Tuesday, December 22, 2009

lulu




Salam...




Lama sungguh tak menulis di blog ini..
Rasanya minggu ini amat menyedihkan aku....

banyak benda

antaranya....kenduri seratus hari abah meninggalkan kami semua...
mak suggest buat ari sabutu malam ahad tapi aku keje malam la pulaksss..
melor plak kene ot...arghhhhh..tolak ot sayang la pulak..yerla itu maknanya Allah makbulkan doa aku yang mengharapkan rezeki lebih..tapi !@#$^%**^&^%^@...astagfirullahhhh...dugaan
ini adalah bunga telor yang mak buat untuk khatam Alquran buat Arwah abah..alhamdulillah...cuma aku harap aku pun dapat habiskan bacaan aku untuk khatam untuk abah...insyaallah...chaiyok chaiyok etot...


mak cakap ms abah sakit di hospital JB(jahat sungguh hosp ni), abah menangis dengan mak dan pesan supaya mak khatamkan untuk abah...akhirnya dapat juga mak buat untuk abah...aku harap aku pun akan sekuat mak nanti...aku tahu mak sayangkan abah...sayang sangat...yerla, seboleh tidak mak akan cuba tunaikan apa yang terbaik untuk abah secepat mungkin...mengaji untuk abah, upah haji untuk abah..aku tau kalau boleh mak mahu buat segalanya untuk abah...


hiba hati aku bila mak cakap mahu mengambil abah semula untuk dibawa pulang kerumah...katanya jom la kita ambil abah didalam ni..huhuhu..aaarrrhhh sian mak....mak kalau boleh et pun nak ambil balik abah...dulu masa abah sakit, kalaupegi hospital, ramai2 nn nampak lagi dier tersenyum tengok kita datang....sekarang ni kiter tengok dia tapi dah tak nampak muka dia?betul kata mak...kalau et tak sokong kata doktor supaya buat pembedahan buah pinggang untuk dialisis mesti abah masih bersama kita kan?tapi mak et kesian tengok abah...perut abah teruk?tapi abah memang kuat...dia tak pernah mengeluh dengan apa orang nak buat kat dier...tak pernah merungut sakit ker aper ker.abah tahu masanya dah sampai kot...abah selalu cakap ngan et, kalau dah sampai mati juga abah ni...
aaarrrrhhh pilu sungguh malam ini...moga abah bahagia disana n jumpa family abah semua...semoga abah ditempatkan di syurga yang paling tinggi bersama orng-orng beriman dan dikasihi Allah.semoga abah dijauhkan azab dan seksa kubur kerana abah sudah penat semasa didunia..membesarkan kami, menerima segala keperitan dan kesakitan semasa hidup sebagai ujian Allah...Semoga betul kata kwn2 et bahawa org yan sakit seperti abah umpama dosanya telah dihapuskan...Et sayang abah...sayang sangat....

yang bawah ni plak baby imran...anak along yang no 5..huhuhu

baby im nak cukur jambul sekali ms mak khatam alquran nanti...mak cakap ramai yang dtg..alhamdulillah..adusss rugi sungguh tak dapat enjoy this moment...semua balik plak tu...takperla...yang penting dpt tlong mak sekejap pun jadilahhh.


peritiwa sedih tahun 2009 berakhir dengan my little lulu...


uwaaaaaaaaaa......sedihnyerrr...setelah berbincang dengan melor, akhirnya kami sepakat ingin mencari pasangan untuk lulu...sian lulu sensorang..n akhirnya kawanku si nor cakap kawan abg dier berminat..so aku pun dengan rela hati serah pada si nor..huhuhu..oh lulu, mama akan merinduimu sayang...lulu ni best..walaupun dier hanya seekor arnab tapi aku sayang dier...pernah satu hari dier terlepas dari cage die, kami memang tak sedar coz keje kan...then bila melor balik jer tiba2 die lari listas jalan n terus masuk cage dier...sib baik anjing tak baham sayang oooiiii...


takperla lulu...mama pun tak mau seksa lulu...hope lulu dapat kawan baru....aarggghhh sedihnyerrr

lots of luv
mama lulu

No comments: