Thursday, June 13, 2013

apa nak jadi ni weeeiiiiiii!!!

assalamualaikum

semalam aku lemau n penat sebab....sebab ini lerrrr...dari hari isnin aku punggah semua barang n arrange balik kedudukan semua benda kecuali yang melekat kat dinding jer..kalau aku ada kuasa, memang aku turunkan cermin n ubah tb tu..kahkahkah
aku mula memunggah bermula hari isnin...katil queen bawah aku bwk naik atas bilik kedua..katil bilik aku, ubah masuk bilik ketiga...pastu sofa yg 3 seater aku bawak naik atas jugak.untuk ruang tengok tv kat atas..rak pun aku bawak naik atas..mihmihmih..
masa bawk sofa naik aku terfikir, kenapa mesti buat keje gila ni sorang2..hahaha...padan muka aku kan...rasa nak tercabut lengan...hari isnin keje petang.so tak siap isnin aku sambung selasa..seharian aku siapkan semuanya...tapi tak siap jugak..dengan org surat khabar lama tu ku ingat nak lalu depan umah aku..tak jugak lalu2..beria aku kejar2 tau2 kona jalan lain..sampai hati dia mempermainkan perasaan aku kan..uwaaaa..hingat boleh la jual surat khabar n majalah lama aku tu..menyemak jer..mihmihmih.


macam biasa la dah kemas2 terjumpa mcm2 album dowh..hahaha..ni  slh satu gmbr yg mengusik jiwa aku..mestila gmbr abah aku..miss u abah.

 macam mana kerja nak cepat siap...mcm2 jumpa. membelek jer la...dah la aku kerja malam. aku plak tak suka buat keja bila melor ada.kang ada jer tak kena..jgn angkat la..berat la apala...lalalala..aku tak kira aku ubah jugak..dia tak suka dia ubah ar sendiri..kahkahkah..tapi aku buat semua dia suka..gile tak suka..kang tido luar kang...kuikuikui
sebelum aku pegi keje aku make sure semua dah ok.tapi tak sempat mop jer..sian melor..dia dah la alergik abuk.bersin2 la member..siap semput lagi..sorry la sayangggggg... :)

dah la keje malam..pagi member cuti jadi kena ot la kan..sekali rezeki alhamdulillah sampai sangkak la perut aku ni..pagi2 breakfast laksam dengan wani. kemudian wani bawak mangga muda jiran dia suh petik..best gilerrrrrr..aku plak mlm tu bwk jambu air kwn melor bagi.siap bawak garam sebekas..kahkahkah..tak sempat tukar bekas, aku bwk jer bekas garam pi opis...pastu dlm jm 10 sorang member pesan, korang jangan beli lunch..aku n wani dah gelak2...ok best ar kan..
tak lama kemudian sorang lagi member aku kol tanya nak nasi kandar or nasi ayam...haaaa sapa plak member yg open table ni..muahaha...aku ckp nasi kandar sama ngan wani. ..then wani ckp, yang tadi tu???????
hahaha aku gelak n mesej balik kwn aku supaya hantar 1 bungkus jer tapi dia dah order..ok fineeeeeeeeeeeee...perut aku memang banyak compartment...
kol 11 lebih dtg la insan yaang sorang ni bawak kfc spicy 5 ketul bersama coslew n mashed potato bekas besar ok....aku dah gelak2 ngan wani...ok kami memang pemalu n tak rakus pun..so slowly amik pinggan makan la berjemaah dgn wani..gila nak tahan napsu coz kembang kempis hidung aku tahan bau sedap ayam kepc tu


tengah makan kepc, dtg sorang lagi kawan hantar nasi kandar...masa tu mmg dah ckp, apa nak jadi ni weiiii makan jer...muahaha...habis jugak..ayam tu kami makan n tinggalkan untuk kwn aku yg akan ganti nanti..
elok aku nak balik, ada plak yg bagi rojak...hahaha..juling bijik mata semua org coz makan jer kan..hahaha..alhamdulillah..rezeki jgn tolak kan...

ini plak projek dimlm hari coz bosan..aku potong mangga muda yg wani bagi aku n perap buh gula n garam..YaAllah sedapnyer makan...terus hilang mengantuk

dan untuk hari khamis, ada dah yg pesan "korang jangan beli breakfast, aku belikan nasi kerabu"...denggggggggg kepala aku berdengung sudahhhhh

lots of luv
et

3 comments:

Cikda said...

oo..ok..patut la lemau..hahha.. gigih berkemas rupanya..

Anonymous said...

Normally I do not learn article on blogs, however I wish to say that this write-up
very forced me to take a look at and do it! Your writing taste
has been surprised me. Thank you, very nice post.



Have a look at my blog post - pilgrim jewellery ireland

Angah said...

uaaaaamcm hari jumaat je .......murAH betoi rezki kita kelmarin kankan.mcmana la nak kuruih....