki je baru tau..smua aku mls plak ....uwaaaaaa

p/s:lepas ni mesti ada  org tu marah...mbahaha..ok mlm ni sy tido bawah..bluweksssss

Monday, August 25, 2014

lihat ditepimu

assalamualaikum

indah betol matahari pagi ini.

suhanallah.....

berpagian aku meredah jalan...jika dulu sepi dan lengang...

namun sejak bertukar penerbangan simerah, laluan kerja aku semakin sesak...

agak slow dan cuak bagi aku yg jarang memandu...

aku tak kisah pasa lori atau bas..

aku lebih kisahkan pada si motor...risau walaupun mereka lebih laju dr aku

jika yg lain membebel mahu pergi kerja dipagi hari..tapi aku membebel sebab balik awal dipagi hari...

mungkin disekeliling aku ramai yg bekerja shift...maka mereka smua berkejar pulang awal.barangkali sempat menghantar anak kesekolah...

aku masih berkira-kira...mahu pulang atau menunggu sehingga jam 9 pagi..mungkin sudah kurang mereka yg dtg bekerja...dan waktu penerbangan yg kurg di tengah hari...

hiba tiba2 menerpa..memikir kerja shift diusia tua..kuatkah aku..mbahahaha...adoiii

bantal semakin memanggil.langkah aku teruskan...

benar...kenderaan sesak dijalanan...menghantar pasangan bekerja mahupun mahu terbang ke awan..

di satu selekoh tiba2 aku tersedar...

sekumpulan org sedang memotong rumput ditepi jalan.astagfirullah..mereka lebih awal dtg bekerja...barangkali pulangnya juga dikala senja..sedang aku...selesa dgn masa kerja..namun merungut kalah mereka ditepi jalan...cukup makankah mereka..terik mentari membakar diri..sedangkan aku sedp disimbahi udara sejuk penghawa dingin didlm kereta atau ditempat kerja...

YaAllah...ampunkan aku..lindungi aku....bantulah aku dan kawan2 ku...

terima kasih Allah...aku masih diberi peluang menghirup udaraMu, melihat kecantikan matahari dan merasai dinginnya air hujan...terima kasih Allah...

#stay strong


Yuna - LANGIT #flyinghigh

bestnyeee lagu yuna ni

lagu ini untuk filem pendek tajuk terbang..



mohon share disini....



\\



(sebahagian lirik.)



terbang

terbanglah tinggi

walau tanah dikaki

kan ku cari langit



terbang

terbang tinggi awan

biru menanti bersama pelangi





tapi aku sedih



aku sayang MAS dan burung besi ini yang telah

membawa bendera tanah malaya ke pelusuk dunia...



i'm proud to be malaysian n  a part of MAS(eh tetiba plak)





#staystrong








Friday, August 22, 2014

mh17 dalam kenangan

Dari DIA kita datang

kepada DIA kita akan pergi...

Allahuakbar

ber memandang,berat lagi bahu memikul

ahli keluarga terutamanya, rakan setugas, management dan staff mas, pucuk pimpinan kita dan seluruh rakyat malaysia....



dalam duka kita bertafakur
dalam bicara tersusun hormat
setiap hati terus dijaga
walau rebah dan hancur lumat

bersabarlah wahai  saudara islamku
dugaan besar syurga habuanmu
disambut gah jutaan alfatihah
mereka dikenang bagaikan hang tuah

walau siapapun mereka, aku terkedu bila membaca satu blog ini..benar juga pendapat dia...
kebaikan apakah yg telah dilakukan oleh mereka sehingga begitu rupa penghormatan yg diberikan...
subhanallah....
kita yang hidup ini jgan pula sibuk menempelak, mempertikai atau bercakap yg bukan2...
mahu berhastag pun jgnlah gambar yg bukan2...
gunalah sedikit otak yg ada
dan jagalah jari sebelum berbicara
mungkin family yg terlibat kata tak apa...
tapi bagi aku yg melihat 
"sakit pulak hati kite"
walaupun gmbr makanan atau gmbr selfie berbaju hitam....tp aku rasa
ntah apa2 kan...

oklah...maaf ini coretan aku....just my 2cent...

