Sunday, May 15, 2011

cak oh cak

salam




rumah aku banyak cicak...rumah aku banyak lipas...arghh geram sungguh ngan binatang2 ini...tembak kang baru tau..huhuhu..dah la suka membuang merata-rata...dalam kitchen kabinet aku tu cik lipas buat kampung dah agaknyer...bersuka ria bila aku buka pintu kabinet...blom lagi cik cak yang berdating dengan senang hati nya kat tepi tingkap..aku rasa macam cicak ngan lipas ni buat parti plak coz tgk tuan rumah tak buat apa2 kat dorangkan...



tapi itu dulu...sekarang tidak lagi..chewahhh..masalah aku hampir selesai..alhamdulillah...lega sesangat...before this nak cari ubat kat pasar mlm tapi melor tu memacam dipkrnyer....tak masuk akal pun ada..takperla...yg ini sure selamat kan(mcm la kat umah aku ada baby kecik merangkak-rangkak kan?)



ini adalah produk yg diperkenalkan oleh cik aira kita..hehehe...brg cosway ni...murah jer...rm4.90 sekotak..dlm tu ada 5 keping.....senang sesangat..mula2 aku letak, aku pelik gak coz lipas tu tak keluar berjimba pun...esok nyer aku tengok, huhuhu padan muka depa...bukan kata lipas, cicak pun ada..satu kotak tu ada la 4 ekor lipas dan 3 ekor cicak(geli plak tgk)....baru satu kotak yer...aku psg 4 sekali...tamak sungguh...



Dan sekarang aku beli lagi kerana sgt berkesan kat umah aku yg banyak cicak n lipas ni...bentuk mcm gmbr dibawah....


ada pelekat kuning..tanggalkan n ada gam(gila kuat gam ni)....


pastu lipat mcm ni...so lipas n cicak masuk terus tak leh gerak


so pegilah ke cawangan cosway yang berhampiran...kat tesco or giant skang ni pun dah ada cwngan depa...tapi aku kim kat aira jer..maklumla saya bukan ahlinyer...saper jadi ahli dpt diskaun...huhuhu



p/s:produk dah berkurun org guna aku baru jumpa...hahaha




lots of luv



kekodokbulat

2 comments:

wani said...

hmm patott arr ku nak beli sampaaiabeh stokk,rupanya ada penternak tanpa izin cikcak n cik pas yg rembat semua huhuuhuuu.tkpe nanti nak mintak cik aira belikan gak hehe

kekodokbulat said...

hahaha...kan aku dah bawk sekor kat loby...tak dpt jadi tokei koi...tokei cik cak pun jadilaaaa