Monday, February 24, 2014

satu lebih baik dari seribu

seorang sahabat sejati lebih baik dari seribu kawan.
aku bukan peramah pun
susah gile nak bercakap dengan orang yang aku baru kenal
memang susah nak buat kawan
tapi bila kau dah kenal 
memang aku akan baik sampai bila2
tak terfikir nak burukkan kawan2 
jika dia adalah yang terbaik untuk aku
mcm dulu aku ada kawan
kitorang memang kamcing..
ema, timah n kakju
lepas spm masing2 bawak diri ke unibersiti
aku jer tercampak kat kolej 
aku jarang contact dorang
sebab aku malu
aku rasa aku tak setaraf dengan mereka
sebab apa ?
sebab aku penah jumpa seorang kawan 
ms tu kami nak naik bas
dia masuk u
dia ke shah alam...
aku ke melaka
aku beria2 bercakap dengan dia
konon eksaited la jumpa kawan
kita boleh nampak kan muka org yang eksaited
dengan muka boring
mungkin dia penat
tapi dia ckp sepatah dua jer beb
kemudian dia naik bas
terkontang-kanting aku kat bawah..ok takperlaa
start dari situ aku mula malu
malu dengan status aku belajar dekat kolej 
masa kat kolej aku rapat dengan wati n ita
aku rindu diorang tau
tapi nak buat mcm mana kan
aku kerja tak mcm mereka
sabtu ahad cuti
aku kerja shift 
bila aku balik kampung, 
dorang plak dah balik umah mereka.
rindu sangat
bukan aku lupa atau tak ingat langsung
kenangan korang paling
best
dorang sahabat aku dunia akhirat
rindu sangat
sama jugak dengan ct, sabrina dan iza
untuk iza lagilaaa
dia selalu nak jumpa aku
tapi aku memang fail dlm urusan masa aku
ada jer yang tak settle..
urusan kerja, urusan rumah urusan kehidupan
naib baik aku sempat pakai spender
sorry iza..
i tau i hurt u..huhuhu
so bila aku ada kawan
aku hargai sangat
sebab memang aku bukan ramai kawan pun
dan bila aku berkawan
aku akan stick dengan orang tu ajer
tapi tak bermakna aku lupa dengan yang lain
dan bukan menjadikan alasan untuk aku bercerita buruk tentang kawan
kerana mereka aku belajar dari kesilapan
kerana mereka yang membantu aku bila aku terjatuh
kerana mereka yang memberi aku semangat
kerana mereka yang menjadikan aku lebih kuat
dan
kerana mereka yang sedarkan aku bertapa indahnya erti sahabat

untuk kamu dan kamu...moga kita kekal bersama
bila aku tiada, ingat aku dalam doa kalian
kesalahan aku buat pedoman
keburukan aku mohon disimpan
terpisah kita bukan bermakna 
hidup aku jadi bualan
andai berjodoh kita masih kekal bersama
disini...
dikubu batu yang mampu bersuara
tapi bukan wilayah aman untuk kita...

kamu tahu sapa kamu
sebab kamu berdua jer tahu link blog baru saya
hahaha

love
saya yang ketot

2 comments:

Angah said...

ya ya saya tahu,
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


Za Za said...

mmm.. xpe la.. nnti2 kite jmpe.. tp ms tu ko kene banjer aku hahaha