Friday, September 24, 2010

menu umah atokku

salam

last week aku lepak umah atok...memang best ar ms raya ni lepak umah atok coz akan ramai tetamu aka

kulaan(bahasa banjar lakan) dtg..hahaha...so cik ngan ibu memang ponat la memasak...kalau acu sihat mesti lagi banyak menu...alhamdulillah acu semakin ceria mcm dulu n semoga dia terus bersemangat n sihat sentiasa...amin...

kat umah atok aku ni memang mcm 7e..semua ada..hahaha...pagi tu atok balik dr pasar beli ini buah la...sodapnyerrrrr..n menu for that day is ayam kampung masak lomak cili api dengan betik (gila panjang nama menu) tapi memang mantap wei...rendang ayam, lontong,n bubur "wadai kiping"...hahaha best kan nama wadai kiping ni..koi org banjar...aku kan org banjar..hehehe..jgn tireng2 kina terkurihing...hahaha(maksudnyerrrr cari sendiri)




inilah dia masak lemak cili api ayam kampung bersama betik muda

inilah wajah wadai kiping yang berkeping keping..guna tepung pulut jerrr...biasanyer nak jumpa ini wadai aka kuih ms org kawin jer(org banjar la kan) tapi aku rasa perak pun bnyak koi ni...yerla perak kan banyak banjar...letak durian lagi sedap ni...gentel-gentel then tekan tengah dier...sedap-sedap...hahaha




ini plak menu yg ada hari tu dimeja umah atok ku








banyak kali aku jer yg ada kat meja ni...apa lagi..duduk sebab makan la kan...angkat pinggan untuk basuh pastu singgah dulu mkn2...sodap2
lots of love
et

No comments: