Friday, May 30, 2014

penat

assalamualaikum

aku rasa penat sangat..penat yg hurm ntahlaa..rasa semua benda pun aku mls nak buat..jadi meluat pun ye jugak...
so semalam adalah khamis....selama hampir 9 tahun aku berkhidmat tulus ikhlas dan dedikasi, semalam aku mencalarkan kredibiliti aku sendiri..
hurm...keje pagi pada hari ketiga semalam bertarikh 29 mei 2014. aku ditakdirkan ot petang...tapi aku dah ckp aku gagal ot n aku ingat OK...so aku balik dengan senang hati...
lagi beberapa minit jam 7 malam ada kol masuk n inform...apahal ko balik!!!!
terdiam aku..tak tau nak ckp apa...hahaha..nak say sorry pun terkelu beb lidah aku...
aku ingat dia main2 kan aku je..sebab seblum ni pun dia penah main2 kan aku kata aku kena ot tapi rupanya tak...kecewa aku..bawakla diri..konon nak balik awal..lambat jugak aku balik sebab aku ingat aku kena ot...
semalam pun aku balik awal..aku jarang balik awal..selalu bejinggut aku tgg boboi coz balik sekali dgn dia..semalam plak la aku gedik balik awal...padan muka aku.
dan biasanya aku akan suruh kawan aku check bg pihak aku tp smlm even roster dpn mata aku, aku langsung tak amik tau....
well hati aku jadi kental betul semalam....
aku sendiri tak sangka kan..huhuhu

so utk en j.....
aku minta maaf sebab bukan nak susahkan en cr org last minit..aku sendiri tak tau kenapa aku malas tahap dewa..aku malas utk segalanya..aku minta maaf kalau en kena marah dgn supv..aku minta maaf sebab aku buat en susah semalam...terima kasih sebab selalu bagi aku rezeki..aku doakan en pun sentiasa murah rezeki,dipanjangkan usia, dilapangkan segala urusan dan semuanyala...terima kasih utk segalanya dan minta maaf sekali lagi....

#aku yang keliru

Thursday, May 22, 2014

saya sayang mak saya

assalamualaikum

huhuiii
lamanya aku tak upate
busy wei..mcm2 hal nak buat..lepas siapkan hantaran zaki, nak preparr brg kenduri aa kat jakarta pulak
nanti la aku share kenduri jakarta tu
cara mereka mmg dahsyat

before pi jakarta mak aku mai
mlm tu depa beli kek tapi aku tak msk apa pun...
huhuhu..sian mereka makan mee ja..
mereka beli kek sedap hoi...tapi aku makan sikit je...
esoknya baru pi secret recipe.


mak sakit kaki lagi
tapi lebih teruk sebab kaki mak kan dah lama sakit n dia pun jln tak blnce...so aku tgk kaki mak mcm dah panjang sebelah...
sian mak aku....
amik la mak kaki aku ni...senang nak jalan mak kan...
suka tgk gmbr atas...
lama dah mak tak naik kapaltebang
last masa pegi umrah last year...
insyaallah kami nak bawak lagi mereka bercuti ...
betoi2 cuti..tidoq hotel..
makan tidoq ja mak ye...
ms kat jakarta tak njoy sgt coz hurmmm nantilah aku share...hahaha

luv u mak
happy mothers day
moga mak terus kuat n tabah
maaf andai et selalu sentuh hati mak...
maaf andai et tak mampu jadi anak yang baik
maaf andai et selalu guris perasaan mak
maaf sebab et jarang balik jenguk mak
maaf sebab et jarang borak dgn mak
maaf untuk semuanya
et cuba jadi et yang lama semula
et yg bujang2 dulu 
yang selalu kol mak sehari 4 kali
yang selalu balik tiap minggu
yang selalu tolong mak bila ubah bunga
yang akan nangis bila nak balik umah semula
et akan cuba jadi yg lebih baik
et sayang mak
sampai.mati


Thursday, May 8, 2014

7 hari mencintaiku

assalamualaikum



semlm renew passport
perghh renew kat tmpt baru..kat bangunan iklas.nanti aku buat ntry yee...
lepas siap smua aku pi la alamanda..
mengkonon tak beli apa2..
nak tgk wayang citer mcm tak menarik..
hey i dah tgk tau spiderman..
sampai skrg terbayang2 muka hero baru tu.
baru la nmpk gagah..tak mcm pondan..mbahaha...
so lepas mkn aku pi bl novel
eh jap sblm ckp nobel nak ckp psl mknan kat foodcourt almnda tu..
yg area westetn tu
masyaallah mahal nak mampus....
klu mhl tapi berbali takpe...
aku order mac n cheese..
hrga 12.90...sekali mai alamk...
baik mkn mac n cheese srcret recipe..
pinggan dah la leper..nmpk byk tp sikit gile..sakit tol hati aku..dah la gg saket..
hurghhhh
ok cite psl nobel plak...
inilah nobel i beli
akhirnya dpt jugak...lm wei cari...
aku punya pulun baca nobel ni sampai mengigau la aku...terbayang kejamnya mia adriana tu kat laki n makcik rodziah dia..
rasa nak lempang2 je mia tu...
boboi la bgtau aku ngigau..hahaha.
tp ku tak bgtau yg aku mimpi apa yg aku bc dlm novel tu...

hahaha
best wei citer dia..yeee aku dah ada smua nobel siti rosmizah...
kejam tau penulis ni..suka buat jiwa i tertekan...


Wednesday, May 7, 2014

gigiku sakit

assalamualaikum



huhuhu
hr ahad lepas..pi ketatkan bracess
lama tak jumpa dr wan
sekali dia ckp tukaq besi bawah..
paling besaq
dia cabut n try masukkan dawai
urkkkk.dia kata napa tak leh masuk
dia try tekan
sampai lenguh tangan dia
coba bayangkan betapa kuat dia tekan gg aku?
*^/#/*))&$@@/&(
saket wooooooo
nasib baik belah kanan ja yg susah
belah kiri senang gila
last dia ckp mgkin besi tu yg besaq
wth kan..huhuhu..saket tau
ka dia marah aku kot
tak jaga elok2 braces aku
hahaha
org pakai bracess kurus
aku makin kembang..
yelaaa..yelaaa..
skang ni langsung tak leh makan
isap2 telan.
isap2 telan...
tiba2 rindu mashed potato cafe
sedap pulak.huhuhu
makan semua yg lembut2 je..
ok pasni i tak mkn ayam n daging dah..
makan ikan goweng je..baiklaahhh

tapi sekarang ni gigi ni nak geget apa2 pun ngilu...
ngilu yg tahap hazabedah punya
dulu selalu ckp eh tak sakt pun
haaa rasakan kali ini yg paling saket..
and aku tak tau mcm mana rasa bila dia tarik 4 gigi depan ni serentak
huishhhhhhh
memang tak bercakap seminggu kot
huhuhu
huishhh aku dah rasa kecut dari sekarang
ngilu beb!!!!


Tuesday, May 6, 2014

(*&%^#@

assalamualaikum...

lamanye tak menceceh...
muahaha

aku kebosanan
kadang2 rasa sunyi sangat
terasa seperti haluan semakin berbeza
tapi aku terikat rapi

penat...
sungguh penat
mahu berehat
tapi masih penat...

dan tadi secara tiba2
seseorang bercerita
ntah benar atau tidak
aku terkedu seketika
jantung berhenti rasanya
moga ia hanya gosip semata
andai benar aku sendiri tak tahu bagaimana
namun andai itu takdirnya
aku perlu masa
untuk menerima

Ya Allah..jauhkanlah segala bala
bantulah kami hambamu yang lemah dan hina ini...
moga rezeki kami masih ada dan sentiasa terbuka....
amin\

Friday, May 2, 2014

bismillah

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Segala puji bagi Allah Tuhan pentadbir seluruh alam. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad yang semulia-mulia pesuruh-Nya, serta ke atas keluarga dan sekalian sahabat-sahabatnya.
Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkan kami dengan iman, matikan kami dalam iman, serta masukkan kami ke dalam syurga bersama-sama orang beriman.

Ya Allah, ya Tuhan kami, ampunilah segala dosa  kami dan dosa-dosa kedua ibu bapa kami, serta kesihanilah kedua mereka sebagaimana mereka berdua mengasihani kami semasa masih kecil.

Ya Allah, akhirilah umur kami dengan kesudahan yang baik dan janganlah  Engkau akhirkan umur kami dengan yg sebaliknya.

Ya Allah, ya Tuhan kami, janganlah  Engkau pesongkan iman kami sesudah Engkau kurniakan kepada kami petunjuk. Anugerahilah kami rahmat yg berkekalan sesungguh nya Engkau Maha Pengurnia. Wahai Tuhan kami, kurniakanlah kpd kami kebaikan di dunia ini dan juga di akhirat, dan peliharalah kami daripada azab api neraka. Dan segala puji itu tertentu bagi Allah, Tuhan pentadbir seluruh alam.