Sunday, October 28, 2012

ohlala couple

assalamualaikum w.b.t

ohlala couple drama korea baru yg memikt hati aku..aku sempat tengok hari sabtu ms tengah tunggu melor balik keje..iyer melor keje hari sabtu pagi dan aku keje petang kol 4..owh bestnyer keje dihari raya.
ms aku tgk tu part 1..wah bestnyer..

kisah dia lebih kurang begini

kim jung eun ni sebagai isteri nama na yeo ok. suami dia nama  go so nam lakonan shin hyun joon. dorang dah kawin hampir 12 tahun. akhirnya mereka bercerai sebab suami dia ni ada skandal lain kat luar. dah la tak hargai apa yang isteri dia buat. asyik marah bini dia jer. 
satu hari masa mereka gaduh, siisteri buat keputusan nak keluar rumah dan pergi ke apartment yg dia beli dan mau tinggal situ. sebenarnya dia mcm ugut jer suami dia. kemudian dia pegi apartment tu untuk beri notis supaya keluar dr rumah sebab dia nak masuk duduk umah tu
.(rumah kat korea canggih yer pintu dia sistem code)..guna  di ketuk tak der org buka dan dia cuba code pintu yg dia buat. rupanya tak bertukar dan telah masuk rumah tu. semasa di cuba keluar, dia terserempak dengan suami dia bersama skandalnya dan masuk rumah tersebut. rupa2nya, selama ini, skandal suami dia duduk diapartment yg mereka beli.
masa ni sdih sangat. kesian la kan sebab isteri dia dah berkorban jaga rumah semua..kena marah, tapi rupanya suami dia berpoya-poya dengan org lain.
pada mulanya dia sangat2 frust tapi akhirnya dia bangun dah telah memasang kamera dan  menjerat suami dia. kelakar gak bila suami dia terkedu bila tengok gmbr sendiri. akhirnya mereka amik keputusan untuk bercerai. semasa proses percerai dimahkamah, sesuatu terjadi pada mereka.ekceli ada mcm cupid la dlm cerita ni...
berlaku kemalangaan terhadap suami dia dan bila suami dia tersedar, rupa-rupanya, mereka dah tertukar badam..muahaha


aku dpt tengk cerita ni episod pertama dan episod 2 tu setengah jam jer,...adus..best plak citer gini...takper...aku akan cr dlm tenet jer..huhuhu



lots of luv
et

2 comments:

sailaaf said...

macam best. lama da nggak nonton korean ni. last cite attic cat. haha

Anonymous said...

Ohlala Couple http://kdwes.org/ohlala-couple/