Wednesday, July 25, 2012

janji ku tepati

alhamdulillah
ramadhan keempat buat nasi lemak
dengan mcm2 hal semalam
tapi takper kejap jer nasi lemak ni
marveles sungguh
tak sangka aku pandai masak sambal
muahaha
ok  aku memang tak berapa pandai nak msk sambal
tapi setelah banyak kali mencuba, akhirnya mencapai piawaian yang aku nak..
paling best tengok melor makan.
laju jer member makan
muahaha
vangga giler

yang bawah ni plak  menu sahur aku pagi tadi..
aku agak musykil bila selera melor dengan aku mcm bertukar pulak
setahu aku, mamat ni tak suka western
hidup dia mesti nasik,,mee,nasik, mee..
semalam pestime mintak buat macaroni bakar
pastu pagi semalam sahur aku buat nasii goreng mcm biasa
tapi demand la pulak
"i nak bege la"
ok la ari ni aku buat bege ko..
tapi guna roti gardiner jer.roti bege tak jumpa kat kedai(muahaha)
pastu kawankan dengan jagung kengkonon mcm salad la kan dan omelet cheese mcm atas flight tu..hahaha verangan..prepared baked bean juga.melor cakap omelet tu sedap.aku sediakan untuk dia jer sebab aku makan macaroni bakar yang lebihan semalam tu. kena la buat accesories chicken sandwich tu. satgi lapaq plak mamat tu kan..muahaha

aku pun tak pasti kenapa tahun ni aku kekeringan idea nak masak apa untuk berbuka/bersahur. kalau last year aku semangat giler nak masak tapi this year lemau sungguh. harap semangat aku ni akan kembali nak masak2 untuk melor.

p/s: ini untuk kenangan

lot of luv
et

2 comments:

SoLy SoLicious said...

waaahh... mnyelerakan..*sabar2..tahan jelah..

et said...

halamak...hahaha..sabaq dik..sabaq.muahaha

takper gambar tak berapa nak ghairah sangat..hehehe