Tuesday, November 5, 2013

the real kampung

assalamualaikum

hai semua...hai semua olang...hahaha..masih didunia umar qhalliff
ni gmbr waktu pagi kat umah mak..bestkan...berkabus n sejukkkk sesangat..segar tak payah ckp la...ni atam la hantar gmbr kasi perangat adikbadik..menyampassss..hohoho

ni plak area umah aku..aku suka rumah aku ni pun sebab keliling hutan..itu duluuuuu la..sekarang ni hurmmm banyak projek dah nak naik..mcm2 dah naik..sedih gak tapi masih nampak kehijauannya..

ms kami pindah sini, kami memang suka sngt2 dgn enviroment dia.balik keje dengan pokok besar2 ni, pokok2 bunga cantik n terjaga..best jerr

dah makin besar pokok tu..bestla yg depan tu..tapi dah masuk umah aku, pokok bunga kertas warna pepel tu depa dah potong..dah togel n x cantek..huhuhu..

tapi aku x suka dah sekarang sebab depa malas nak angkut sampah..dulu sebelum depa bagi tong smph free tu, sampah2 besar atau klu kita trim pokok bunga ka, depa akan ambil sampah setiap khamis..kira sampah2 green la..pasu ka, pokok ka, tilam ka.memang depa amik...sekarang ni hampesssss..sakit hati aku..dah aku pulak yg kena kumpul n buang kat tempat sampah yg bukan tempat sampah..dulu ada tong sampah besar, tapi ntah sapa yang hebat sangat pi buang baby kat situ, dah polis pecahkan n tak de sapa nak buang sampah situ..ekceli ada tapi aku rasa tak baik plak kan aku ikut org buang sampah kat situ..tak cantek dimata aku walaupun jauh dr rumah..so aku buang tempat yg confirm lori sampah akan dtg collect smpah tu...
tapi aku ada seguni lagi sampah besar yg siap ada 2 bijik pasu yg pecah dan sangat berat n tak dak sapa peduli sampah aku tu..sian kat dia...huhuhu..benci tau lori sampah ni..sib bek takdak bau..dah skang ni klu nak trim pokok ka, buang dlm plastik itam..jgn bagi depa nampak..buh sket-sket..tapi aku kan kurang sabar..haduiii..membara pulak hati aku ni..

klah..nak cari ais..bagi sejuk hati..


muahaha

lots of luv
et

No comments: