Tuesday, April 10, 2012

hari carrot sedunia

hari sabtu lepas, ada orang request nak makan nasi carrot with kurma ayam..(ceh mcm la ramai umah aku tu kan)..melor yang nak makan. aku masak nasik carrot dulu..kengdian buat acar mentah..buat awal pastu buh dalam peti eis..sedap sket makan..hehehe
kengdian buat ayam sambal sebab aku lebih suka makan nasi carrot dengan ayam sambal...sambil tu masak ayam kurma. 



dah settle tu tengok ada carrot lagi sebatang setengah. beli satu paket tu ada 3 batang. so aku blend buat carrot susu...yummy sedapnya..tak sangka aku pandai buat carrot susu yang sedap tu..hahaha..gila ego kan...yerla kang aku letak dlm peti eis, kering plak carrot tu..hehehe


bila dah settle masak, tengok menu semua ada unsur2 carrot. dari nasi ke acar ke minuman...muahaha...hebak..hebak

p/s:bila sedap kecoh sedunia...hahaha


lots of luv
et

4 comments:

Lady Lavender said...

Tgk pun dah nampak sedap :P
Akak tak pernah lg masak nasi carrot. Boleh try ni..

et said...

hahaha...jemput buat kak...pakar masak sekejap jer menjadi..hehehe

[z@ck] said...

terliur plak tgok ayam sambal tu T_T

Angah said...

woowwoooww
hebak hebakkkk
waoo tklame nanti kulitmu pasti akan kemerah merahannggg laa...bagus mkn karot tu...cerah mata hahahahahhaha