Thursday, October 31, 2013

rentetan kisah bergambar

assalamualaikum

susulan kisah gmbr semalam..hahaha
geli pulak aku tengok..kahkahkah
ini semua keje atam..ntah mana dia jumpa itu gmbr siap edit bagai..

gmbr tu tahun 2001 tak silap aku..
duk kat melaka umah sewa ms study dulu
tengokla betapa hazabnyer dapur kitorang tu..tapi ada peti eis tau
peti eis yg banyak kenangan wohoiiii
kahkahkah

aku pun tak sangka rambut aku dulu lembut bhaiii
memang la kurus ms tu..skang ni pun kurung gak tapi dimata melor la..muahaha
korang tau peti ais kenangan tu kami beli share2 tau..
hebat wooo adapeti ais..
kak chik la yg cari..

rindu kak chik..aku suka dia sebab dia baik dengan aku..selalu naik skuter die ronda melaka..sambil dengar cerita chenta dia dgn abang amir..skang dah jadi laki dia dah..psngan ideal..kak chik cantek..abg amir hensem cuma rendah sket dr kak chik..hohoho..kalau kak chik balik batu pahat, arnab dia yang dihadiahkan oleh abg amir mengkononnya, aku la tukang jaga..
lepas setahun kami duduk bersama, kak chik pindah follow other's senior..dia nak bawak aku tapi ms tu aku 3 serangkai dengan ita n wati..mana boleh dipisahkan.time tu jugak aku belum bff dgn sabrina..so kawan sebilik kak chik (aku bagi nama N la yer), N pun pindah..dia ni ada makwe(tomboy la)..makwe dia cun kalau jadi perempuan, kacak klu jadi lelaki..hahaha..lepas depa pindah, peti eis masih dengan kami..N pindah selang 1 buah umah jer..

1 hari tu wati demam..teruk sampai aku bawak baldi suh dia muntah sebab dia tak larat nak pegi toilet. depa duk bilik yg kak cik n N duduk..aku bilik sorang..aku kan otai..
sian wati..so parent wati bawak dia balik kampung untuk berubat...sebab ubat doktor tak jalan...so pi la panggil ustaz sekolah aku..rupanya dia sudah kene lah..termakan katanya..dlm rumah tu jugak.so setelah berubat beransur baik..alhamdulillah..tapi tak settle lagi..malam kedua tak silap aku, aku n ita dtg umah wati nak tengok katanya...aku pun pi laaa..lepas tu ustaz aku ckp dia nak test sebab tgk cara hantu tu tak der dekat wati..so test kat ita...dia letak pensil dengan celah anak jari kaki..ita lulus.sekali letak dekat aku tiba2 baru letak, kaki aku sudah panaslaaaaa..hahaha..pns mcm bara api tu tau..sekali tekan terus aku lupa diri tau2 tangan aku dah bengkak sebab aku mengamuk sakan..nasib baik umah wati masa tu papan. kalau batu mungkin patah kot..hahaha
apa kena mengena dengan cerita peti eis????sebenarnya ada org main taktik kotor mahukan peti ais, tapi kami tak nak serahkan sebab yerla dah beli sesama n kami setuju untuk letak jer peti ais tu kat rumah tu bila kami semua dah grad nanti.sebab aku yg paling tak setuju peti eis tu dikeluarkan, maka benda tu ditujukan untuk aku tapi terkena pd wati sebab lemah semangat..mcm la aku ni kuat sgt kan..

apa daaaa...psl peti eis pun nak jadi hal sampai hantar benda2 mcm ni..mcm mana tau peti ais? ms aku tak sedar tu memang aku sebut pulangkan balik barang dia..bila ditanya barang apa? PETI AIS...hahaha..kelakar betol..kami balik semula ke melaka n kami setuju untuk bagi balik peti ais tu..muka happy bhaii sebab dpt peti ais buruk tu..nyampah aku..N ni cantik tau..dia hitam manis..aku suka tengok dia sebab dia mcm gadis pemalu gitu tapi tak sangka perangai nauzubillah...aku pun tak paham kenapa dia attack aku? kadang2 masa kak chik balik batu pahat n makwe dia tak mai, aku lah yang akan teman dia tidoq malam2 tau tak..dikatil kak chik yg hempuk tu. mungkin sebab aku ni nampak boyish sesangat kot ms tu tapi aku layan dia sama mcm aku layan kak chik..tapi kak chik lebih la sebab kak chik baik.. aku tak pernah layan lebih pun dengan N..kang ada kena sepak dengan makwe dia kang..tapiiii aku suka lelaki ok..hahaha..so no point gak kan..hadoiiiai

lepas tu aku, wati n ita amik keputusan untuk pindah rumah..lagipun ms tu kakak2 yang lain dah nak grade.so kami tak mau jumpa selalu dgn N..menyampah..ms tu lah aku kenal dengan sabrina,shima, ct, lina, hana dan last iza.kenal iza pun sebab dia join kami masuk umah sewa kat taman siantan..tapi iza dulu busy..kan iza kan..hahaha...kami pemalu..phuiiii

hi la kan..dulu2 punya hal..kelakar betol..dah jadi sejarah dah pun..rindu kan semua tu..
klu ada ms aku nak sangat jumpa kak chik...N? boleh la buat kawan..buat apa nak bermusuh kan..cuma seram sket la kalau aku jumpa r masuk kwsn kampung N tu..kahkahkah..

harap2 N dah kahwin dengan lelaki :)...muahaha

lots of luv
et


6 comments:

Puan Ida said...

salam perkenalan dari ida
lawa rambut nye ye huhuhu
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follwo blog ni ye no225

kimi said...

hahahaha
aku busy pasal ape ek?
hahahaha
klakor la klu ingt2

wani said...

adoii yai pasal peti es je punnnnnn

et said...

puan ida
hahaha..hi puan ida
tq follow

et said...

kimi:kahkahkah
ko busy dengan bapak kimi

et said...

wani:manusia beb...ini semua donia punya hal..hahaha