Tuesday, December 17, 2013

mari mengecil bersama-sama

assalamualaikum

hadoaiii...awal2 dah mengeluh kan..kahkahkah
sebenarnya aku tanam azam baru..walaupun belum tahun barukan...
aku sebenarnya nak kuwus...tapi aku nak makan...kahkahkah
menyampah...

wei tercabar sungguh bila tengok kengkawan yang kuwus2 ni..depa dah la tinggi...aku ni dah la renek...hebab plak tu..bila berjalan mcm org kerdil plak rasanya....
tapi aku ni tak kuat semangat..nampak makanan jer nak makan...sebab nanti membazir..membazir itu adalah amalam syaitonnnn

pastu semalam pegi ukuq baju.mengkonon nak wakili kampeni untuk perarakan maal hijrah nanti..wohoi hepi dapat baju n tudung freeeeeeee..sekali ukuq ingat L hupernyer size XL...ini semua dusta ni..uwaaa...sib baik ada size sebab tuan baju tu pun panjang lebih kurang aku jer...kawan aku dia speasis mkn kacang pnjg lebih..so tinggi takder size plak dah..pun satu hal gak tu...muahaha...satgi baju siap senteng plak...harap2 dia mau la terima ukuran masa ku antaq nanti...semangat ni sebab ada kawan..klu kawan tak join mesti aku mcm sayuq layu...bukan bunga yg layu hokey...bunga cun..

sebenarnya lately ni banyak makan..teman melor(eh melor pun kena masukkan dlm kes ini ok)..kalau ikutkan boleh jer control makan sebab cafe tempat kojo aku ni masak tak best..dahla tak sedap mahal plak tu...ingat makan guna sudu emas ker nak charge mahal2.
tapi tula bila balik jer lapaq..malam2 sebelum tidoq melor pi beli beger siap tambah cheese lagi...pastu ais batu tak payah ckp..mcm makan nasi aku buat..arghhhh kata pakai bracess...sekarang ni je bracess aku ada ngilu sket klu mkn air...

bukan tak bersyukur..aku sebenarnya malas nak turunkan berat padan ni(bluweeek)..yerla bagi aku janji sihat dan cergas kan....tapi tulaaa bila jumpa orang benda pertama org akan nampak confirm badan aku kan..mesti ckp lainnyer...besarnyerr...sihatnyerrrr...
satgi klu kurus org akan ckp..ada masalah kerrrr...hohoiiii semua tak kena kan...aku kalau jumpa org takder pun nak ckp eeei besarnyer kooo..takder ok sebab aku akan terasa bila org ckp macam tu...so aku tak suka org terasa tapi orang lain ada pk begitu...nan hadoooooooooooo.

sebab tu aku klu boleh malas nak pegi kenduri, jumpa sedara mara yang jauh atau jumpa kengkawan...sakit hati...kahkahkah..

belum lagi yang tanyer bila nak dpt anak...belum lagi yang siap bagitau cara2 nak dpt anak...belum  lagi yang suggest pi sana...pi sini......dan mcm2 lagi lahhhhhhhhhhhhhh
huhhhh senak kepala pkr...benda memang simple n tak payah pkr pun tapi klu jumpa org mesti itu yg ditanya aku rimassss hokey...aku rasa ada benda yang perlu kita share, boleh di share..klu tak diam ajer...mungkin sebab tu aku bukan sahabat yang baik, anak yang baik, menantu yang baik, cucu yang baik, anak sedara yang baik, sepupu yang baik, jiran yang baik atau apa sahaja lah...sebab tu aku selalu down n rasa rendah diri.dah la aku memang rendah...

arghhh tensen plak tiba2 aku menulis ni...

lots of luv
et

1 comment:

Anonymous said...

Hekele nkbjya jgn cpat negatif dooohhhh