Saturday, January 5, 2013

telefon tangan

assalamualaikum

aku nak abadikan disini handphone yang pernah aku guna selama dah bekerja ni..masa mula2 dapat beli hp pun waktu aku dah kerja kat majlis peperiksaan negara(eh betol kaa..aku lupa laa)...kat jalan duta...kerja aku check kertas jawapan objektif  untuk peperiksaan upsr,pmr dan spm. mula2 yg check kertas tu adalah komputer tapi mana tau murid2 ni tak hitamkan jawapan dgn betol..maka kerja kerani2 kontrak yg bergaji 800 ni la yg tolong...huhuhu..sebab t u ms bulat jawapan kena betol2 hitamkan supaya senang komputer tu baca..eh ni citer apa sebenarnya..
so dgn gaji yg ada aku beli hp ni...tapi masa tu aku dah keje kat situ 3 bulan tak silap then berhenti keje coz pi sambung belajar kat melaka balik....beli hp ni tetapiiiiiiiiii tertinggal dlm teksi ms otw pegi puduraya..sibuk call sab la masa ni..sedih sungguh..tapi belii second hand punya...dpt main game ular pun dah terbaik..



jadi ms belaja kat melaka aku takder la hp...tapi 3 bulan lepas tu aku dpt panggilan keje kat maybank..interview sebelum pi melaka..alhamdulillah best la kan dapat keje kat bank..kahkahkah...dengan gaji yg ada aku beli hp nokia 3310 ni..dulu nokia paling hebat la kan...sebab model dia cantik2....tapi hp ni aku jarang guna..maklumlah bukanada pakwe pun..selain bergayut dengan sab, aku tak guna sgt..maka aku bagi kat atam.ms tu dia sekolah lagi..amik la atam.leh la main mesej ngan shima..hahaha..tapi atam pandai jaga barang...hp ni dia pakai lama sangat2...sampai pegi poli pun bawak jugak..ntah berapa tahun dia pakai..

 


so lepas tu aku tak guna mana2 hp..ntah kenapa ntah..tak suka sama..lagipun aku kan suka berjimat. dr aku beli hp baik aku tolong makpak aku..simpan duit atau bagi kedepa..huhuhu
lepas kawin pun sama. masih tak der hp. lagipun aku bukan manusia romantik pun...ada 1 hp jer cukup untuk call family masing2..hahaha..giler teruk aku..
lepas keje dengan company baru, aku kerje kerani contrak jer..kemudian aku tukar departmant dan ke jawatan tetap..department lama aku bagi hadiah telepon beb..telefon dia mcm kat bawah ni la..tahun 2005 tak silap aku..pergh terharu gila...alasan mereka kerana aku tak der hp..gila sian kat aku..hp pun org bagi..hahaha...comel tak hp aku..hahaha



tapi sebab mungkin agak up to date sangat kan, melor pun rasa mcm eeei susah nak ckp ngan bini dia, dia belikan aku hp motorola sama mcm kat bawah ni..warna pink..melor beli hitam...kami beli dekat mines..dulu suka pegi mines..makan..tengok wayang jugak..rindu plak hp ni..cantik ler...suka dowh hp ni


setahun juga aku pakai hp ni, last tukar plak amik sony ericson yang mcm kat bawah ni..hp ni paling tahan aku rasa...jatuh terhempas ke apa semua..relax jer hp ni...pun sama gak dengan melor..aku merah dia hitam..


kemudian keluarlah era telepon pintar semua kan..blackberry...blueberry...tab..hehehe...melor tukar lagi hp dia..upgrade ke tab..aku tak suka..aku lebih selesa pakai sony aku..hp sony tu pejam mata pun boleh taip mesej...tapi melor beli jugak blueberry ni untuk aku..terima jerla kan...tapi tak guna sangat laa..hahaha ...ni dia bagi birthday tahun 2010

tahun 2011 melor belikan plak samsung corby ni..melor plak masih setia dengan tab dia..aku ok jer..mana2 aku pakai..


tapi melor kesian kot kat aku dia belikan pulak iphone 4 ni..tapi second hand dr orang la...tak sampai sebulan iphone ni wat hal...3 kali masuk kedai last aku ckp nak jual..malas nak pakai..lama kat kedai dr kat tangan...tapi ms aku jual tu dah ok dah..aku hantar iphone center terus..


dan akhirnya melor belikan aku yang ini...s3..aku lebih suka samsung mungkin sebab dah biasa dgn tab kot...iphone pun best jugak tapi aku nak yg besar sket..hahaha..dan yg penting aku sayang hp s3 aku..

tq melor sebab selalu bagi aku hadiah...muah..muah
selamat berhujung minggu

p/s:entry untuk kenangan

lots of luv
et

3 comments:

lady lavender said...

First hphone akak dulu2 pun beli lps dpt gaji pertama thn 2000 pastu sampai skrg hpone hasil pemberian husband aje hehe..

Angah said...

betuahh kao dik,..asyik bertukar2 enpon je....tkyah beli2 smeua org hadiah....untung2...opps cantik umah baru uuu

eKa said...

bila bc entry ni, betul2 nampak perkembangan teknologi begitu pesat