Thursday, December 30, 2010

kenapa melor?

salam....

sebelum ni aku penah tulis pasal kenapa cik suami dipanggil melor...huhuhu takper makcik rajin nak tulis kat sini...hehehe

kenapa melor?
nama sebenar mangsa adalah Khairul anuar idris...melor nie suami saya..(skema ayat)..hahaha...nama melor diilhamkan oleh adik beradik aku ler..coz dia ni kan mesra sangat so they decide nak cr nama yg sedap sket..ekceli nama2 ni memang kami adik beradik suka bagi..tak sangka lekat pulak kan....contoh
1)adik aku yg bongsu nama dia NORA...dulu kan ada yg pengusaha kecantikan tak silap aku nama Nora Hendon...so kami panggil adik kami tu nora hendon tapi jadi endong jer..sampai sekarang..hahaha
2)sepupu aku nama intan fariha..kami memang rapat coz ini jerla cousin yang ada pong..dia sangat alergik dengan katak..alergiknyer adalah pantang jumpa..sangat suka dengat katak tapi patung katak jer yer..bukan katak betol...kang ada jadi putera katak plak kang yer ngah...kami panggil katak saedon....so lekat la nama angah saedon...hohoho
3)adik angah nama nazirah...dia plak suka patung moo(lembu)..kami panggil moo / lembu tu dengan nama sood..
4)adik aku nama habibah..gelaran dipanggil hamid..sampai sekarang pun panggil amid ..hahaha..kadang2 jadi cik mid...peh tu bila dia kawin ngan laki dier kami panggil lagi dia cik mod...jadi midmod..hohoho
5)bila kami jumpa biawak, kami akan jerit salehudin...tak tau naper tapi mak ler gelarkan cik biawak tu salehudin...
6)lupa plak...kakak ipar aku nama azizah...pastu dia ni suka berfesyen sket n one day tu dia wat rambut pintal2 tu..kami ckp rambut jenis tu kalau lebah masuk sure tak jumpa jln kuar...jadi terus panggil mak lebah...tapi dishortkan jadi mak leb jer..sampai skang memang kami panggil dier mak leb..hahaha
jadi disebabkan suka panggil nama gelaran itu, makanya cik melor aka cik suami di panggil melor dlm ini cerita coz lebih mesra...huhuhu
p/s: ini cara kami untuk mengeratkan silaturrahim kami yer..jgn ada org pk lain pulaks...
lots of luv
et

No comments: