Monday, September 10, 2012

tq astro

2 minggu lepas dlm ari selasa tak silap aku, aku kol astro tanya pasal pemasangan decoder kedua.
ada kengkawan bagitau, kalau kol astro akan dapat separuh harga. ok jugak kan.
ekceli aku nak pasang decoder kedua kat bilik sebab satu dah bawak turun bawah untuk ruang tamu.
bila kol astro, diorang jawab dengan penuh berhemah. yerla... kan dirakam semua perbualan.lepas dah jawab semua tak sampai 2 minit, bahagian marketing (aku rasala) return kol balik n bagitau lebih lanjut semua pakej dan semua perkhidmatan berkenaan pemasangan decoder kedua ni.melor yg jawab. lepas buat confirmation, dia ckp selepas 15 hari bekerja baru akan dipasang..

alamak...sebagai manusia yang memang tak boleh tido tanpa tv, masalah besar bagi aku..makanya cik teddy jadi mangsa sebab nak dapat chanel yang lebih clear la katanyer..hahaha..sian ko kan cik teddy.



selang sehari, astro hantar msg bagitau kerja2 pemasangan akan dibuat.tetapi mereka akan call dulu sebelum pemasangan.. eh kejap jugak.katanya 15 hari bekerja.sekalinya tak sampai seminggu lepas aku call mereka, pagi isnin, aku dapat call bagitau mereka nak dtg...gembiranya hati aku..jam sebelas sampaila mamat cina nama foo..baik woo mamat ni..dia punya kerja sangat kemas..aku soooka..siap setkan semua channel dulu, kemaskan wayar kat bilik dan semua2 lah..

walaupun channel kat astro ni kadang2 banyak diulang2 tapi bila kerenah aku dilayan begitu baik sekali, rasa sangat2 dihargai. semua panggilan aku dijawab oleh mereka yang bukan berbangsa melayu, pun mereka layan aku dgn baik. harap bukan sebab perbualan itu dirakam la kan...

masa hari pemasangan tu jer aku kol astro dan dijawab lelaki melayu, pun baik jugak cumanya lama sket aku kena tunggu confirmationnya.takperla...tak jadi kudis pun dihati aku..malah masih berbunga2 ceria dihati sebab tak perlu tunggu hampir 15 hari bekerja.

jadi tido malam aku lebih bermakna sebab tv kat bilik dah clear gambarnya..dan cik teddy pun tak kena sula dah..muahaha

p/s:iyerrr rumah saya memang berwarna ceria seperti tadika mesra alammmm..suweet kan?hahaha

lots of luv
et

9 comments:

pnsusu said...

aloooloo..comelnya cik teddy biru di situ

Mimosalina said...

kesian cik teddy, disalah gunakan..huhuhu...

Anonymous said...

CIAN CIK TEDDY TU NOK..T DIA DTG DLM MIMPI KAMU..HEHEHEHEHE....

wani said...

mai pinjam sat cik teddy tu,aku nak boh kat tv akuhahahaahah.astro tk mai lagi

Anonymous said...

Thats good, your blog is cool, i like it. Thanks for the efforts my friend.

アヌム said...

penah gk kol astro..aah layanan die okla jugak kan.huhuu

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

layanan kena superb sebab everything we pay rite??? ai loike umah ceria2...macam org dia gak khennn

Anonymous said...

Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

Anonymous said...

anon:emel et alience@yahoo.com

et