Thursday, August 21, 2014

daun melong

aku dgn terseliuh atau tergeliat mmg tak boleh dipisahkan...mudah sangat la terpeleot n bengkak...dulu2 ms kecik dedua tangan aku patah sebab main kuda2 dgn kakyong guna kerusi rotan tu..kak yong atas aku duk bawah..sekali terbalik hempap tangan aku..dua2 plak tu..patah beb...sian abah n mak kena cari bomoh patah..zaman 80an mana la nak cr doktor..agaknye klu ada doktor pun mcm mana ye depa simen tangan aku.hahaha

so mak ckp jenuhla cari bomoh n tkang urut.sekali ada org bgtau ada sorang bomoh patah...kat area bagan serai tak silap aku...pegilaa kami 3 beranak naik motor jam dua pagi mak ckp..pi umah bomoh urut tu n melalaklaaa aku sebab sakit..sekali urut je dah ok..mak ckp dia guna air liur dia kot...dia mcm acah2 la kat mulut dia then urut tgn yg

patah..hahaha..takpe aku sanggup je kot klu guna ayaq lioq janjo tokbomoh tu takdak eid, sakit brjangkit atau ebolaaa....hahaha..lagi best klu tokmoh hensem mcm muka zill..ceh..nak jugak

kesan tgn patah, tgn aku akan bengkok kalau diluruskan..pengkau jadinya.. tapi tak boleh salah sikit. sure tgn bengkak n terseliuh...even terhentak pun akan bengkak.

lepas urut dgn mana2 tkang urut, mak akan balut tgn or kaki terseliuh aku dgn daun melong...

so semalam tu aku balut kaki dgn daun melong la..jauh daun tu..dtg dr selancar wooo...hahaha..mak bawak khas utk anak manja dia yg menangis-nangis sebab tahan sakit..mbahahaha..tapi gatal nak jugak menari...

daun melong dgn aku mmg membesar bersama...kira kami kamcenglaaa selain dengan daun durian belanda..daun durian belanda tu buat ubat kalau demam...maklumlaa org kampung kan...mbahahaha

hilang sket sakit kaki aku...tapi nampak mak lagi hilang rasa sakit..rindu sebenarnye..hahaha..

nilaa daun melong..aku amik dlm google jeee

Wednesday, August 20, 2014

Tuesday, August 19, 2014

aktiviti malam minggu

ni lah ektibiti meronggeng kami...
iyee aku pun kurang konpiden sebnarnye
badan aku..keras tangan aku,sumbang langkah tarian aku...semualah..
tapi dorang yakinkan..kata ok
malu gak sebenarnyee
kesian kat mereka..dahla berbayar ok tarian ni..hahaha...

majlis berlangsung didewan tabung haji...majlis jamuannhr raya bersama anak yatim...seronok gak..ada magic show...cabutan bertuah...
artis pun ramai gak..ada aziz singah,che lah,wahidawassini n kartina aziz..baik n best betol kartina aziz ni...

ada ckp muka sama.hahaha...renyehla samaa
nanti tua mungkin sama kot...harap kuat mcm dia..sihat woo autie ni..n moga dia sihat sentiasa...

ada yg tanya kami freelance ke?tertelantelan ayaklioq nak jawab...kalaulah depa tau ini first time aku menari mesti reject awal2.hahaha
apa2pun ini kenangan hari tua aku nanti..anak takde..jadi aku cerita la ulang2 ngan melor..biar dia dengar sampai tekentot-kentot..hahaha

Monday, August 18, 2014

demi sekeping pizza

hurmmmm
esok dah kene keje..adoiii penatnyee..tak de mood nak keje...sebabnya MALAS....
ok la kan..sebab malas..ok pa
org smua akan rasakan monday blues..tapi aku lebih rasa tuesday bluesss.
urghh lemaunyeee rasa...bosan tahap gaban..nak balik kampung pun buat penat je sehari dua..dpt balik seminggu best wooo..
tapi mana boleh dah gitu....hadap jelaaa sensorang...
semangat owh semangat....mohlaaa cepat...ada lagi lebih kurg 8 jam sebelum esok pagi...moga aku semngat esok..
*~*
semangat demi sepotong pizza...ok tak..hahaha..mcmkan esok dpt pizza klu pegi keje...phuiiii

caribatubelahbatubetangkuppppppp!laaa!

p/s:gmbr amik kat google..ntah sapa punya..maaf ye...gmbr aku mkn pizza takde..kan hp aku format balik..smua ilang... :-(

sakit sungguh ati saya

assalamualaikum

hp saya diupgrade semalam..tiba2 keluar bahasa german...saya sangat sakit hati...sebab smua yang ada didalam hp saya hilang..gambar2 semalam yang saya beronggeng yg nak ditunjuk pada kwn2 saya yg dua org itu juga telah hilang. paling sengsara apabila gambar saya dilondon dan paris juga hilang...tambahan pula saya tidak membuat salinan lain...saya sangat sakit hati...dan apabila saya sakit hati, saya mmg sopan santun..

.arghhhhhh ni nak nangis ni....semalam lepas show(puii showlaaa sangat) sampai umah dlm jam dua pagi gak coz pi makan sat dgn chief kodok...sian chief lately diabaikan coz aku asyik berlatih je...walaupun akhirnya aku tersalah step...malu ai...cite psl beronggeng nanti la aku cite..gambar seketoi haram smua takdak..nak cite apa....bulu mata adalaaaa

so smpai umah hp aku ada bateri tapi byk sgt wasap masuk terus bateri kong sampai pagi..ahad chief pi keje tggllah aku...sebab aku ABC, aku penat n aku tido laaa..maklumlaaa sabtu aku keje malam..pagi sabtu habis keje pi appnt gg..pastu jalan jammed tahap aku nak jadi resaksa dah rasanya, then terus pi subang coz prektis sat utk show mlmnye..so mana ada aku tidoq kan...jadi bila dpt bantal lupa diri la akuuuuuu

sedang nyenyak aku tidoq, aku teringat adik aku adan nak singgah..dia anta mak balik umah atok sat..so mcm eh adan nak mai...sekali aku bangun tgk tingkap tgk adik bongsu aku tngah muka mcm badang dah.nak tukar ijau je lagi..marah2 sebab pinyu tak bukak..hahahahahahha

aku bukak pintu sambil gelak2..nhahaha..rupanya dah kol 0130 tengah hari dowhhhhh..sedap betoi tidoq..hampeh bebenorrr..sian mereka..mak pun dtg sekali...kena bebel la aku..mana la aku nak sedor...maaflaaa semua yeeee

so lepas dpt charge hp dlm kol 8 mlm br aku on n tgk kuar bahasa jerman..arggghh geram aku..terus dia fotmat hp ni smua ilang...so redho jelaaa...huhuhu

Thursday, August 14, 2014

sambal hitam legam

assalamualaikum

wah nampak sangat aku malas sekarang ni..keje nak main hp n apdet je..hahaha...ala yg baca pun wanikeni..lagipun dia cuti lama..aku rasa mcm setahun tak jumpa..hebat sangat perasaan itu..
hari isnin ada org bagi belimbing buluh...tanya aira, klu dia tak mau aku nak bawak balik..nak buat sambal itam katanye....uishhh tahap orang kampung sangat sebab nak conquer sensorg buah belimbing...
tapi hr rabu baru sempat masak...aku bc kat intenet, klu nak msk kena guna kuali yg dah tak digunakan..lagpun aku tak tahula tahap hitam dia sampai mcm tu sekali...
so aku masak laaaaa.aku tutup konon nak bg cepat ilang airnya..sekali aku buka penutup...hadoiyaiiii...hanjat gegel...
mcm mana ni..aku dah menggelabah dah..
tapi poyo lebih aku sabar lagi....aku alih2 n tutup..ku biarkan lagi..sekali aku bukak...takleh jadi ni .aku pun kacau3 sampai dah kering dan semakin hebat kelegaman dan melekat hebat kat kuali, maka aku pun tutup...mbahaha..maka jadila sambal itam yg tak itam sangat..
sedap kot makan dengan nasi panas lembik2...
tapi aku sorang je yg makan pun ..melor tak makan sebab dia org bandooo...dpt bini owg kampong .huhuhu
tapi tu laaa masam sunggoh...klu masam boleh buat lauk diet tak????????

laksaa oh laksa

assalam

laksa adalah kegemaran aku dan melor
jadi daun kesum n bunga kantan adalah sesuatu yg wajib ada dlm peti eis...daun kesum dpt free dr wanikeni...dia kan perajin orgnyeeeee..smua benda rajin tanam.
bunga kantan kak shaz ada bagi...gemuk2 bunga dia..mcm aku...jadi dua brg ni aku akan letak kat tempt beku tu...nak guna amik je...kadang2 nafsu buaya sampai, kol doblas pun aku masak laksa..tak dpt makan complete set, tapi dpt hirup kuah dulu pun dah ok dah..esok pagi barula buat complete set..hahaha..ni bukan napsu boya dah, tapi napsu antu raya...buruk lantak sungguh.
so baru2 ni buat lagi tapi ikut resepi cik dah...omak aku la..cik dah selalu buat resepi sedap2 dan senang..pastu belagak bgtau aku ckp senang..senang cikdah tu tapi susah jugak bagi aku..hahaha
mak ckp laksa mak tak guna belacan..mak buh bawang putih.tapi sikit je...aku trylaaa sekali uishhhh i is craving ok dgn kuah laksa sendiri..lantak la sapa nak ckp kuah laksa dan belacan seperti irama dan lagu..tak boleh dipisahkan....tapi tidaklaaaa..sangat sohdap ok...omnomnomnom
nak buat lagi tapi laksa pulak takde..malas i nak pegi kedai..huhuhu...
kan best ada poket doremon...boleh suh dia kuarkan laksa sepeket!!!!!

Wednesday, August 13, 2014

loo tak nampak rupanya

ntry kelmarin...
tak nampak kan..hahaha..nila yg melor wasap ke aku..huhuhu