Wednesday, October 23, 2013

la rabu dah

assalamualaikum

sekejap je hari ni dah rabu..dah ujung bulan oktober.lg 2 bln nak msuk tahun baru..YaAllah cepatnyer ms berlalu..aku mcm tu jugak..hurmmm
lately ni life adalah membosankan.pergi keja..blik kerja..siang or mlm hurmmm mcm tu jugak.takde benda yg mengujakan aku.(eh ada laaa kan wani kan)....
nak pegi keje tension..dgn kenderaan yg lalu mcm nak tercirit drivernyer.agaknyer pemandu limo kat epot ni mmg ada mslh meter kot..wohoiii laju sungguh korg bawak teksi...nak laju pun lajulah tp klu simpang tu pndai2 la tekan break...belom lg simpang aku pun ko main masuk je. aku taula aku takkan langgar keta ko tapi tak baik mcm tu..gegel takut tau..huhuhu

mcm mlm 3 ari seblum raya ari tu...kat simpang dpn tower dca tu eksiden.sian aku tgk..dah jammed satu hal..yang eksiden tu plak sure x dpt naik flight...besepah beg aku tgk..3 keta kot yg terlibat..kat situ mmg kereta selalu laju..yg aku pelik kita yg jln lurus kn hati2 dr dorg yg nak kuar kat simpang relax je tekan minyak laju...klu ye pun tak sabar nak blik ingatla org yg nak pg keje n nak pi naik flight...kat situ teksi2 limo pun suka hati wat u turn...risau gile wei..depa teksi..aku bwk keta sendiri...nauzubillah

skang ni plak musim blik haji..alhamdulillah la kan..best wooo dpt sambut org blik haji.
tapi tu lahhhhhh parking yg susah buat org park tepi jln..rasa x susah kot coz parking belambak kat epot tu...tinggal bayaq ja 3.50 sejam....to tulah tepi jln ngan simpang aku nak masuk keje jugak depa pilih .   ya Allah aku memang seriau nak lalu..dah la slow tau2 msuk kiri nak park tepi jln..signal tu dah la tak bagi..keta mhal2 plak tu..kalauuula aku terlanggar mn mampu nak bayar..keta mahal boleh beli bayar parking tak mau...smua nak freeeeee.
aku mmg mengeluh pun sebab aku ni bukan pakar pun bawak keta...aku selalu hadapi situasi ni ....sampai mn simpang nak msuk pun aku tak nampak.belum lg bila nak kuar simpang..besusun keta... allahuakbar

kadang2 bila difikir blik aku pun tak sangka aku mampu bertahan selama ini...kdg2 kecewa tp bila fkr kwn2 aku happy semula..
kwn2 pun boleh kira dgn jari..sebelah jari pun tak hbs gn..sian aku kan.takperla aku is pemalu kan.muahaha

hurmmm oklah aku mmg suka membebel kan wani kan..smua org salah aku je betol..hahaha...gurau je...aku semut je..senang dipijak..

oklah bubbye

lots of luv
et

No comments: