Saturday, September 22, 2012

last week

minggu lepas aku balik kampung..mak melor ikut..yippie..
best giler...
makan..makan..makan
sampai rimas mak melor sebab kami asyik masak jer.
habis tu memang gitulah rutin aku ngan mak kalau ada org..biar kenyang jangan lapar kan..
lagipun bukan selalu mak mentua aku ikut.
siap panggil orang urut badan dia lagi...harap2 mak mentua aku semakin sihat la kan...
seronok bila bawak org2 tua ni berjalan
dan harap mak aku jugak semakin sihat..
mak aku ada masalah kaki..

ini gmbr mak dengan budak botak
budak botak kena bedak sejuk sebab panas..ruam dia dah naik..
geram dengan ayad ni..

ini pula si nia yang mcm mulur murai..
bangun tido jer mulut dia dah bising.
geram sangat2 dengar suara dia.
bijak sangat...chomel jer bila dengar dia panggil mak melor...
opa..opa..bukan opah..dah macam oppa gangnam style pulak..



balik hari isnin..mak ikut kami...yang terlentok tu acap..hurm bestnye bila 2 cinta hati ada dlm kereta aku..mak n MIL...suka..suka..suka.
tak sabar nak bawak mereka2 pergi jenjalan.

terus pegi umah atok lepas antar MIL kerumah dia...sian lama  tak jumpa pakwe dia...bapak mentua aku ler..
sampai umah atok rupanya ibu buat open house...raya dah habis masih buat open house yer..menu mee kari yg super sedap sampaikan kena masak 2 kali..periuk besar..nasib baik chef bib ada.


sigedik dgn tersayang

hari ahad adalah birtday emak aku...jadi hari isnin buat surprise kat emak ramai2 dirumah atok..memang sesuai sangatla kan...ini kek atam dan adik yg beli..decide nak tulis jawi...sian budak kat kedai kek tu..tapi atam dah tulis siap2 jadi dia tiru jer.
selamat hari lahir emak.moga emak semakin sihat, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, boleh jalan laju mcm biasa, boleh berdiri tegak mcm biasa, semakin kuat semangatnya dan semoga mak sentiasa dilindungi Allah.
sayang emak selamanya


dan ini gambar sengal adik..aku dan wan cik...hahaha...benda yg kitorang gigit tu adalah kentang..

lots of luv
et

2 comments:

Angah said...

wahtayang rambot nak lawan qaseh le tuuu haha...wei kentang tu wat cmana haaaa?

Anonymous said...

hahaha..mana ader.
itu bukan rambutlaaa..hahaha
kentang tu memang dah siap2 beli begitu...dia kentang lenyek yg dibuat acuan seperti carot

et