Thursday, April 12, 2012

aku dan makanan

hari selasa lepas balik kerja dan membuta, aku bangun la petang untuk solat zohor. kengdian mata dah terlebih energy, aku pun pi dapor tengok apa benda yang ada..teringin makan karipap...jadi buatla inti dia dulu guna kentang jer..
dah settle baru cari rempah..biasa aku buh kari..sekali cari punya cari, rempah kari tak der..alamak...yang ada rempah sup dengan kurma..
kengkonon teror sangat guna jerla rempah kurma tu.tapi sket jerla..tak sangka hasilnyer sedap jugak..hahaha
hebat..hebat.

mak...et dah pandai kelim karipap..muahaha


ni terung yang melor beli masa pasar last week. baru sempat nak keluarkan. lebih hebat mamat tu siap belikan aku kerdas lagi..uwaaaaaaaaaa memang la peberet tapi jangan tak tau satu rumah atas dan bawah bau kerdas even aku dah simpan dalam bekas kedap udara..hebat sungguh penangan bau dia. oleh sebab aku tak tahan sangat, tepaksa aku simpan dalam cik tong sam jer..reda dalam terpaksa..sian kat dia..ruginyaaaaaaaaaaaa...melor cakap dah lama aku tak makan kerdas..memang la kan..ms dulu selalu makan pun masa balik kampung waktu tu abah ada la kan..sebab abah jer rajin layan anak dia ni makan bahan2 terlarang tu..hahaha..miss u abah
hurm terung ni ada lagi sebenarnya..aku masak sikit jer..itupun tak habis makan...maklumlah pakar memasak yang masak..memangla ntah apa2 jadinya.



dan ini adalah hasil dari kawan kerjaku..cikwanikeni...hurm terima kasih la yer sebab bagi buah jambu ayaq ni kat aku..siap gula+garam lagi.hahaha..peneman aku dari ketiduran..alhamdulillah
pantun untuk wani :                                   ikan sepat si ikan keli,
 pergi memancing dengan sampan,
 lain kali bagilah lagi,
 aku siap bawak kicap dan belachan.



p/s: takutnya dengan berita Tsunami semalam...semoga kita semua dilindungi Allah

lots of luv
et

3 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nanakkkkk jambu ayaq tu
sedapnyer
terlioq cheq tgk ni

et said...

alamak..orang jauh terlioq ni tak dapat den nak tulun..hahaha

Angah said...

ohhh jambu kkuuuuu