Tuesday, July 24, 2012

menu penuh kasih sayang

semalam aku sibuk pk menu berbuka
baru ramadhan ke 3 dah tak tau nak mkn apa
kol dua belas keluarkan ayam
ingat nak buat nasi ayam
kol mak dia ckp dia msk nasi lemak ayam berempah
amboi hebatnyer

kemudian on fb start chating ngan iza
tanya menu apa yg best
dia ckp roti jala dengan kuah kari
adoi aku paling lemah masak kari
iza siap ajar lagi cara masak kari
hahaha
kelakar sungguh
orang cakap senang msk kari
tapi bagi aku kari paling susah
muahaha

chating ngan iza jer sampai kol 245
itu pun berenti sebab semayang n nak kemas
hahaha
duk umah tapi tak mengemas langsung
aura malas melanda

selesai solat,
aku malas2 lagi
best pulak cerita kat tb ni
hurm..apa nak jadi ni kan?
melor kol tak lama lepas tu
dia ckp nak makan macaroni bakar
hahaha
kalau yg ni aku confirm pandai la kan!
senyum meleret aku dengar melor nak makan makaroni bakar ni.

kol 5 melor sampai terus pi tesco sebab nak beli cheese
tapi mcm2 pulak yg terbeli
jadi sampai umah terus rebus kentang dengan makaroni.
kentang nak buat salad dengan jagung
alhamdulillah
siap pun tapi first tray aku bakar awal
6.30 dah masuk oven
nak buka 0730..huhuhu
tapi yg traykedua bakar lambat sket..

melor plak prepare dessert
betik dengan strawberi jer.
nak buat kuih memang tak der yg makan la kan?

alhamdulillah
siap juadah ngam2 waktu berbuka
siap gedik2 lagi amik gambar dengan melor

inilah hasilnya...walaupun mula masak kol 6 sebab banyak sangat yg diangkut masa kat tesco,
berhasil jugak baked macaroni aku untuk melor
dimasak dengan penuh kasih sayang..muahahaha..buwek
 hidup berdua mcm ni la kan..hahaha
melor cakap jadi pun makaroni aku..hahaha
hello before ni sapa suka spagheti..i kan?
muahaha
kecoh jer aku kan

ini pencuci perut prepared by melor
manis macam melor jugak
hahaha

untuk iza, tq resepi karimu
dah buat nanti akan aku inform pada ko
muahaha

lots of luv
et

2 comments:

kimi said...

cess..! xpe aku dah post kat fb ko.. aku buat sndri tiramisu n murtabak :P hahaha

et said...

hahaha...

aku nak jugak tiramisu...senang tak iza buat dier?