Tuesday, November 2, 2010

potluck at bagan lalang


lokasi:bagan lalang
date :31/10/2010
krol/june/marliani/nani(QA staff)
salam

last sunday kawan office melor ajak wat potluck kat bagan lalang..hm ok gak n aku pun plan ar nak masak aper...melor ckp wat spagheti goreng jer...lagi senang keje..sabtu aku keje petang n tak sangka plak kene ot sampai pagi sebab cik nor kiter bercuti..melor plak pegi umah mak die n sangkut gak coz jalan jam.mana tak nyer kan final bola n.9 lwn kelantan..so mamat ni ckp ot jerla..dia pun tak larat nak bawak keta dah..ok jerla..

so pepagi ku balik terus melor pegi pasar tapi aku tak ikut ar..dia pegi sorang co z dia lebih pandai membeli dr aku..hohoho...then balik dia ckp pegi ar tido dia msk sendiri..lagi la aku suka kan..hehehe...dlm kol seploh siap dia kejutkan aku coz aku tak breakfast lagi..tapi bila turun masyaallah tengok dapur mcm dilanggar garuda...semua benda yang tak pernah aku guna untuk memasak semuanya keluar..hadoi melor oiii...kitorang gerak gi bagan lalang kol 1030.yang join pun 3 org jer..semua kwn pompuan melor jer..hahaha...ms sampai org tak ramai sgt..cantik nyer la pantai bagan ni bila palm resort dia siap..ms sampai tu laki marliani tengah bakar arang nak bakar ayam/ikan/kerang..dapnyer..huhuhu..pegi 4 org tapi makanan penuh meja..ada nasi lemak sambal sotong/telor dadar/air bandung (june yg bawak), bihun goreng singapore/bubur cacar/dadih yam flavor (nani bawak), bihun goreng (m'sia style)nasi puteh,sayur nangka msk lemak,budu,tempoyak,ulam timun,kacang/nangka muda, ikan/ayam/kerang (marliani bwk-ayah n mak mar pun join gak)...aku cuma bawak spagheti goreng je..hahaha...malu plak.

lepas aku mkn aku mengantuk la pulak..dah la angin yang best.tapi kol 2 aku balik coz kol 4 aku dah masuk keje balik..hmm bestnyer kalau dpt lepak sampai petang...

#sian cik n acu mai nilai nak pi shoping brg antaran kawin tapi et plak pi bagan..huhuhu

lots of luv

et

No comments: