Monday, July 16, 2012

Terima kasih TNB

minggu ni elektrik kat rumah macam ada masalah. 
bila buka lampu akan keluar bunyi api kat meter dia.
aku ingat mungkin sebab leaking kat bilik air.
mungkin dah merebak kot.
malam semalam bangun pagi tiba2 lampu aku berkelip2
aarghh sudah
seram jugak aku
kang meletup terbakar pulak aku dengan melor kan?
nasib baik baju aku memang dah iron.
melor cuti sebab ahad.


aku pegi keje dengan perasaan cuak
takut tu memang ada.
then ada kawan usulkan call ajer tnb
owh boleh yer..hahaha
aku pun cari hotline tnb 
dapat kat sini...tnb careline so aku dial 15454
alhamdulillah pompuan yang jawab..
customer service sangat bagus
explaination sangat jelas
dan bila aku tanya kena bayar berapa
dia cakap kalau msalh mcm tu tak yah bayar
APA...hehehe dasar manusia suka free kan.
tapi sebab umah t akder orang aku kena call semula
untuk buat report dan technition akan datang kerumah


on the way balik umah petang tu
aku report semula
(even ahad depa pun kerja juga...hurm aku ni memang dasar katak dibawah tempurung)
tapi lelaki yang jawab
pun mesra jugak
cepat pun cepat..
sampai rumah, lebih kurang 0540 tnb sampai...
wah cepat jugak sebab dia ckp 1-2 jam kan..
dia check tak sampai seploh minit settle.
lampu aku pun tak berkedip2 dah
terang gitu
memang syok sungguh.mcm dapat cekelat jer
yerla lagi lambat aku settlekan mslh elektrik ni lagi masalah
dahla nak puasa ni kan.
satgi nak sahur menggagau pulak


untuk TNB terima kasih sangat dengan staff2 yang sangat effisien.
sangat membantu aku dan melor.
so sapa yg ada masalah elektrik area nilai
janganlah segan2 macam aku.
settle masalah.
alhamdulillah


p/s:tak sempat nak bagi duit kopi kat depa...dah pulang cepat2


lots of luv
et

3 comments:

Angah said...

sengih smpai ke telinga la tu,tu la koling ja ke tnb...tapi awat la ni karan mahai ha ? huhu..ikut jenis umah ka

et said...

yerla..umah hang banggelow..mahai la..hahaha

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

tip top gituew baru puas hati bayar segala bil khen...mau x cuak bab2 letrik ni mau jadik apa2 susah nnt...