Tuesday, August 27, 2013

beria je

assalamualaikum

geram tol.smlm pi gerai mcm2 ada(yg juai begee bakar tu)....mls mkn meat ball terhingin try western depa...aku tgk gmbaq dia punya steak sikit punya tebai dan menggiurkannnn...oder ar..semangat hohoiii...mengkonon leh belagak dlm blog aku pi mkn steak..sekali sampaii ..sedihhhh
leper semacam tak mcm gmbaq...gravy sebiji amik dr botol..sos black paper katenyerrrr...black mmg dah black. tp grrrrrr..geram..geram
dah la mcm lempeng jer leper..coselaw pun x sedap..fries mmg sama je rasa..hurmmmmmn... melayang lima belas hengget...
hahaha...mengkala ko dah mls et,byk pulak songeh ngompelen org..muahaha

Thursday, August 22, 2013

mee goreng vs sup urat keting

assalamualaikum

lm betol x mkn mee goreng..konon2 sejak pndai msk mee goreng berlagak la x nak oder mee kan...kelmarin terhingin mkn mee goreng..time tu tiba2 teringat mee gireng cik b yg sedap sgt2. cik b ni jiran mak..lepas suami dia meninggal terus cik b tak jual dah..sedap sgt mee goreng dia..tambah bila perah limau...lagi satu kilker dish cik b adalah nasi minyak..jual masa pagi..sodap bai...
mee goreng yg ku mkn ni dekat rumah aku..bolehlaaa dr tak do kan..

pastu semlm blik keje melor ajak pg pasar
.teringin mkn sup urat keting ni..alhamdulillah...hampir gile la aku mkn..sib baik melor x suka..hahaha..takperlaaa gemuk sket( cheh sikit konon)

klah..bubbyeeee

lots of luv 
et

Monday, August 19, 2013

hoyeeee balik kampung

assalamualaikum

yes akhirnya dpt gak blik kg..lm woooi tak blik kg..sejak pg umrah mak duk umah along n atok...raya oun kat kl gak...gile best dpt tido umh mak..tambah tido bilik adek..kahkahkah..best wooo

kitorang gerak lepas aku habis keje..kol 7 pagi hoi aku blik..membe aku siap wasap lg bgtau selama dia keje x penah dpt blik kol 7..kahkahkah..smp gitu sekali kehidupan kamibila dpt blik awal..muahaha..kecoh seduniaaaa
kami singgah dulu kdai lempeng kat depan jirat china area kmpg salak tu...best sebab ada juai lempeng dan cekodok bawang.kdg2 acik tu juai cekodok bilis..cicah ngan smbal telor dia..yummehh..

singgah umah jap tkar bj terus gerak..sebelum smp serembn ada xcident..jam skjp la pastu aku trus tetidoq tau2 dah msuk simpg empat..melor tak nak kalu hutan percha..aku suka lalu situ..utan jer kan..ok jerlaaa kan..tp berenti lg kat bundle kegemaran dia..ms tu aku dah ngeng..mmg x larat bk mata dah..pastu berenti lg mkn cendol jap kat segamat..ingat habis dah rupanya berenti lg kat pasar bl ikan..melor mau mkn laksa..baru teruskn perjlnan smp umah omak den...huiii lmbtnyerrrrr..
smp umah mak,rupanya mak puasa..ooo coz ingat ptg tu nak bwk mak mkn luar..kira ok la kan..ptg kitorg gerak pg pizza...
mak jemah meyah 

