Saturday, January 19, 2013

short trip for bestday boy

assalamualaikum...

perghhh lama gila menyepi..bosan aku dibuatnya sebab aku tak mengomel disini..series aku suka baca apa yg aku tulis walaupun peristiwa bodo jer....kahkahkah
hokey perjalanan yang sangat pendek..biasalah aku dan melor kan selalu buat kerja gila ...ini semua idea bestday  boy yg nak sangat ke singapore...ok ikutkan ajer...last year pun pegi singapore gak tapi ke universal studio jer...bajet ciput jadi kami ikut kepala dan poket kami yang nak jugak berjalan ni kan..hehehe
so kejadian adalah pada sabtu lepas...12 jan...punya lambat celebrate bestday boy..dia punya bestday, dia yang booking tiket..apa punyer bini daaa..hahahatakper ikut selera dia jerlaaa.
flight adalah diawal pagi..oleh kerana trip terperanjat coz hari jumaat baru melor bagitau, aku memang mcm takdak mood nak pegi..yerla malam sabtu aku masuk keje malam der..tapi sayang punya pasal(kuikuikui)..aku follow ajerla..sib baik wanikeni ada bagi cermah motivasi kejap..hahaha






 happy dowh dpt naik belon



 breakfast on board...

changi airport...terus check in untuk flight balik nanti..kol 525 ptg

selesai urusan di airport, terus amik teksi kami ke marina sand bay..shopping complex penuh brand outlet..tapi kami tak masuk pun..tengok2 jer udahla..kami kan pemalu.hohoho..ni salah satu tempat menarik..air ni berpusing2..






cantik la...relax jo..mcm mines pun ada
ni kat luar...feeling2 sydney...kahkahkah...




ni kat merlion park...depan ngan marina sand bay tu..kat sini pemandangan lagi cantik pemandangannya....orang..masyaallah ramai gila..jenuh nak amik gmbr..dah la aku besar..nak selit pun depa suh ketepi dulu..habis tu bila aku nak posing kan?depa punya posing bukan satu dua take..gaya romantik la, gaya bebas la..kuak lentang la..tensen aku

kemudian melor ajak pi shoping la..tapi makan dulu.
 kat sini ada org tu beli tshirt superman..satu yg paling aku suka kat singapore baju depa ada banyak size besar..sampai 7xl ko...hahaha..aku beli gak baju kat sini...tapi bukan kedai ni la...sgd 10 dpt 3 helai baju..berbaloi tak?muahaha..kualiti sangat best..kain sejuk wootz

kemudian kami pegi ke mustafa centre kat little india...masuk sini lagi rambang mata...sampaikan aku tak snap gmbr langsung...hahaha..semua benda nak grab..mustafa centre ni buka 24 jam...dari pakaian, makanan, cenderamata, makanan sejuk semua ada....
bila perut dah gigil2 baru perasan, yg dah pukul 1..so laju2 pegi kedai makan...



ketam ni sodap tapi susahnya nak makan..hahaha..

tapi lambat sikit ms dpt makan tu...maklumlah kedai dia ramai org..nasi sodap sangat...so dlm kol 2 lebih terus gerak pi epot...nak balik dah..pegi kami tak bawa bag, tapi balik ada plak tambah beg satu..hehehe...beg ni beli 1 free 1 beg kecik dlmnya..best aku suka...leh la buat tambah untuk next trip yg pasti guna banyak bag..boleh bagi pinjam kat mak aku dan mak melor sama...insyaallah.

inilah hasil yg sempat aku ambil selama hampir 7 jam di singapore..beli baju melor jer yg banyak...hurm bestday aku ms kat bangkok beli baju dia gak..pi singapore pun  beli baju dia gak...hurmmmm..takper i tak kisah..janji dapat mkn ketam..kahkahkah

begitulah ceritanya agenda short trip kami ke singapore...naper aku tak amik cuti, sebab trip ni melor bagitau last minit..lagipun sebab aku simpan cuti...insyaallah tahun ni nak guna cuti banyak..semoga semuanya dipermudah dan dilancarkan hendak-Nya...amin

p/s:ya hampun....asyik dlm draft jer..akhirnya publish juga

lots of luv
et

3 comments:

eKa said...

saya pun trip ke singapore asyik dlm draft je.bila tgk entry awk naik balik semangat nak menaip...hehehhe

et said...

eka:hahaha...itulaa..duk dlm draft jer kan..tapi et ni cepat lupa..klu lmbt sket sure ntah mana2 shoping complex ditulisnya..hahaha

sailaaf said...

kemain uols, short trip. hehe. yg ketam tu kemain besar kepit dia. kena tukul ke apa?