Friday, January 14, 2011

sharing is caring

True story : my story .
My sister was staying with me some months ago. My sister was bleeding profusely akibat pendarahan dalaman. Ketika itu jam 10 malam. Panic, apa nak dibuat? Mak, ayah semua nya dah arwah. Teringatkan Pak Kiai di Rawang yang sering merawat sister itu, I asked my niece to call and ask him what we should do? He said " baca ayat 58 dr surah Yassin dan niat sambil meniup kearah duburnya bagi menghentikan pendarahan tersebut". So my niece pun buatlah. A few seconds later darah pun berhenti. Oh god, what a miracle, alhamdullilah, leganya.From that day onwards, itulah yang saya buat apabila ada orang yang perlu bantuan menghentikan pendarahan. Yakinlah dgn ayat2 Allah.
Hjh Noor Aini
RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58
Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surahtersebut "SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM" diulang sebanyak 7 kaliuntuk 7 niat baikmu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan MahaKuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.Jika boleh niatkan sebegini:
1) YA-ALLAH YA-RAHIM, ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang solehdan mencintai islam
3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baikdan berjaya didunia dan akhirat.
4) YA-ALLAH YA-JABBAR, makbulkan hajat penghantar maklumat yang akudapat ini
5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiqdan miskin
6) YA-ALLAH YA-WADUUD, kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yangberiman kesihatan zahir batin
7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.....
AMINnnnn.Sampaikan dakwah ini kepada sahabat anda seramai mungkin,tiada kerugian bahkan digalakkan. Ikhlaskanlah hatimu menyampaikandakwah ini kerana Allah.Dunia adalah pentas, akhirat tempatnya yang sebenar...

No comments: