Sunday, July 1, 2012

nasi arab lagi

last wednesday, mak mai rumah...itupun dah malam...sedih sebab tak sempat nak lepas rindu pagi mak dah balik...sampai jer nilai, terus riki pi kedai azzahrah..nak makan nasi arab..mulanya nak beli kek untuk besday zati tapi aku ngan melor ketiduran lepas kemas rumah..hahaha..bayangkanlah betapa bersepahnya rumah aku sampai kepenatan kami..
aku cuba amik chooti tapi sapa suh aku lambat apply kan?
ni adik chomel aku yg paling bongsu..masih single tapi not available..hahaha
muka tak puas hati mungkin 2 sebab...tak cukup atau kenyang sangat.

the next day after mak balik, melor mesej aku. dia cakap terkilan sebab dia makan banyak pulak nasi arab tu..malam tu kami rasa sedap la pulak sampaikan makan bertambah2..hahaha
mungkin ramai2 kot.itu tambah kesedapannya.




ian dan aqish balik ikut maktok..sian ipah.kena tinggal dengan mak dia sebab sekolah...si ian tu plak melalak2 nak ikut balik...umar pun sama nak ikut mak tok balik..abish tu mama korang mcm maner kan?

ni mama nia. terkilan jugak aku sebab tak sempat beli kek untuk buat seprais besday kat dia..


alhamdulillah...dapat jugak belanja mak maka nasi arab..elleh bib ngan abang siap msak nasi arab, aku kecoh jer..padahal bawak pi makan kedai jerk pun..muahaha..maklumlah aku kan anak yang paling keras tangan didapur...nak makan nasi arab ker atau lauk sardin kan?huhuhu
tahun ni mak akan puasa kat rumah atuk..insyaallah..moga mak dikurniakan kesihatan yang lebih baik. bolehla mak nak sembahyang terawih ngan atok n family..tak sabarnya...cakap pasal atok..lama betol aku tak pegi rumah dia....rindu sangat sebenarnya..
lagi 19 hari nak puasa..itupun kalau kita puasa 20 julai kan...dan mak akan datang sini juga..sebab tu la ian ngan aqis boleh ikut mak balik.
moga kita semua diberi kesihatan yang baik. lebih2 lagi dengan cuaca yang kadangkala panas melampau ni...alhamdulillah

kata hati et:
kadangkala perbezaan itu menyusahkan.kita berfikir untuk kesenangan tapi bagi mereka itu amat menyusahkan..besar sangat salahnyer


lots of luv
et

5 comments:

cik ina minat do do cheng said...

Apa pun kita kena buat perkara yang boleh membahagiakan diri kita misalnya mungkin kita rasa lebih bahgia bila membahgai orang yg kita sayang : )

cik ina minat do do cheng said...

maaf lupa nak sign out tu pemilik blog cik ina do do cheng ye.

Anonymous said...

hi cik ina do do cheng....vangga giler bila cik ina mai belog hamba...hehehe
yups betoi tu..merasa bahagia bila membahagiakan yg tersayang
tq

et

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sedapnyer tgk makan hayam tue uols...meleleh ayaq lioq dengaq nasik arab ni ngeee

Anonymous said...

ayu:takpa next month depa turun tanah malaya,bolehla pulun makan...huhuhu

et