Saturday, May 7, 2011

d'desa part 4-pizza

salam






kali ni bukan nak share resepi pizza bib yg memang sedap tu..tapi kisah disebaliknyer..hahaha...



ms buat tu dptla 6 keping pizza yg besar n memang puas sgt makan.yerla buat sendiri semua letak extra...



sebenarnyer oven mak rosak. mak banyak oven.. yang bawah besar tu atok belikan.masa tu atok selalu request koi qalakatar(tradisi org perak) so senang ada oven besar...yang kecik itam tu memang dah ada..mak ada gak oven butterfly yg itam guna dapur gas tu..mlm tu oven butterfly mak pun kami guna...



yang besar tu tak boleh terlalu panas.kalau panas mesti blackout..hehehe..so pakar kami iaitu atam gagal menyelesaikan mslh oven..hahaha...gunala oven yg itam kecik ni..







tapi yg kelakarnyer oven mak ni tak leh tutup rapat. jadi kena la ikat...muahaha..sian oven ibuku.

takper...walaupun oven itu terpaksa diikat yg pengting pizza bib sgt sedap..hehehe...cuma brokoli soup jer tak sempat amik gmbr..maklumlah piranha..hahaha

p/s:kalau abg balik mesti lagi best..huhuhu

lots of luv
kekodokbulat

No comments: