Thursday, March 1, 2012

malu


manusia kadang2 terlupa dengan apa yang dia cakap
dan kadangkala dia bercakap seumpama dia tahu semua benda
atau dia bercakap hanya untuk menyenangkan kerjanya
kemudian dia tak tahu dia membodohkan diri dia
serta dia telah memalukan dirinya
mahupun semua disekelilingnya

hurm...kalau nak cakap atau explain sesuatu tu berpada-pada.
jangan la main cakap n expect semua orang paham dengan apa yang diterangkan.
kalau tak, cikgu2 tak perlu ajar 5W tu kan...what,where,why,when dan who tu..semua tu kan question n semua soalan pasti ada jawapan...JADIIIIIIIIIIIIII
jawab la dengan elok..tak perlu memalukan diri sendiri...bukan diri sendiri malu...aku pun malu...menyampahhhhhhhhhhhhhhh

p/s:kadang kala aku putus asa dengan org macam ni..belum tanya dah kena marah
sedih

lots of luv
et

2 comments:

Anonymous said...

itu namanya org ygkuang hajor...
gila buduh ke apa dgn dr ckp cmtu,apatah lagi kuli2 yang bertanya ntah2 lagi teruk kena sergah...

et said...

yer betol...macam mana tak putus asa.tak per aku tetap akan teruskan hasrat itu tapi malu nak jumpa dr tu kan...tempat gah tapi buat malu jer