Friday, October 31, 2014

kisah malam jumaat

asaalamualaikum

hahaha..tajuk yg poyo je kan...well
i kan gila...
team aku ni suka wat plan last minit..sebab klu plan bebetol yg cecantik mmg haram la nak menjadi...
ini pun kali kedua kami membakar walaupun yg pertama dulu hanya rank kekami je....kali ni kita upgrade ajak sekali tuan pegawai..hahaha

majlis lepas maghrib..tapi nak jadi cite, aku tido baik punya tau2 dah kol 4 ptg....itu pun tejaga sebab guruh kuat gilee..hujan ribut wei kat luaq...hurmmm..jadikan aktiviti kami kann.......kol 5 baruuuuu pi kedai ye...menu aku nak bawak mangga asam boi...dgn laksa...

mangga asam boi cnfirm jadi kenyataan sebab mangga dah ada.tp aku tak potong lagi wei.

laksaaaa mcm dlm.mimpi je...tapi sebab aku pkr hujan sedap ada laksa atau yg boleh hirup2 ni maka pi la kedai...amik ikan sardin dlm seploh ekor..besaq dan gemuk dan segar..alhamdulillah..pi cr asam boi habis plak dah....pi kedai sebelah amik 7paket yg sepeket lima kupang tu, bayar duit seploh hebgget...dia takdak tukar...aku bayar la dua hengget..dia kata takpe kakak.hahaha

so memecut balik umah...dlm otakbdah set siap2...apa nak buat...siang ikan, rebus ikan,rebus cili kering, potong bawang yg sekali tgk bwg holand je ada then baru potong mangga...bacam mangga masuk peti ais..settle...owh lupa, laksa ku beli je yg segera dua kampit..stlle..cepat keje..

laksa kuah aku senang je kan..blender n tapis...dah siap..yg penting tlg ikan cnfirm takde...alhamdulillah...

settle kuah, sambil msk asyik celur laksa, melor sampai..memekak2 ckp tak jadi..hahaha..lantakkan...yg pntg menu laksa aku menjadi...

sambil tgg kuah menggelegak, tgg air menggelegak jugak, ptg timun, bwg sama cili..sampai pijar tgn aku...tiba2 dgr azan maghrib...alamak....kuah dah mendidih tp aku nak biar dia sebati...perghhh sedap dpt rsa kuah laksa sndiri....yg selama ni duk beli kat luar dgn manis la apa la...maklumla blender aku rosak..jadi lama la tak melaksa...

settle smua packing2, smyg maghrib jap then teruz gerak pi bagan lalang...iye bagan je...

melor plak mata dah rabun...jadi membawa pun slow laaaa

sampai destinasi aku tanjat.ingat sikit..maklumlah hujankan....laksa aku ditala dulu..kahkahkah..sekejapan habis..tak sempataku nak menoleh..allahuakbar..kesian kengkawan.aku..anak2 mereka makan kata sexap..maklumlah aku buat tak pedas...nanti laaa aku  buat lagi bawak pi opis..insyaallah.

mangga asam boi lagi tak payah nak ckp...selesaiiiiiiiii

yg menjadi korban malam tadi ayam 10 ekor, sotong 2 kilo,caru 2 kilo, kembong 2 kilo,  kerang sosej fishball..pastu bini depa bawak la dadih, bihun goreng, karipap popia sama donuttt...alhamdulillah melebih2 makanan..


ni masa kat pit ikan caru..hahaha tempat bakar ikan ni.mmg best..sebab bunyi laut mendamaikan sungguh...

ni lah team partner aku..kecuali yg baju ceklet sblh baju ijau tu.dia pengkecoh je...hahaha....best la aktibiti mcm ni...harap dpt buat lagi next year...buln depan n bulan doblas cuti sekolah...bila off memasing ada plan nak bercuti..hohoho

tq semua Alpha...moga ukhwah terus terjalin..insyaallah

No comments: