Sunday, February 20, 2011

Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest


salam


dengan aura naruto dan juga oltomen, aku nak jugak join contest mat bulan kat sini http://www.adybudika.com/ ataupun click jer kat gmbr kat atas tu hah...
setelah membaca entry abg mat gebu yang memang buat perut aku lapar jer, tetiba tersentap coz tengok sedara aku kat situ..muahaha


inilah rancangan aku...huhuhu



Program macam mana korang nak terbitkan?
Talkshow

Nama program
Fantasi oh realiti(hahaha)

Kalo leh terangkan sikit konsep program itu
Saya nak buat program tv sehari bersama jutawan2 dan yang telah berjaya kat malaysia ni seperti Tony Fernades ke atau mr david teo, pengasas kecantikan yg dah jadi jutawan
(dnavechee,sendayu tinggi) ataupun family kumpulan naza ker serta ceo2 yang berjaya?tidak dilupakan artis kita yg tahap diva...muahaha...mesti best kan..lebih kurang mcm oprah winfrey la...untung2 pengacara dpt naik kapal free pegi destinasi yang dipilih sendiri atau pakej kecantikan dan penjagaan badan selama setahun(pengacara tu akula kan..muahaha)...
Program ini meliputi dr pagi sebelum pi keje sampai apa yg depa buat kat opis dan sambil tu wawancara dilakukan tentang tips2 kejayaan mereka...
Untuk permulaan rancangan ini ½ jam aku buat setengah jam ajer...

Station tv mana yg korang nak siarkan?
Oleh kerana agak exclusive maka perlu disiarkan di tv3.semua org boleh tengok.

Bagaimana korang nak tarik penonton korang
Menggunakan fb serta medium blog yg ada..minta tolong blogger2 yg famous amous mcm redmummy ker, beautifulnara ataupun buddiey promote rancangan ni..pehtu jutawan2 yg kaya raya ni mesti sponsor hadiah baik punyer..leh bagi pada penonton..muahaha..then dpt plak minyak wangi mcm jlo ni kan..hadus lagi la bestkan..



oh mr froggie, sebab dikaula aku nak gak buat entry ini...en mat bulan, idea saya tu khayalan jer, saya tau encik-encik jutawan tu semua sibuk tapi kalau jadi kenyataan apa salahnyer...sebab mana la tau kan, puteri katak jd cinderela kan n dpt plak sedara dia yg bawah ni makin bersinarlah hidup saya...

p/s:tetiba malu la plaks...(wink..wink)

lots of luv


kekodokbulats

2 comments:

ct N honey said...

harap-harap mimpi jadi nyata

kekodokbulat said...

ct:tq ct....tak sabar nak satukan sedara dia ni..muahaha...sesuka jer sebenarnyer...