Monday, November 29, 2010

miri yg cool day 2


Hari kedua kami bermula dengan pencarian nasi lemak ayam percik bak kata Capt Azmi tu la kan…janji kat lobby jam 1030…so kami pun menapak la untuk mencari nasi lemak ayam percik…alhamdulillah jumpa juga akhirnya…tapi tekak aku memang dah tak leh terima nasi…so aku order mee goreng..melor ngan abg mie mkn nasi lemak ayam percik tapi yang abg mie pegi amik ayam goreng coz katernyer ayam dia besar sangat…hahaha…patutla org miri dtg kl kurus2 coz kat miri ayam dia potong 4 jer..hahaha..kat sini, ayam kecik tapi harga mahal kedaung..hmmm
Nasi lemak nya sangat sedap…mcm menyesal la plak tak order nasi lemak ayam percik ni..huhuhu…mcm kat semenanjung tak der mee goreng kan…
(melor bising kat aku yg suka amat amik gambar sampai kat sekolah agama pun nak amik gak ker?nak wat mcm maner minak perasan)Lepas mkn pegi ke mega hotel coz kat sini ada mall juga..tapi sebenarnyer depa nak pegi cari toilet..hahaha
Lepas merayap kat situ kami menapak ke boulevard mall sekali lagi..hahaha…misi mencari kasut…akhirnya aku amik la 3 psg kasut yang harganya amatlah murah sampai nak sakit jantung aku..yerla ms dia punch harga tu aku dah risau gak…nak dekat seratus harga satu kasut tu..memahal gitu mana la makcik nak bayor..hahaha…tapi sesangat la berbaloi…hahaha…hatiku amat suka…
(bila la aku nak pakai ni?)
Lepas merayap dari 1st flor sampai la keatas, abg mie ajak pi mkn kat kfc..ya ampun…tak konyang lagi ker perut abg mie ni..hahaha…oleh kerana breakfast kami cepat2 bayarkan untuk abg mie sekali, so lunch dia belanja lagik..hadoiaiiii…murah la rezeki abg mie..hehehe
Lepas mkn ingat nak ko Rong Reng…melor ckp kedai ni jual souvenier murah2..aku ok jer..tapi waktu tu dah kol 0300 ptg..memasing dah ponek so kitorang amik cab janji nak pegi malam..tapi singgah kedai tu jap jumpa tokei dia nama goerge, dia ckp mlm tutup..hmm esok jerla pegi…
Dan disebabkan belacan yg abg mier order tak dapat disiapkan, so abg mie ckp dia nak balik pg2 esok..lagipun seat abg mie tak confirm lagi..sian gak dia..so kami balik n rehat2 coz malam ni nak pegi mkn nasi lalapan lagi..hahaha…aku tak amik luch pun coz nak makan nasi lalapan punya pasal…
Balik hotel, simelor ajak pegi mandi kolam..hahaha..aku ikut jerla..ada satu tempat tu sangat cantik n sesuai sgt wat ambik gambar kawin.huahuahua…so nice tapi disebabkan baju mandi aku ni sangat cantik..hahaha..so tak leh la nak masukkan dl ini cerita..
Tetiba dlm kol 0430, abd mie kol ckp dia nak pegi bintang mall…dia ni sibuk nak cari coat untuk dinner engineering next week.melor pun sama sibuk sangat nak cari coat…so melor Tanya nak ikut tak, aku ckp jom la..janji 0530 kat lobby hotel…kami pun bersiap la..sib baik la pool ni dalam sesangat..kalau agak cetek sure aku akan menjadi dugong sampai mlm..hahaha
So petang tu kami terus pegi ke bintang mall membantu abg mie cr coat dia…dr bintang mall kami ke muara nak makan nasi lalapan…aku memang nak sesangat mkn betol2 ari ni coz esok dah balik…semalam mkn main2 jer..
Melor n abg mie order nasi goreng ayam tapi depa mintak sambal belacannyer yg bila dtg bukan sepiring tapi sepinggan..hahaha..ayam nyer mcm biasa kedabak hah ko…
Dan yg pasti memangaku pun sudah jatuh hati ngan nasi lalapan ni..dan mcm biasa abg mie bayar lagi dinner kami..huhuhu...hmmmmmmm sodapnyerrr la sambal belacan dia..kol 0730 janji ngan shuttle hotel amik kat muara…so sampai hotel memasing merehatkan badan dan perut..tapi abg mie settlekan checkout n call cab esok pagi amik dia untuk pi airport…dlm kol 0900, melor nak pi lagi club tu..aku ckp pi la..aku nak tgk majalah 3 dan melor balik kol 1100 mlm.dan yang pasti mlm tu band ni pakai semakin hangat..hahaha..pitam makcik...
Jeng..jeng..jeng…dalm kol 2 abg mie kol minta tumpang tido...aku pun risau gak pehal abg mie ni…dia Cuma ckp ada gangguan..ada gangguan…

Bila masuk bilik aku dia minta maaf dulu then dia ckp dia mimpi buruk..takkan mimpi buruk sampai nak tumpang tido bilik aku kan…hahaha…rupanya ada gangguan..malas nak Tanya lebih2 so bagi dia tido coz wake up call dia kol 0500..sian abg mie…nasib baik dpt seat untuk flt pagi tu…
Dan yg pasti hari kedua pun berakhir dengan peristiwa yg agak menakutkan tapi tak merosakkan mood bercuti kami..kepada abg mie...terima kasih daun keladi..nanti kita pegi lagi yer..hahaha...abg mi banyak bayarkan makanan kami..thanks yer...

lots of luv
et

No comments: