Saturday, August 11, 2012

menu di ramadhan 22

alhamdulillah..dah ramadan yg ke 22.
mak dah balik kampung..
lagipun rayyan akan duk kampung teman mak tok.hehehe
(shima pantang umah mak..raya ada baby..best woo)

ni menu petang semalam
tak tau nak masak apa..
semalam off. lepas sahur, bantai tido.
sedar2 kol seploh..adoiiii
bangun sidai baju sebab dah basuh lepas sahur.
(on machine biar dia buat keje dia, tuan rumah buat taik mata)

lepas tu  selak majalah kejap
alaaa majalah yg melor belikan tu..
mana tau dapat ilham nak masak apa
tapi semuanyer resepi hebat2.
aku ni takat bahan yg ada kat umah jer la  boleh buat..
nak kekodai, kemalasan tambahan kepanasan.

end up kol 1130, tekak terhingin makan puding caramel
tambahan sejuk2 letak dlm peti eis kan..
jadi aku pun buat la puding caramel.
walaupun hajat hati nak makan tiramisu.
(semua iza punya pasal)

lepas siap kukus, aku meneruskan aktiviti melepak sambil main smurf village..
sama mcm farmville tapi senang sket.tak payah kengkawan dlm fb memokak banyak notification dlm fb depa..hahaha..aku kan sedar diri sket..muahaha

lepas asar, ku tgk tb lagi..bila nak masak aku pun tak tau...akhirnya kol 530 baru nak masuk dapur..melor balik bawak laici tin. so aku blend tembikai yang ada tu dan bancuh laici..buat dlm jug asing2..sapa nak campur, tambah sendiri..hahaha(malsa gilak)

aku bakar ayam jer n masak nasik butter..ingat nak buat nasi ayam tapi kira jadi macam nasi ayam jerla..hahaha..dan aku goreng mee untuk melor..menu wajib ni..tak mee, bihun.


itu puding caramel memang awesome..sodap sampai naik juling aku makan..muahaha...nak buat lagi la petang ini...melor memang la suka kalau benda yg nak buat kaki kena potong kan?muahaha
klah...aku nak pk sahur makan apa jerlah..senang..hahaha

walaupun aku off, tapi tekak ni gedik tak mau makan kat luar. padahal melor dah offer buka kat luar jer.mesti dia pun dah muak aku masak kan..kalau sedap tak per jugak..gagaga..
tengoklah ujung2 ramadan nanti, baru pi mana2 buffet..best sket. boleh main bunga api..lagipun kenala reward pada diri sendiri yg langsung tak pegi bazar...yerla kalau ayaq pun hari2 sampai 2 jenis..penjual air pun nangis tgk kami minum...hahaha..

klah...selamat berbuka

lots of luv
et

3 comments:

lady lavender said...

waaa...akak dah dpt idea nak buat tembikai laici jugak hehe. Awat la tak pernah terpikir sebelum ni :-)

LuN@_aiDi said...

lamanyer tak singgah belog et!
Salam ramadhan dear^^_
bestt tembikai laici. nak ckeettt!!

Angah said...

amboisiap gambaqnye puding tu special effect lagi huhu