Tuesday, August 2, 2011

rempah oh rempah

salam....


alkisahnyer hari ni melor request nak kurma ayam. so lepas beli gas pagi2 tadi aku mulakan masak menu berbuka dlm kol seblas coz keje ptg. makanya dengan confident tahap chef 5 bintang, aku pun prepare la smua bahan...sekali tgk dlm kabinet rempah tak der..yg ada serbuk kunyit dan rempah kari ajer..aku relaks lagi ar kan coz rasa-rasa mcm ada jer..tgk dlm fridge ada..hohoho..sekali baca REMPAH SUP adabi...alamaks...kene pegi kedai la plaks...wawawa...jam dah nak masuk kol doblas..owh sempat ker?
dgn kuasa supermak, pegila bawak keta sendiri..huhuhu..masuk kedai ckp kat brother tu "bang rempah kurma kat ner?".lepas tu aku pun amikla..confident la kan amik paket besau koo...pastu balik umah....berbunga-bunga hati aku ni kan....
sekali nak bancuh (dah bukak plak tu) baru perasan REMPAH SUP adabi...waaaaaaaaaaaaaaa....sakit tol ati...maka pegi la kedai kali kedua..ni dah tak macam supermak..tapi dah mcm antu kak limah jerk...nak tukar tak boleh coz aku dah buka.reda jerlaa...
maafler..amik dr google jer
ekceli pakej dia lebih kurang sama jerk color walaupun berbeza..hahaha...tapi minah yg confident jerk ni memang ler main cekau jer..huhuhu..nampak sgt jarang masuk dapur...(eh masuk la tapi nak minum jer la)..hehhee

maka siapla kurma ayam aku...hadoi..kelaut betoi

p/s:korang masak aper?cer citer..leh la aku buat menu berbuka ari lain plak..

lots of luv
et

2 comments:

LuN@_aiDi said...

hahahha.. len kali jgn pakai cekau jer...hihihi mmg sama kan cover die, sy nk dua-dua, coz sangat ler tiada disini..huhuhu ari neh buat sup tulang tanpa rempah sup..mintak cikit rempah sup tuh^^hhihihhi

et said...

hahaha..meh sini saya bagi...kang ms makan sup mesti ada rasa rempah sup tu coz saya dah antarkan..muahaha...wah sedapnyer sup tulang..peberet gak tu..(tetiba kecur plak air liur ku..melampaukan)hahaha