Monday, November 29, 2010

miri yg cool day 1

Salam

26 november 2010
Jumaat

Alhamdulillah..flight ke miri jam 1310. so pagi masih sempat kemas apa yang patut dan yg penting camera jgn lupa. So pagi tu melor wat breakfast scramble egg with funfries…sgt sedap..tq melor…

sukanyer pakcik ni nak berholiday yer..hahaha
lepas mkn dessertnyer vanilla ice cream haagen dazs..best..best..best(maklumla makcik ni jakun..hahaha) kelas mas
Abg mi dpt 1 flt ngan kami..sampai miri lebih kurang jam 1630 n abg dan pesan awal2 dia nak jumpa kwn dia staff engg miri coz dia dah pesan nasi beriani yg sedap katernyerla kan…lepas berjumpa kwn dia, kami terus amik cab untuk pegi ke hotel…
stay at Evelyn Hotel.best gak hotel ni coz tepi pantai..sangat mendamaikan..tapi lebih best coz mkn nasi beriani yg abg mi ckp sedap tu…memang sedap ler…(maafkan tangan comel itu)
thanks yer coz abg mier belanja nasi beriani ni..huhuhu…yg lagi kelakarnyer aku mkn hamper sebungkus setengah nsi tu coz tersangat sedap…buruk lantak tol la aku ni..melor tak mkn sgt coz mamat ni tak sabar nak makan nasi lalapan..

Kol 0610 masuk maghrib kat miri n kol 0725 masuk isyak..memang agak pelik la nak follow time kat miri ni coz kol 6 dah gelap…janji ngan abg mie 0730 kat lobby hotel untuk naik shuttle ke muara yg memang terkenal ngan kesedapan Nasi Lalapan nya..kebetulan satu van tu adalah Captain yg bawak flt kami (crew mas stay kat hotel ni)..hehehe..tapi malu2 lagi…

Disebabkan aku kekenyangan yang amat sangat, jadi aku memang tak dpt nak menghayati betapa sedapnyer nasi lalapan ni kecuali pedas yg amat sangat..abg mie n melor memang berselera la coz memang depa mengidam sesangat nak makan nasi ni kan…hehehe..dan yg paling best abg mie sekali lagi bayarkan dinner untuk kami..hadoi malu sungguh aku..terasa mcm trip ni disponsor by abg mie jer..hehehe ..ni air teh c peng..abg mie suggest ini air kat aku..tapi tak leh terima la plak tekak aku ni..maklumla org kampung..huahuahua
inilah dia nasi lalapan...mcm2 nasi lalapan...ada lalapan ayam, daging,ikan keli dan mcm2 lagila..aku n abg mie amik nasi lalapan ayam..melor amik nasi lalapan ikan tenggiri...yang betnyer pasal nasi lalapan ini adalah sambalnyer..memang tersangat sedap...sampai pecah gak lidah aku ni makan sambal mcm makan nasi..

Lepas makan hujan la pulak so kami pun lepak kejap kat kusi panjang depan satu kedai
…hujan rintik jer tapi sure basah ni..hahaha…tengah lelepak capt n fo ni dtg la berborak ngan kami..rupanya nama dia sama ngan abg mi..capt azmi n fo lim..aku memang selalu nampak la kan coz memang kuar masuk dia pun di Fmb..borak punyer borak kami pk lebih baik redah jer la hujan ni nak ke Bouluvard Mall coz shuttle van akan tunggu kami disana jam 0930 mlm…jam baru kol 0800 lebih…jln punya jalan ok la gak..idokla lencun sgt.bak kata Capt Azmi, memori daun pisang…hehehe..Capt Azmi sempat pesan esok jgn lupa mkn nasi lemak ayam percik kat satu restoren ni..siap tunjuk lagi..orait cap..esok pagi kami terjah..hehehe
Sampai di Bouluvard Mall, kami berpecah tapi tempat pertama yg semua pegi adalah toilet..mkn sambal belacan banyak sgt la tu..hahaha…brg memang agak murah n merayau punya merayau jumpa satu kedai kasut yang buat sale gila2 betoi..tapi sebab suntuk sgt dah masa so kami pk nak mai esok la kan..huhuhu…
Jam 0945 shuttle sampai n kami semua bertolak ke hotel..Capt Azmi n Fo Lim akan fly awal pagi esok tapi bukan ke KUL tapi ke BKI…
from l to r Fo Lim,Capt Azmi, Abg Azmi n Khairul

Then melor n abg mie pegi berjimba kejap kat hotel club kat loby ni..
aku maleh la nak join..maklumla makcik ni ada insap sket.hahaha…lepak layan tv lagi best.. sekali balik aku tengok gambar mak ai...tapi takpe amik gambar jer...hahaha...yerla sekali sekala mamat ni enjoy lepas penat keje apa salahnyer..lagi pun dpt permission dr aku..hohoho..tapi
So hari pertama di miri berakhir dengan pengalaman yg menyeronokkan…alhamdulillah

p/s:sesapa yg nak makan nasi lalapan ckp kat driver tu nak mkn kat muara lama coz ada buka yg baru dipanggil muara baru..hehehe...
(pehal la plak ada garis ni..arghhhhhh)
lots of luv
et

No comments: