Sunday, January 26, 2014

ini semua poyo..kahkahkah

assalamualaikum

lap habuk sat....

hurm dah masuk ujung bulan satu dah..sekejap jer rasanya..sekarang ni cuaca mcm aku sekolah rendah dulu...masa duk selancar..wohoi sejuk bak hang...nyaman gila..bila sedut udara pagi tu, sejukkk je lubang sinus aku..hahaha..betoi ka sinus..lantak bak hang la..
well mahu masuk sebagai kenangan...14 haribulan adalah hari maulidur rasul...jadi aku dengan semangat waja bersama kawan powerpuff girl aku pi menyertai perarakan maulidur rasul di putrajaya...
semangat dia tak payah nak habaq la...teringatla dulu2 masa sekolah masa kena ikut perarakan dulu..seminggu sebelum perarakan dah iron kain batik mak aku yang paling lawa la bagi side dia tajam.maklumlah dulu masa aku sekolah letrik mana ada lagi....guna generator pun apa jadah nak beli iron kan..so iron la guna seterika arang...perghhhhh...best weii..sebab tak yah masuk kelas..kahkahkah.
pastu 3 hari la tak lalu makan dok pikiaq macam mana klu kain tu terlucut masa aku berarak nanti..muahaha
tapi dulu best..semangat tinggi...selawat sambil berjalan kuat2 tu...lepas tu masuk plak pertandingan nasyid..perghhh..aku duk depan saja..sebab aku memang dari dulu pun rendang...satgi duk belakang tak cantik la susunan...muahaha
so pada hari selasa tu, umat manusia punyalaaaaa ramai...syahdu sungguh tengok rakan muslimin kita semangat berselawat..syahdu coz tgk semangat depa tu...bertambah kecintaan aku pada rasulullah SAW..sepanduk depa hebat2...pengalaman indah untuk aku la weiii....walaupunnnn sebenarnya kami yang perempuan kena berkumpul dekat masjid putra.. tapi oleh kerana kami semangat terlebih, maka kami ikut la mereka berarak sesama..walaupunnnnnnn rasa macam pelik jer kan..kahkahkah...alhamdulillah dapat merasa baju seponsor..moga syarikat kami terus maju..insyaallah...
tapi yang paling penting aku semangat nak berselawat bersama2 mengingati Nabi besar junjungan kita Nabi Muhammad SAW...
dapatlaa tengok agong dan permaisuri secara dekat..alhamdulillah..seronok dapat jumpa org besaq2 ni kan..
majlis selesai 1145 lebih kurang...kami menyusul pulang....aku antaq wani dan terus singgah  "whitehouse"..ala kedai makan biasa jer pun..panggil whitehouse sebab cat putih kot tapi masak lomak dia memang tersedapppp.
terus tido laju2 sebab baju tu mcm besaq kan..jadi biar aku yg besqkan badan...muahaha

pastu petang aku dapat kol kena pi london..kahkahkah,,katun sungguh..
ingat malam atas katil tapi rupanya dlm flight a380...tapi jangan nak suka sangatla ye..muahaha
alhamdulillah...best wooo london..tengah sejuk kat sana..lepas tu hujan plak tu..hohoi gigil aku..tapi takpe semangat kuat ni..pi hounslow jer pun..sana barang banyak murah wei...series...tapi maklumlaaa mai pun mengejut..tengah bulan plak tu...kenalah berhemah....
nampak tak budak poyo disitu...muahaha

tak payah beria sangat..aku poyo jer amik gmbr barang peg aku..hahaha..amik berkat..
then.....

the next day
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




-



alhamdulillah..aku dapat merasa nikmat yang Allah berikan...mungkin kali ini, aku merasainya, harap2 jika ada peluang lagi, giliran untuk kawan2 aku pulak...dapat menghirup udara segar negara orang untuk seketika pun sudah bersyukur...yang penting pengalaman yang berharga yang orang lain tak rasa, tapi aku dapat alaminya...tapi tak perlu sombong dan ego diri kan?kalau sombong, aku pun tak kuasa nak tolong..eh..eh..melalut sudah..hahaha..tapi saya tak sombong cuma saya rendah diri jerrrr....ntry ni untuk kenangan aku...itu sahaja...

lots of luv
et

1 comment:

Angah said...

Wahh nmpak cun skali gmbaq tu