Saturday, October 5, 2013

siri bercakap dengan jin

assalamualaikum

aku memang hantu novel..tak kisah novel apa.seram, cinta fiksyen atau kanak2 pun aku layan. sebab aku memang suka membaca..
siri bercakap dengan jin ni aku rasa semua org pernah baca. aku baca dulu pun ms depa tulis dlm variasi tak silap aku..ala novel ala2 mastika yang banyak cerita kisah2 benar tu..(correct me if i'm wrong)
kemudian depa bukukan siri tamar jalis ni. aku ada gak beli  tapi tak dpt beli semua siri..frust gile wooo..yerla ms tu tengah belajar je bhai.mana mampu nak beli kan.
sekarang ni aku cari gak kat kedai2 buku tapi aku tak jumpa la...klu jumpa mesti aku beli buat koleksi.
aku jumpa sekali jer kat gerai buku terpakai kat morib..beli la kan buat koleksi..hehehe
baru2 ni aku godek2 apps store kat phone. sekali tengok2 ada siri bercakap dengan jin ni. tapi 2 siri jer..apa lagi laju2 la aku donlod..

suka gile beb aku dpt baca balik. padahal dah baca dah pun..bila aku baca balik aku rasa untung betol dia dpt follow atok dia. lepas tu aku plak yang terasa bila depa duk hutan, aku terasa kenyamanannya dan kehijauan hutan tu yg masih tak tercemar. aku rasa masa atok dia pi mandi embun aku pun follow..aku rasa masa atok dia pi tembak ayam or memburu, aku pun ada..hahaha...gila bangang imaginasi aku woi..dulu masa baca aku rasa perasaan takut dan seram jer lebih..sekarang ni nan hado..hahaha..mbohoi.very the verlagak yer..takderlaaa..aku punye kerja pun dah cukup seram..hahaha..ada kena blacklist ni..muahahaha

dengar citer depa akan filemkan novel ni. pelakon dia pekin..harap2 bestla..tapi amik pekin sebagai watak utama memang terbaik coz aku rasa dia memang ada karektor seperti dlm novel tu..kihkihkih
ada juga yang bagusnya novel ni. banyak tauladannya..aku suka jerk..huhuhu

p/s:jangan perangai mcm hantu sudahhhh

lots of luv
et

3 comments:

JunAina said...

Dulu2 saya pun suka siri Bercakap Dengan Jin nih walaupun sesekali terasa meremang je bulu roma bila membaca.

et said...

hi junAina

seram2 pun nak baca jugak kan..hahaha..sama la saya pongg..huhuhu

Anonymous said...

Salam,

Boleh ke link ini untuk maklumat terkini tentang Bercakap Dengan Jin


https://www.facebook.com/pages/Nafiela-Books-Bercakap-Dengan-Jin/260530150625928