Monday, May 7, 2012

bandung lagi

sabtu ahad aku ke bandung lagi..tapi agak terkilan sebab tak dapat follow bin, along n yang lain balik kampung...hurm best sungguh mereka.
kali ini aku ke bandung dengan kawan melor, nani. macam2 peristiwa jadi pada kami masa pegi. dengan keadaan kereta aku yang baru kuar workshop mlm jumaat tu, hampir jam seblas baru keta siap(kedai kawan melor jer), dan terbagun lambat lagi..
lepas tu ada plak yang bijak pandai ajak pegi ronda2 kat satellite sampaikan kami hampir2 di offload walaupun lagi seploh minit nak depart...hahaha.padan muka aku sebab idea aku la tu..mcm tak penah naik flight la pulak...
ni semua ambil gmbar punya pasal..hahaha..kelakar betol bila ingat peristiwa itu..

inilah muka suka sangat2 bila tak kena tinggal...


sampai jakarta...tunggu pak wawan ambil kereta..terus ke bandung...aku asyik tertido jer...tak larat aku sebab malam tu tak berapa nak lena sebab packing last minit. settlekan rumah lagi..adoiiii


welcome to bandung....sampai juga..kali ke 5..

lepas ke toko 3 lapar sangat..pak wawan bawak kami ke rumah ikan..sedap memang sedap tapi sebab aku kan ada divider kat mulut..jadi nak makan pun hegeh2..hehehe


lepas makan tanya nani mana tau dia mahu ke rumah mode atau jalan dago..tapi member ckp pegi spa terus jerla...kami pun lagi lah happy sebab rumah ikan dan spa maria tu dekat jer..memang nasib kami la kan sebab masa kami sampai depa memang tak der orang..lepas kami 3 org masuk, ada lagi yg walk in hampir seploh irang tapi semua kena balik sebab full..muahaha..logo acik bila dapat pi spa
tapi ini orang lagi happy.dia punya spa sahaja 2 jam yer..hehehe

me n melor

me n nani

lepas dr spa kami terus ke jalan riau..pegi summit.kemudia terus balik hotel..penat sangat2..sampai hotel 830 kot..amik kunci aku pun confident la bawa kuar kunci beg yang besar tu..sekalinya alamakkkkkkkkkkk..kunci aku hilang...
melor mcm biasalahkan bukak ceramah dia mcm mulut itik...aku rasa kunci tu jatuh la masa dlm keta pak wawan.
akhirnya aku bawak turun beg tu suh budak hotel bukakkan..selamat...tapi kunci rosak sket la..adusss


pagi ahad lepas sarapan n beli kek kat kartika sari, terus check out.dan kami menuju ke pasar baru tapi ada orang terlupa bagi kunci hotel la pulak..hahaha...tapi takper pak wawan yang sentiasa betol dan ok tu tak kisah..kami pi antar kunci balik dan terus ke pasar baru....
ni tempat nani beli kain nak raya..huhuhu...
akuuu...tukang sibuk jer..





pastu makan..alvokat
menu nani nasi igaa..sedap gak(tengok jerla)

ni menu kami..ikan terbang...hahaha..memang la sangat sedap.tmbah sedap aku pun dah boleh makan...


pegi satu beg balik 5 beg...hahaha..beg beranak...
otw ke jakarta

ni plak yang terjadi masa dah sampai epot...flight penuh..maka kami kena tunggu la kalau2 dapat tiket. akhirnya kecewa tapi dapatla jugak..cuma flight kol 7 mlm...
bosan sangat dah

sebab duit habis kami beli megi cup jer..hahaha..takderlaaaa, kami sajer jer beli megi cup ni sebab sedap...tambah dia dah kembang2 gitu..makan ngan nani plak tu..lagi la sedap/
berakhirlah perjalanan kami ke bandung.tak pernah jemu aku kesana...harap nani njoy trip kami yang memang mengong-mengong ni. dengan peristiwa hampir tertinggal flight, dlm flight ada orang tersiram air mineral...muahaha, dengan shoping2 sampai tak ingat mana floor dah pak wawan parking, bangun tido makan dan tido balik masa dlm keta, sehinggalah makan megi masa tunggu boarding..best woooo..


p/s:rindu ibuku


lots of luv
et



6 comments:

Angah said...

rasanye bile2 saya nak itot awak jugakla,nak rasa cmana makanmeggi hahahaha kat oberseaa

Anonymous said...

hahaha..hebat tau rasanya makan megi di obersea..hahaha

et

missina said...

wahh bestnye,,smpi 5 kali dh gi bandung ek,,syok shopping ek,,

Anonymous said...

missina
hahaha..shoping memang syiok..tapi duit habis.itu yg tak syiok..

et

Anonymous said...

boleh tau spa maria tu dekat mana...mahal ker harga dia....sebab bulan april nanti saya akan ke bandung.

et said...

hi anon...
spa maria tu berhampiran rumah mode...seberang jalan la..kalau ada supirnya, bagitau jer spa ni..nanti dia akan bookingkan sekali..