Monday, August 4, 2014

sindrom perempuan monopos

assalamualaikum

selamat hari raya uols!!!

baru kawin 2-3 tahun
yg bertanya : takde  anak lagi ke?
yg menjawab : takder rezeki  (senyum)

kawin 4-9 tahun
yg bertanya : tak de lagi isi ke ?
yg menjawab : haah belom lagi (sentap)

kawin 10 tahun
yg bertanya : lama dah kan kawin..tak de lagi ye
aku jawab : tak pandai main..sebab tu tak dpt anak... (panas je muka..ringan je tangan)

hahaha..
ini mmg sindrom bini org tak boleh beranak even dah sepuluh tahun dia kawen..belom lagi yg ckp:

"anak org tu lagi gemuk ti, ni tengah mengandung lagi"

atau

"takpelaaa nanti adik beradik ko beranak bagila anak dia kat ko utk bela "

atau

"harap dptla anak kembar..nanti boleh bagi akak ko satu"

arghhhh...aku ni tak normal ke..atau aku ni sebenarnya lelaki n melor adalah perempuan???????

bosan setiap kali raya nak berdepan dengan semua org...bukan sorg dua..semua org k...yg bawak ank..yg bawak perut...perasaan aku mcm thank god aku keje shift...kalau boleh aku tak nak balik...kalau ada abah bestla..feeling raya lain sebab abah rajin layan kami..hahaha..burok nye pangai kami...

arghhh takpelaa..raya tetap raya..kena bersyukur dan bersyukur....Allah sentiasa ada..utk aku..utk melor..utk smua mangsa mh17 dan 370...utk rakyat palestine...dan semua umat islam didunia...semoga kita sentiasa dilindungi...

1 comment:

Anonymous said...

saborjela,tkpayah dok pikir sgt,...aku tau hang kuat