Wednesday, April 15, 2009

dubai part 1

Salam

Alhamdulillah, hujung bulan 2 aritu aku berkesempatan pegi Dubai dgn my hubby.kitorang bertolak dr klia pd 26/02/09 flght kol 1159pm waktu malaysia.sampai dubai jam 0300 pagi.diorang beza 04 jam dgn kiter...cuba la bayangkan dgn perjalanan yg memakan ms 08 jam tetiba smp sn kol 03 pagi...tak ting tong aku dibuatnyer









nasib baik la hotel yg kitorang booking tu benarkan check in awal. klu tak pitam la kitorang.
tapi belum sempat lena dibuai mimpi dah bangun balik coz dah pagi...pepagi jer kitorang terus pg explore bdr dubai.
kitrang tggl kat deira city.tmpt ni mmg byk tmpt shopping..
tapi yg paling best dpt naik kenderaan kat atas ni..
ini antara public transpot kat sana..dubai waterbus.
bayar 01 dirham jer..ok la kan dari naik teksi diorang yang harga mahal giler.
tapi cuak gak naik bot ni.aku tengok buat dr kayu jer...
adoai...




ni antara tumbuhan yg pelik aku jumpa...mcm pokok kat malaysia cuma colour dier jer purple.walaupun kat sn panas tapi tumbuhan kat sana subur coz ada paip air yg auto akan siram pokok ni bila smp masanyer......

Bagi aku apa yg dubai dah archieve mmg mengagumkan.....it's really unuspectical...
mmg bndr maju yg kaya.
tapi apa yg boleh dibanggakan ialah walaupun water transpot adalah yg utama tp sungainyerr bersih tanpa smph dan airnyer jernih...
dan paling mengagumkan aku adalah pondok tunggu bas dioarang siap ada aircond beb...yerla negara dia kan panas.tapi kalau la ada kat malaysia....tak taula apa jd.huhuhu...
oklaaa..ti aku update lg gmbr ms ribut pasir kat sn....
choooooowww...see ya

No comments: