Saturday, August 6, 2011

bila ontel dikasari

salam


huhuhu...tajuk kentang sungguh...tapi sedih gak bila melor msj bagitau ada orang langgar ontel dari belakang..bumper kemek n jatuh..hilang keseksian ontel..keta yg langgar tu toyota altis..plat jer yg patah..uwaaa...singaporean..tapi nasib baik dia pun ngaku bersalah n mahu bertanggungjawab...katanya, dia nak brek tapi tertekan minyak..mau tak kedepan..huhuhu..sabarla yer melor...itu jerla rezeki kita ngan bumper seksi si ontel..dugaan..dugaan..
ekceli malam tadi aku mimpi melor langgar keta orang coz dia park depan umah aku..sekalinyer keta aku yang kene sondol..

before puasa, jiran sebelah umah aku yang memang biasa park kat depan umah kitorang (maklumlah, keta dia jerk dah 5 bijik), kena bantai dengan merc kol 5 pagi. driver tu mabuk. kebetulan depan keta tu pokok. so cium pokok ajer dan nasib baik dia park 1 keta jerk kat tepi jalan..lagi 2 dlm garaj n lagi 2 depan pagar..(depan umah aku longkang besar, jadi space parking senang la kan)

dan sebelom tu member aku citer keta diapun kene sondol gak..sama kes mcm ontel.huhuhu...menjangkit rupanya kamu semua ni..hope ini jerla incident yg tak best terjadi dibulan ramadan...misi berjimat untuk tidak kebazar rupanya ada hikmah yer..alhamdulillah..digerakkan hatiku supaya tidak shoping gegila kat bazar, rupanya ada sebab..terima kasih YA ALLAH...sesungguhnya segala perancang-NYA sangat sempurna..cuma aku jerk yang selalu lalai dan sering mengeluh..astagfirullah

bila la nak dpt keta free..hahaha...........(kelaut)

p/s:hati-hati ketika memandu

lots of luv
et

2 comments:

siti kektus said...

kesian nya kereta akak.



aih, 5 biji sampai? dia buat pameran ke kak. hehe ;)

et said...

hi siti...huhuhu..tula sadis tgk keta..
hahaha..5 bijik dik..ntahler...pelaburan masa depan..hahaha