borak2

ngumpat2..hahaha

budak banyaaaaaak akal....mulut x leh diam

geeram tollll aku ngan dia.hahaha...byk mulut wooo

hr ahad x buat ektibiti pun..nak msk ayam kat kodai smua takde..hadoi aiii..tgh hari anak buah mak kak anah mai...borak2 smp 1230 mcm tu..then mak minta cr rmbt mati die..jgn tak caya aku bykkkkkkk uban..patuit gatal..mmg la tak elok cabut tp gatal tahap nak tercabut kulit kepala klu garu wooo..hahaha..tua dah aku ni. takperlaaaa..alhamdulillah
ptg sket pg kubur abah.tp nak ujan dah ms tu..then kitrg jln2 bwk mak tgk rumh org..kelakar betol ms ni..
lalu umah kak anah.last kitorg singgah..kak anah ni ada ank istimewa...dulu boleh jln tp skang x leh gerak coz jatuh..sian atie...mak akubpunta nangislaa tgk cucu dia.sedih plak aku tgk..sabarla kak anah...before kitorg blik atie gelak..untuk mak kot..mak cium atie..uwaaa sedih pulakkk
kitorg gerak dlm ujan lebat..ingat nak blik tp mak ajak pusing lagi tgk umh org..kahkahkah..ikutkan jerlaaa
blik unah adan dah tunggu depan umah..risau katanyer lm sgt..dah nak pg cr kekubur abah dah katanyer..
alhmdulillah hujan turun lebat sangat.jadi lagi mlslaaa aku n krol nak blik...sedap betol tido umah mak..asal letak kepala je tidoooo..muahaha
kami blik awal pg isnin..dlm kol 4 pg grak dr umh mak.sayu je tgk mak.ajak dia ikut tp ada knduri dpn umh aku.hurmmm ok lah omak..nanti ada ms et balik lagi..luv u omak
tp kabus punyaaalah tebal coz lepas ujan kan..melor drive pun 50-60 je...tak nmpk jln woo..huhuhu..uarghhh rindunyer kat kmpung tmbhan kat budak mulut becok si nia tu...

lots of luv
et

Sunday, August 18, 2013

ijab & qabul

assalamualaikum

aku rasa ramai yg dah tengok cerita ijab&qabul kan?sebab cerita tu la aku duk dengaq ja lagu demeises ni..gila sodap la...aku klu dah suka, memang sampai muntah la komputer ni duk ulang lagu yg sama..hahaha 

drama ijab & qabul tu sedey kan? tapi geram gak coz senang2 jer adi putra tu nak kawin ngan kawan baik zarra..alasan nak anak..isk..isk..isk..klu aku la..mcm mana kan? well aku kan manusia yg lemah..hahaha..9 tahun bai kawen bukan kata org luar, org terdekat pun dok tanya, lemaih perut weii..ehhh terkeluaq topik plak....

sebab ini blog saya yang punya, sebab saya suka ini lagu, saya mahu bubuh disinilah..ini kali bolehlaaaa...huhuhu



Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kaulah yang ku tuju 

Dan teringat janjiku padamu 
Suatu hari pasti akan tepati 

Reff: 
Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kaulah yang ku tuju 

Dan teringat janjiku padamu 
Suatu hari pasti akan tepat 

Reff: 
Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Karena bagiku…. 
Engkaulah nyawaku…


notakontot:aku sayang melor

lots of luv
et

Saturday, August 17, 2013

special assigment

assalamualaikum

haaa nielah tuan besaq yg nak mencemar duli mai umah aku...hahaha..tengok dia gelak sampai hilang bijik mata...banyak akai wooo ini budak..mentang2 aku cun (phuiiii) dia langsung tak bagi chance aku nak gerak pi mana2..mesti dia merengek..kahkahkah

dia ni anak member aku si wanikeni..disebabkan ada masalah yg tak dpt dielakkan, dia minta tolong aku jaga...guwe no hal punyer...melor paling excited ar kan jumpa si ebok ni..geram bam bam..



ms ni akashah lepas mandi..pandai betol dia main. tu suar tu kan ada butang bawah kan..aku kot yg tak pandai bagi dia pakai pampers..jadi button tu asyik terbukak jer..ke salah peha ko dik..muahaha..tak derla.aku rasa salah aku kot..sia ko dik duk ngan acik limah comot jer ko..maklumlah acik kan single lagi..muahaha..lempang kang.


ni kakak dia..aku dulu pernah gak jaga aleesya ni masa dia kecik..siap melor buat konsert tu..main gitar..ntah apa2..tapi heran gak aku coz aleesya ingat wooo...dia masuk bilik aku yg belakang tu pastu dia cakap aleesya ingat kat katil ni la leesya baring..aku mcm haah la..leesya ingat yer..iyerrr ingat uncle main gitar lagi....perghhhhh wani ni salah makan vitamin ni ms ngandung aleesya ni..hahaha

dia bawak barbie doll dia..siap pesan kat aku, sebut betol2..maklumlah acik limah ni kan gg ada divider..sebut pun tebal jer..barbie doll dia ni aku bagi pakai baju ala2 gaun la padahal tisu jer tu..kahkahkah..wat lawak leesya oiii..tapi dia layan jer aku yang ngeng ni..agak2 bosan dia main game hp aku..pastu tgk tb pastu ajak aku main barbie doll lagi..lupa plak nak bagi wani kasut barbie doll dia..muahaha..tetinggal dlm bilik aku kat atas.baru pasan coz petang sebelum balik tu dia ajak lagi aku main barbie doll ni..tu yg tetinggal tu

ni la aleesya dulu2..dia suka kuarkan lidah dia..homei..homei.homei


terima kasih la kat wani sebab percaya kat aku jaga permata hati dia ni...maklumlah aku ni bukan ada pengalaman pun...terima kasih sangat2..jasamu aku n krol kenang...maaflah klu ada yg terkurang kasih sayang..hahaha..

moga wani pun bertabahlah sebab dia kena berjauhan dengan hero kecik dia tu..sedey wooo..aku yg baru jumpa n jaga sehari pun sedey tambah dia..kuat semangat..kuat semangat...kita perlu kuat semangat untuk hari2 yg akan dtg..

masa tengah hari tu adan kol aku, dia dengar suara aleesya tgh main, jadi aku ckp ar aku jaga anak kawan aku, dia pun tak percaya bai..dia gelakkan aku lagi ada..agaknyer klu mak aku tau mesti dia buat kenduri ni..hahaha..pastu klu adik aku tau agaknya sujud syukur dia...yerla, aku ni mana tau jaga budak kan..aku riba dani pun sampai muntah2 dia..hahaha..sian dani..risau bai tapi alhamdulillah...dipermudahkan

notakontot: i kan brutal..mihmihmih


lots of luv
et

Wednesday, August 14, 2013

asam pedas ikan masin

assalamualaikum

ini antara fav dish aku..asam pedas ikan masin ..lama tak makan coz melor kan org bandarrr (mata keatas) sangat..hahaha..dia pelik n tak pernah jumpa pun org masak ikan masin macam ni...
sedap bai...rugi hidup klu kata tak sedap lauk ni..kahkahkah..kasaq sungguh ayat ko
dulu ms abah ada, ni antara lauk yg selalu mak masak..lepas arwah tak der, kami jarang dah makan lauk ni mungkin sebab tak jumpa ikan masin ni..biasanya abah jer yg pegi kedai n beli..teruk tol aku kan..
kadang2 mak buat gak ikan masin masak asam...atau ikan bilis masak asam..buh plak cili padi n makan dengan nasi panas...perghh berebut bai...



asam pedas mak aku nyer style ni senang jer, blender cili kering, bawang putih, bawang besar then tumis sampai pecah minyak tp jgn kuat sgt apinyer...pastu letak air asam..aku tambah asam keping..dia sedap masam2 sket kan..dah kata namanyer asam pedas kan..klu tak masam, kena panggil sambal ikan masin..muahaha..

aku sebenarnya tak pasti gak jenis ikan masin ni..aku tau makan jer..hahaha..ikan masin yg memang nostalgia ni coz feveret abah, aku jumpa kat kampung melor..bandar bahru kulim ms balik time pose ari tu..aku beli 2 peket jer...sepeket bagi mak..pastu mak masak asam pedas tapi lebih sedap ar dr aku msk..berebut-rebut bai dengan bib, along n adik..hahaha


ni spesis idop..kejadian dah jadi ikan kering aku tak ambik gmbr coz aku kan malu2 alah....so padan muka aku kan..pastu pandai2 ckp ikan masin duri..klu salah korang buat2 paham jerla..muahaha

gile sedap dapat makan dengan nasi panas2..sodap sesungguhnya tiada tandingan..tambahan tak payah berebuit dengan melor sebab dia kan budak bandor..hahaha..aku masakkan dia sup kentang, telor dan suun jer..pergh nama menu penuh satu a4 paper..

esok aku ada tuan besaq nak mencemar duli..harap2 mood tetamu besaq tu elok n baik2 sahaja. agak gementar sebenarnya coz i kan pemalu..hahaha..so malam ni balik kileje kena kemas apa yang patut n sedia tempat empuk supaya esok aku boleh ngadap dia jer..hahaha..mesti best..padan muke melor keje..aku jer konker dia sensorang..klu tak sure ada konsert esok..hahaha

oklah..have a nice day uols

notakontot:guwe tak pasrah..guwe tak rela..guwe tak boleh terimeeee


lots of luv
et



Monday, August 12, 2013

sembang isnin

assalamualaikum

welcome back uolss sapa yg dah keje tu kan..hahaha..mesti lemau pegi keje..aku ni lagilaaaa lemau...

aku pun tak tau la apa nak jadi dengan muka aku yg berparut ni..uwaaaa..tensen bai tgk parut banyak plak tu..dah tu jerawat ni plak muncul tepi mulut dan kebawah..salah aku jugak suka kutilkan dia..maka dia pun tinggalkan kesan yang klu aku hilang, confirm melor jumpa balik coz banyak sgt parut..hahaha

semalam aku ckp kat dia, muka banyak parut jerawat..baru dia ckp "haahlaaaa"...see..dulu sebelum kawin jerawat sebijik pun dah bising...sekarang parut beribu lemon pun dia buat tak tau...candy crush ngan wasap jer kan..muahaha..(eh tak puas ati plak)

so semalam lepas adik badik melor balik, aku ajak dia pegi watson..nak cari huriscar..angah pakai cosmodem ke hapa ntah..tapi aku baca banyak rebiew bgtau hiruscar cepat berkesan..aku ni nak yg murah tapi cepat meninggalkan kesan..mihmihmih

aku rasa jerawat naik ni sebab duk pakai mcm2 produk kot..padahal kulit aku ni dah kertu, nak pakai produk remaja sunti, memang tak ar kan...ms remaja, jerawat tu maneh..sekarang hampehhh..hahaha..aku memang nak cuba produk lain tpi yg biasa2 jer..kang guna produk mahal tapi tak sesuai plak ngan kulit kampung aku ni kan..jeles tau tgk kulit org cantik, mulus dan gebusssss...akuuuu...nan hadooooo..kasar mcm tuan dia jugekk

so tunggu la lagi seminggu atau sampai habis cream tu..aku beli 14.80 yg kecik jer...kang beli yg besar mcm2 parut plak aku sapu kan...klu tak hilang gak tenyeh jer kat jln tar.muahaha

sib baik aku keje shift kan, tak derla malu sangat...muahaha

p/s:semangat..semangat..semangat..aku nak ot.hahaha

lots of luv
et

Saturday, August 10, 2013

raya kami

assalamualaikum

cerita raya aku tak best sangat pun..hahaha...baju raya adalah tiada..yang kami pakai hanya tahun lepas punya..punyalah takder mood nak beraya..aku pun tak tau kenapa tapi memang takder mood nak beraya pun. rumah jer raya..muahaha..
gmbr pun ambil masa pagi raya nak dekat kol 11 gak la coz melor dtg jemput aku.dia plak dr umah mak dia kat sentul..mak mentua aku tak balik kampung tahun ni..so melor beraya kat umah mak dia dulu..menantu antu ni jer tak beraya lagi..hahaha
balik rumah dlm keadaan yang sangat penat dan mengantuk...hari rabu tu aku buat rendang dendeng dengan rendang ayam..dah la rendang dendeng tu nak kena tumbuk bagai..sapa suh cari penyakit buat yg susah2 kan..nasi impit aku rebus guna rice cooker jer..sonang kojo den..cukup bulan bil letrik naik..muahaha..


klu ikut tak larat sangat2 nak pegi kerja dah..rasanyer mcm tulang aku ni kena potong jer..nasib baik la aku coti puasa..mcm biasa la kan, tiap tahun dpt sambut puasa jer..antar balik tak dapat sebab dpt coti lesen besau punya..sib baik tak lama..jadi leh la ganti cepat sket habis.
ms nak pegi keje malam last tu siap berdrama lagi ngan melor sebab aku tak larat nak pegi keje dah..penattttt sangat2..tula, dulu nak sangat rumah 2 tingkat..skang tak larat nak kemas...pastu penat sendiri tanggung..muahaha..nak mintak cuti....cutiiii aku pun tak dak..uwaaaaa
mula2 tak larat nak pegi selayang umah atok, tapi gagahkan jugak..itupun melor yg pujuk..aku memang tak daya pun..sampai umah atok, beraya semua, terus terkam makanan umah atok..tapi makan 3 biji buah mata kucing dulu..lepas dah makan mak pegi beraya aku tak ikut coz tak larat dah..terus tidoq..bangun jer tekak perit..homaigad.nak demam ni..pastu mandi depa ajak pi umah tok cik..ok ikutla..tapi pakai baju yg sama..aku pegi umah atok adalah sehelai sepinggang coz mlm tu ingat nak balik.mak ckp nak pegi umah aku ry kedua..tapi plan cancel coz depa nak pegi umah toksu..
sampai umah tokcik, makan2 then bib sampai....lepas tu ms dia nak balik, dia suh aku pegang dani kejap..sekalinya dani muntah mcm air paip habis keluar air susu dia..bertakung dlm baju aku yg sehelai itu..dan paling best hp aku kena..uwaaa..dua2 plak tu.
tapi masih ok lagi..masih berfungsi..tp s3 dah hilang sound dia..
balik umah atok sampai jer terus dpt mesej melor bagitau umah makcik dia terbakar..4 makcik dia hilang umah serentak..giler terkejut aku..dah la semua balik kampung..patutla abah melor tak mau balik.rupanya ada sesuatu nak terjadi..
lepas basuh baju terus aku tido..itupun baju pinjam cik..hahaha..
raya kedua, masih berbaju tido cik...pagi2 tekak memang perit..telan panadol, tolong cik kejap, tau2 aku dah tetidoq..pastu melor dtg ajak balik..hahaha..
tu jer cerita raya aku yang tak berapa nak best...raya ketiga dah kerja..muahaha..
boleh la dr takder kan..huhuhu..

ok byeeee

Wednesday, August 7, 2013

salam aidifitri

assalamualaikum


alhamdulillah, telah pergi bulan ramdhan yang penuh barakah dan pahala..datang pula syawal yang indah..moga ini bukan ramadhan terakhir untuk aku..moga Allah panjangkan umur aku untuk berjumpa lagi diramadhan yg akan datang...allahuakbar...
maaflaa ntry raya patut happy tapi biasalah aku emo sket..maklumlah kene keje mlm kan...sambut puasa aku keje malam..sambut raya pun aku keje malam...mihmihmih.
serius, ini ramdhan aku yg paling syahdu..aku teringat sangat pada arwah abah.terlalu rindu pada dia..kadang2 sebab rindu, melor salah beli barang pun jadi isu...ntahlaaaaa..tension sangat..kelaut betol kan..
sian melor..kena salam raya cium kaki ni..hahaha..
aku rindu suasana raya sepuluh tahun dulu..ada abah..cat rumah..malam raya pegi segamat beli barang coz tengah murah..buat biskut ulat bulu..pagi2 berebut bilik air then baca doa sunat mandi raya kuat2 pastu jerit coz air sejuk...iron baju abah..mak akan trim janggut n misai abah sebelum pi masjid..sapu minyak atar kat baju(part ni tak suka)..then salam raya..besttttttttttt..abah pegi masjid, aku n  bib n adik akan prepare untuk makanan untuk org baraan..tapi sebelum tu biasanya aku n bib aku pose maut dulu konon2 anak dara pingitan sangat..hahaha..padahal pakai baju kurung jer..kain tak pakai pun..kelakar bila ingat semua tu..rindu sangat...

what ever pun, zaman dulu2 memang paling best kan...hahaha

sebenarnya aku nak minta maaf pada sesapa yg baca blog aku n terasa dengan cara aku tulis yg mungkin kasar atau tersentuh hati sebab aku ni main redah jer kan..aku nak minta maaf bebanyak..juga pada member2 aku..aku tau korang baca, wani, nor, nonie, intan or mungkin kak tira, aku minta maaf banyak2 dengan korang..aku rasa aku yang paling nakal n jahat mulut..maafkan aku ok..kadang2 buat lawak bangang yang memang bangang pun..so kalau aku salah, sila tolong betulkan..kita kan..kite-kiter ajer..

untuk semua kawan2 blogger, selamat hari raya..moga bulan syawal ini dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara kita walaupun tak pernah bersua muka..insyaallah semoga kalian mendapat keberkatan, kebahagian, kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki..salam aidilfitri kawan2...moga bergembira bersama keluarga tersayang...

lots of luv
et

wordless wednesday

Monday, August 5, 2013

Nur Kasih Di Jabal Rhmah

assalamualaikum

cerita ni tak silap aku tahun 2010 kot...aku memang tak sempat tengok..ada pernah baca sebab ziana zain yg berlakon drama ni coz shoot kat mekah.
sekarang ni ada main balik drama ni kat tv 1.tapi tu la pasal..drama ni start kol 1230 am...aku TERTENGOK sebab skang aku keje petang..bila balik umah memang tak tau nak tgk citer apa..duk main remote tertekan tb1...ada ziana plak kan..dengan rambut blonde dia...kelakar giler tengok...hahaha



sinopsis
WANDA(Siti Wahida) gadis Melayu yang semakin terhakis nilai kemelayuannya. Dia terlalu taksub dengan lelaki Inggeris hingga langsung tidak memandang lelaki Melayu. Wanda memenangi pakej umrah dan atas nasihat ibunya, dia ke Makkah dengan hati yang berat. Pelbagai kerenah memualkan cuba dilakukannya tetapi Wanda tetap dilayan baik oleh Ustaz Fikri. Lelaki itu banyak membantunya malah menunaikan hajat Wanda untuk ke Jabal Rahmah. Kesabaran dan keikhlasan Fikri menawan hati Wanda


yang buat kelakar sebab ziana ni nama wahida tapi nak org panggil dia wanda..sampai mak dia (khatijah tan) pun disuruh panggil wanda gak..pastu dia dengan tergedik-gedik tu sibuk nak tackle mamat omputih coz tak mau kawen ngan org melayu..dia ni suka masuk peraduan kat surat khabar atau tb..konon nak menang pakej pi europe la kunon padahal dia menang pi mekah buat umrah..(malam ni aksi dia pi dinner untuk umum keputusan dpt pi melancong ka tak)..dia pi jugak la sebab mak dia paksa...dahla mak dia duk kenen wanda ni dengan adi putra..adi putra ni mcm org kmpung yg lurus2 bendul la..dah la rambut belah tengah..wanda panggil dia pelepah kelapa..adi putra memang suka pun dengan wanda..

nanti ms kat mekah, fahrin ahmad jadi ustaz fikri yang akan guide dia masa di mekah..mcm2 aksi lagi ms di mekah nanti..aku cuba cari kat youtube tapi tak jumpa la drama ni..maklumlah dah lama kan. atau aku salah tajuk kot..

drama arahan erma fatima..yang pasti aku duk tengok kat tv1 kol 1230 mlm yer..setiap malam ada atau ada hari2 tertentu aku tak pasti..harap2 ada la kan..tak sabar tengok kat ziana rambut blonde tu..hehehe

lots of luv
et

lampu kelip kelap

assalamualaikum

lampu lip lap mmg x leh dipisahkn dgn melor. smlm dia buka kat umh fmly dia.aku kojo ptg.ms blik dlm kol 11 pm dia kol n bgtau nak singgah tesco...nak beli lmpu liplap katanyer...isk.isk..isk..beli jerla
ada lmpu liplap tp aku dah bw pi tmpt keje decorate tmpt kojo aku tp tu lah..yg menyala hanya warna ijau..hahaha..
pastu ada lg 1 set lmpu liplap tp aku pun pelik dgn plug dia..ntah lmp negara mana aky pun tak pasti coz plug dia kecik gilerrrr..hadiah org kasi..hambekjerlaaaaaa

so aku blik smlm tolongla mamat tu sngkut lampu..sekalinyaaa sampai empat set lmpu dia beliiiiiiiii. adoiiii..geram tol aku...dia klu beli mana nak sikit2...haaa lntak gantung jerlaaaaa...kata sayang kheeeeennnnnnnn

hahaha...itulah semangat raya namanyaa

Sunday, August 4, 2013

untuk kenangan ajer

assalamualaikum

ntry untuk kenangan aku..umah aku bukan hebat sangat pun tapi untuk kenangan jer..hahaha..maklumlah aku ni bukan ada pengalaman hias umah pun kan..

gmbr dibawah ni adalah gmbr tahun 2010 setelah aku godek dlm blog ni jugak la nak buat kenangan tukar cat umah punya pasal..naik juling mata aku cari bila aku wat ntry yg ada gmbr umah..masa nak cat tak mau plak aku ambil gmbr sebelum..hahaha..pastu baru gegeh-gegeh.
masa ni atam last year sambut raya sebagai org bujang. dinding masa tu kuning....hahaha

BEFORE

AFTER

BEFORE
(maafkan objek warna biru tu)

AFTER

BEFORE

AFTER

yang pasti byk barang aku dah transfer / buang pun yer gak.
dulu aku rasa warna cat umah yg dulu mcm tadika..coz terang sgt kan..tapi bila dah cat color lembut ni aku rasa mcm apa dah jadi ngan umah aku ni kan?mcm suram jer...muahaha
tapi tak leh nyesal..aku yg gedik sangat nak warna cat ni..pdhal melor nak color lain..hahaha..tapi ok gak la..coz masuk umah relax jer kan..takler mcm ngeeeee...umahku tadikaku..hahaha
ini memang untuk kenangan aku jer..coz bila bosan aku baca balik ntry yg lepas2 ms puasa, persiapan nak raya, mcm kelakar jer..hahaha..tapi alhamdulillah

lots of luv
et

Saturday, August 3, 2013

munajat cinta




Malam ini ku sendiri
tak ada yang menemani
seperti malam-malam
yang sudah-sudah

Hati ini selalu sepi
tak adanya yang menghiasi
seperti cinta ini
yang selalu pupus

Tuhan kirimkanlah aku
kekasih yang baik hati
yang mencintai aku
apa adanya

Mawar ini semakin layu
tak ada yg memiliki
seperti aku ini
semakin pupus

by the rock

lots of luv
et